מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי מזהיר היום (שני) במכתב למנהלי בתי החולים בישראל, כי הם עלולים להגיע לקצה גבול היכולת, ולכן עליהם לפתוח מיידית מחלקות קורונה נוספות.
"ללא יוצא מן הכלל, אני מבקשכם להתייחס למצב זה כמצב חירום של מערכת הבריאות", כותב המנכ"ל למנהלי בתי החולים והמוסדות הגריאטריים, כשהוא מתריע שלאור שיעורי ההדבקה הגבוהים יתווספו תוך עשרה ימים עוד 300-200 חולי קורונה קשים, מונשמים או קריטיים.
עוד הוא הנחה, כי כל פעילות האשפוז של חולי הקורונה תנוהל על ידי חמ"ל אשפוז אחד, שיפעל 24 שעות ביממה וינהל את כל פעילות האשפוז של חולי הקורונה והעברתם בין המוסדות השונים.
"כל בית חולים צריך לפתוח מיידית מחלקת קורונה חדשה, אם הוא מגיע ל-80% תפוסה במחלקה הקיימת, ללא צורך בהנחיות נוספות", הוסיף פרופ' לוי, והורה: "יש להפסיק פעילות רפואית לא דחופה (אלקטיבית), כמו ניתוחים לא דחופים או פעילות במרפאות חוץ, על פי יכולות בתי החולים".
"אין להשהות באמבולנסים קבלת חולי קורונה למחלקות לרפואה דחופה", הנחה עוד המנכ"ל, באשר להעברת מטופלים בין בתי החולים בשל מחסור במקום במיון ייעודי לחולי קורונה.
במקביל, בתי החולים שערי צדק ואסותא הודיעו על הפסקת קליטת חולי קורונה, כאשר בשערי צדק יקלטו חולים קשים בלבד.
גם במד"א יצאה הנחיה לצוותי האמבולנסים, כך לפי דיווח של כתב גל"צ מאיר מרציאנו. "בהנחיית מנכ"ל", נכתב, "כל מטופל מאומת לקורונה שאיננו דחוף, יפונה למלר"ד הקרוב. במידה ובית החולים הקרוב מסרב לקבל את המטופל, המטופל יושאר בכניסה למלר"ד כשהוא עוטה מסיכה, יקבל מהצוות מכתב הפניה - וכלי ההצלה יתפנה לטפל בקריאות אחרות".
ההוראה החריגה באה על רקע ריבוי מקרים בהם אמבולנסים נאלצים להמתין זמן רב עד שצוות המיון יתפנה לטפל בחולה החדש שהביאו, זאת בשל העומס הרב.
הצגת כל התגובות