כיכר השבת

מיליון וחצי שקל

אחרי פיילוט: כך תנצח עיריית י-ם את הנגיף

עיריית ירושלים הגתה לאחרונה תוכנית בשם 'אנשי חיל', שיעזור לתושבים להילחם בקורונה, לאחר הפיילוט המוצלח, היום העירייה יוצאת לדרך עם תקציב של 1.5 מיליון ש"ח (ארץ)

|
ליאון סמוך למבנה העירייה
ליאון סמוך למבנה העירייה (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)

עיריית ירושלים הגתה לאחרונה תוכנית בשם 'אנשי חיל', שיעזור לתושבי העיר להילחם בקורונה, לאחר הפיילוט שהתברר כמוצלח, היום (שלישי) עיריית ירושלים יוצאת לדרך עם תקציב ממשרד הביטחון של 1.5 מיליון ש"ח.

מדובר על הרחבת תוכנית הביטחון והרווחה בקהילה, 'אנשי חיל', לניהול משבר הקורונה. תוכנית שהגהה והוביל ראש העיר ירושלים, משה ליאון,

בחודש האחרון התקיים פיילוט מיוחד בכ-30 שכונות ברחבי ירושלים באמצעות "אנשי החיל" (נאמני קורונה). מטרת הפרוייקט היא ללוות את המבודדים והחולים בקהילה ובמינהלים הקהילתיים ברחבי העיר, באופן שיעניק סיוע בתחום הרווחה והקהילה לאוכלוסיות הנזקקות לכך.

הפיילוט נקרא בשם "ביטחון ורווחה", מתקיים באמצעות עיריית ירושלים, משרד הביטחון, משרד הרווחה ופיקוד העורף ותכליתו לשמור על בריאות הציבור ולמנוע הדבקה מיותרת בקהילה, כל זאת באמצעות אסטרטגיית טיפול מוקפדת ובהובלת המנהיגות המקומית.

את ניהול משבר הקורונה בשכונות מובילים ראשי ואנשי המינהלים הקהילתיים ברחבי העיר ומסייעים למשפחות החולות בשכונות לקבל את המענה העירוני כמו: פינוי אשפה, סיוע בסל מזון אחת לשבוע ובערכות הפגה לילדים, ומייצרים מעטפת קהילתית עבור משפחות חולות ומשפחות שנמצאות בבידוד.

בשכונות החרדיות פועלים מידי יום גם "אנשי החיל", תושבים המגיעים מהקהילה, וכל אחד מהם אחראי על רווחתם של 40-50 תושבים מבודדים או חולים.

סדר היום שלהם משתנה ובעיקר אינו צפוי - לאורך כל שעות היממה הם דואגים לתרופות, אוכל חם, תעסוקה לכל בני המשפחה ומענה לכל צורך של הציבור, בין אם מדובר על המבודדים ששהו במחיצתם של חולי קורונה ובין אם מדובר על חולים מאומתים אשר לא התפנו למלוניות ושוהים בדירתם. מדובר בפרויקט יעיל שכן, כל אחד מקבל סיוע על פי הצורך האישי שלו, לא פחות ולא יותר ממה שהוא צריך.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון בירך ואמר: "עיריית ירושלים בנתה מודל יעודי וייחודי לניהול משבר הקורונה ברשויות המקומיות, מתוך הבנה שאת החולים יש לבודד כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה, הן במלוניות והן בביתם".

"כל זאת, תוך מתן סיוע נקודתי לכל משפחה שנמצאת בביתה. לפרוייקט שותף גם משרד הביטחון שתקצב אותו בכמיליון וחצי ש'ח. נמשיך לנהל את המשבר בנחישות וברגישות".

שר הביטחון, בני גנץ אמר גם הוא: "אני שמח לשמוע שכבר עכשיו רואים שהפיילוט משיג תוצאות טובות ומוריד את התחלואה בעיר. אין ספק שירושלים שהיא עיר גדולה ומורכבת מכל כך הרבה קבוצות אוכלוסייה, נמצאת בפני אתגר גדול שנוכל לו רק בשיתוף פעולה עם הרשות עצמה שמבינה לעומק את הצרכים והמורכבות בעיר".

"החיבור הזה", הוסיף גנץ, "בין המערכות שלנו לבין הרשות העירונית תייצר את המפתח להצלחה. אנחנו כאן לשירותכם ונשמח לקדם ולסייע בכל מה שצריך על מנת להצליח במשימה בהורדת התחלואה בעיר".

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בארץ