
הקרב על רבנות ירושלים - הרגע הגורלי: לאחר 11 שנים בהן לא כיהנו רבנים ראשיים בעיר ירושלים, בשעה 16:00 אחר-הצהריים (שלישי) נפתחו הקלפיות בעיריית ירושלים ובזה אחר זה מגיעים ארבעים ושמונה חברי הגוף הבוחר את הרבנים לאולם מועצת העיר בכיכר ספרא בכדי לבחור את מועמדיהם לכהן כרב הראשי האשכנזי וכרב הראשי הספרדי של העיר.
עדכונים שוטפים:
19:00 - החלה ספירת הקולות.
18:56 - נסגרה הקלפי.
18:52 - המצביע ה-48 הגיע אל הקלפי.
18:25 - עד כה הצביעו 40 מחברי הגוף הבוחר. שמונה חברים טרם הצביעו.
18:00 - נכון לשעה זו הצביעו 31 מחברי הגוף הבוחר.
17:25 - עד כה הצביעו 20 מחברי גוף הבוחר.
16:55 - ניסים אלקסלסי, איש אמונו של הגר"ש עמאר ל"כיכר השבת": "הרב עמאר ייבחר בטוח, הוא הרב הראשי של ירושלים".
16:50 - סגן שר הדתות אלי בן דהן: "אנחנו רגועים, בעז"ה הרב אריה שטרן ייבחר".
16:45 - סגן ראש עיריית ירושלים מאיר תורג'מן: "אם הרב שלמה עמאר ייבחר זה כבוד לירושלים, זה להחזיר עטרה ליושנה".
16:42 - גורם בכיר במפלגת "הבית היהודי" ל"כיכר השבת": "אנחנו נלחמים על כל קול בשביל הרב אריה שטרן, הכל פתוח".
16:40 - הרב אליהו עמאר, בנו של הראשל"צ הגאון רבי שלמה עמאר הגיע אל אולם מועצת העיר ונכנס יחד עם ניסים אלקסלסי - איש אמונו של הגר"ש עמאר - לפגישה עם ראש העיר ניר ברקת.
16:30 - הרב יוסף אליהו, אחיו של הרב שמואל אליהו הגיע לשכנע את חברי הגוף הבוחר לבחור באחיו.
16:20 - הרב יהודה חייק הגיע אל בניין עיריית ירושלים וצועק בכניסה "רק הרב חייק".
16:10 - בכניסה לכיכר ספרא מתגודדים עשרות פעילי מרצ שמבקשים למנוע את בחירתו של הרב שמואל אליהו לתפקיד, מולם עשרות מתלמידי הרב אליהו.
16:00 - ראש העיר ניר ברקת, שאינו חבר גוף הבוחר, נכנס אל חדר הקלפי בכדי לבדוק שהכל תקין ואפשר לפתוח את הליך ההצבעה.
הקלפיות ייסגרו בשעה 19:00, אז חברי ועדת הבחירות בראשות הר' מאיר כהנא יחלו בספירת הקולות ובסמוך לשעה 20:00 ייצאו ראש העיר ניר ברקת, סגן שר הדתות אלי בן דהן ויו"ר ועדת הבחירות אל כלי התקשורת ויכריזו מי הם שני הרבנים שנבחרו לתפקיד.
על פי ההערכות, אם לא יהיו הפתעות דרמטיות, הרי שהראשל"צ הגאון רבי שלמה משה עמאר והרב אריה שטרן צפויים להיבחר כרבני העיר ירושלים.
הגר"ש עמאר זוכה לתמיכת מועצת חכמי התורה של ש"ס בראשות הגאון רבי שלום כהן, ושל ראש העיר ניר ברקת ושר הדתות נפתלי בנט. אך מנגד גדולי ישראל הליטאים ובראשם מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן והגר"ח קנייבסקי וכן גדולי האדמו"רים מתנגדים מאוד לבחירתו.
הרב אריה שטרן זוכה לתמיכת הציונות הדתית שכמעט והתאחדה סביבו, בראשם ראש העיר ניר ברקת ויו"ר 'הבית היהודי' השר נפתלי בנט. כך גם הוא זוכה לתמיכתו של הראשל"צ הגאון רבי אליהו בקשי דורון.
באשר לתפקיד הרב הראשי האשכנזי, הציבור החרדי מאוחד סביב מועמדותו של הגאון רבי משה חיים לאו, בנו של הגאון רבי ישראל מאיר לאו רבה של תל-אביב יפו ואחיו של הגאון רבי דוד לאו הרב הראשי לישראל.
עם סגירת רשימות המתמודדים הגישו תשעה עשר רבנים את מועמדותם לתפקיד, אך בסיום המרוץ נותרו תשעה רבנים בלבד.
לתפקיד הרב הראשי הספרדי מתמודדים: הגאונים הרב שלמה משה עמאר, הרב שמואל אליהו, הרב מרדכי טולדנו, הרב מרדכי מלכה, הרב יהודה חייק והרב חיים אמסלם.
לתפקיד הרב הראשי האשכנזי: הגאון הרב משה חיים לאו, הרב אריה שטרן והרב יהושע זנד.
הגוף הבוחר המונה 48 חברים מחולק בצורה שמקנה לכל תושבי העיר ירושלים ייצוג. החלוקה מתבצעת כך שלמועצת העיר ירושלים יש 24 חברים בגוף הבוחר, לבתי הכנסת בעיר יש 12 חברים ולשר הדתות נפתלי בנט יש 12 נציגים, אך בפועל לראש העיר ולשר הדתות יש שליטה כמעט מוחלטת בגוף הבוחר, כך שהמועמדים בהם הם תומכים צפויים לנצח.
צלם "כיכר השבת" שלומי כהן מגיש גלריה מתעדכנת:
הצגת כל התגובות