זה לא נגמר: שלמה בניזרי יפנה לבית המשפט העליון ויבקש דיון נוסף בעניינו. בימים האחרונים הוקם צוות משפטנים בכיר מטעמו המכין את הבקשה הצפויה להיות מוגשת לבית המשפט העליון, כבר ביום שלישי הקרוב, במטרה לקרוא לדיון נוסף בסוגיית גזר הדין החריג.
כזכור, הורשע בניזרי בבית המשפט המחוזי בירושלים, בקבלת שוחד מידידו קבלן כוח האדם, משה סלע. על פי האישום, העביר סלע לבניזרי כספים וטובות הנאה בזמן כהונתו כשר העבודה והרווחה, ובתמורה העביר בניזרי לסלע מידע על מנת לעזור לו בעסקיו.
לפני כשבוע דחה בית המשפט העליון את ערעורו של בניזרי, ואף החליט באופן חסר תקדים להחמיר בענשו באופן חריג. במקום העונש המקורי של 18 חודשי מאסר בלבד, הטיל עליו בית המשפט העליון ארבע שנות מאסר בפועל וקנס של 250 אלף שקלים חדשים.
הצוות החדש שמקים כעת בניזרי כעת לצורך הגשת הבקשה הנוספת, מורכב ממשפטנים ידועים, כאלו שבית המשפט העליון לא יוכל לגרש על הסף, כמו השופט בדימוס הרן פיינשטיין, סנגורו הנוכחי עו"ד בני נהרי, עו"ד אבי חימי, עו"ד ליאור אשכנזי ועו"ד משה וייס.
יש לציין, כי בכיר הצוות - השופט לשעבר הרן פיינשטיין, פנה מיוזמתו לבניזרי בבקשה לסייע לו, לאחר שלדבריו "נוכח בעוול ובאי הצדק".
עוה"ד אבי חימי המרכז את הצוות המשפטי אומר ל'כיכר השבת': "לא יתכן לקבוע הלכה חדשה על גבו של אדם, כשהמדובר בעבירה שנעברה לפני שנים רבות, תוך קביעת רף ענישה חדש, התעלמות מכל מידות הענישה המקובלות, ומעברו האישי של הרב בניזרי".
עו"ד חימי אף מוסיף: "בית המשפט העליון עשה עוול לבניזרי, נעשה כאן מעשה חריג בקנה מידה משפטי. בית המשפט המחוזי לא טעה כל כך שבג"ץ צריך להפוך את פסק דינו באופן כל כך דרמטי".
לדברי הצוות החדש, המדובר בעונש "חסר פרופורציה וחסר בו דיון משפטי". לדבריהם, "תמוהה בעינינו העובדה שעל גבו של בניזרי קבעו רף ענישה חדש. סוגיה זו לבדה ראויה לעלות בפני הרכב מורחב של שופטי בג"ץ", כך לדוגמא הם מסתייעים בגזר דינו של הירשזון: "אם בניזרי קיבל ארבע שנים, על פי אותן אמות מידה, צריך היה הירשזון לקבל 20 שנה..."
בנוסף לצוות המשפטנים, מסתייע בניזרי לראשונה גם בשירותיו של איש יחסי ציבור, המדובר בכתב מעריב לשעבר ויועץ התקשורת כיום, מאיר סוויסה, המנהל משרד יח"צ המתמחה בניהול משברים.
בלי קשר לסוגיית חומרת העונש חסר התקדים, מתכוון צוות המשפטנים גם להסתייע בראיה החדשה שנתקבלה ביום מתן גזר הדין. המדובר בביתו של משה סלע – עד המדינה, ששלחה מכתב ובו אמרה כי שמעה מאביה במשך השנים מספר רב של פעמים שבניזרי לא קיבל שוחד ושהתנהגותו הייתה חברית ואבהית ובשום פנים ואופן לא פלילית". לדברי צוות ההגנה החדש של בניזרי, עדות זו לבדה עשויה להוות עילה למשפט חוזר.