ועדת הקורונה של הכנסת אישרה היום (ראשון) את ההגבלות החדשות על ההתקהלויות באירועים. על פי הצו, לחתונות, בר מצוות וברית מילה באולמות וגני אירועים יוכלו להיכנס רק 50 איש. כמו כן, התקהלות אחרת במקום פתוח - 50 איש, והתקהלות אחרת במקום סגור - 20 איש בלבד. הצו יחול החל ממחר בשעה שמונה בבוקר.
יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא-ביטון דרשה ממשרד האוצר למסור לוועדה ביום רביעי הקרוב את מתווה הסיוע לבעלי האולמות שיאפשר להשיב לזוגות המתחתנים את המקדמות: "הצו אושר מתוך אחריות לבריאות הציבור – אך לא נעשה חיים קלים לאנשי האוצר לפני שנראה תכנית סיוע ברורה לאנשי העסקים".
"מדובר בשעה קשה,, הדגישה היו"ר: "הלך הרוח בציבור ברור לכולם, אבל חובה על כולנו לשמור במקביל על הבריאות ועל הכלכלה. ניסינו לבחון את החלת הצו לסוף השבוע, אך העלייה החדה בתחלואה, בחולים המונשמים ובחולים שמצבם קשה, איננה מאפשרת לנו להמתין.
"ההוראות חייבות להיות ברורות ולא מבלבלות, ובמקביל יש למנף את הבדיקות והחקירות האפידמיולוגיות. יש לנו חובה מוסרית עמוקה לפצות את בעלי האולמות, אנשי האירועים, הקייטרינג והצילום. חייבים סנקציות אמתיות כדי להפוך את האכיפה ליעילה".
סגן שר הבריאות, ח"כ יואב קיש, אמר בדיון: "אנחנו בגל שני קשה ומסוכן מהגל הראשון. אנחנו במלחמת התשה ארוכה. אחוז החולים המאומתים רשם עליה חדה מ-0.5% מכלל הבדיקות באמצע מאי ל-5% היום. הכפלנו את מספר החולים בארץ בעשרה ימים, ויש כמות גדולה יותר של חולים קשים חדשים. אנחנו בתחלואה מתפשטת בכל רחבי הארץ. אנחנו חייבים לפעול משמעותית להגביל אירועים חברתיים המוניים, ללא הבדלה בין מקומות סגורים ופתוחים. ההגבלות קשות - אך הם נועדו למנוע הטלת סגר".
פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור של ההסתדרות הרפואית, הזהיר בדיון כי "במגפה צריך לסגור מהר ולשחרר לאט, על בסיס נתונים. החקירות האפידמיולוגיות מלמדות שאירועים חברתיים הם מוקדי הדבקה המוניים. לפי נתוני משרד הבריאות שהוצגו בוועדה יותר אנשים נדבקו באירועים מאשר במקומות עבודה.
"חייבים קודם לדאוג לחיים עצמם. היום יום עצוב, מחר עלול להיות יום עצוב יותר כאשר חתונות תהפוכנה להלוויות. אסור להתעכב עוד יום אחד ויש להגביל אירועים חברתיים המוניים מיידית".
הצגת כל התגובות