כיכר השבת

ברוורמן: הארנונה בפ"ת לא תעלה

62 רשויות מקומיות יעלו את הארנונה למגורים, אך בפתח תקווה, ראש העיר איציק ברוורמן החליט בפעם השנייה שלא להעלותה והסביר: "לא העת להכביד את הנטל הכלכלי" (חדשות)

| כיכר השבת |
איציק ברוורמן
איציק ברוורמן (צילום: דף הפייסבוק של ברוורמן)

בניגוד לשאר הערים, יותר ממאתיים אלף מתושבי העיר פתח תקווה ייהנו השנה מאי העלאה בתשלום הארנונה למגורים וזאת בעקבות החלטת ראש העיר, איציק ברוורמן, שהחליט על כך זו השנה השנייה מאז נכנס לתפקידו.

בערים אחרות לעומת זאת בחרו ראשי הערים להגיש בקשה למשרד הפנים להעלות את הארנונה למגורים לשנה הקרובה בטענות שונות, בהן שהקופה העירונית נמצאת בגירעון. בפתח תקווה המצב גרוע לא פחות ולמרות זאת בחר ראש העיר שלא להכביד על תושביו.

ראש העיר אמר כי "עם כניסתי לתפקיד, לפני כשנה, נדרשתי לעניין הארנונה. הפקידות המקצועית המליצה להעלות את הארנונה למגורים לשנת 2014. הודעתי מיד שאין בכוונתי לפנות למשרד הפנים ולבקש את העלאת הארנונה".

"גם השנה אפשר לנו משרד הפנים להגיש בקשה להעלאת הארנונה לשנת 2015", הסביר ראש העיר והוסיף, "החלטתי בשנית לא להגיש בקשה חריגה, למרות מצב הקופה העירונית".

משרד הפנים אישר ל-62 רשויות מקומיות להעלות את הארנונה באופן חריג השנה. ההעלאות החריגות של הארנונה הינן בנוסף להעלאת מס הארנונה בשיעור של 3.36% בשנת 2014 , שהינן בסמכות משרד הפנים.

על כך אמר ראש העיר כי "בניגוד לרשויות רבות אחרות, איני סבור כי זו העת להכביד בנטל כלכלי נוסף על תושבי העיר. אנו נמשיך במלוא המרץ לחדש ולשפץ, לסלול ולשתול, לבנות ולפתח את פתח תקוה בשנת 2015".

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בארץ