
מאז החלה הלחימה ברצועת עזה, התאחד עם ישראל סביב החללים והפצועים, ורבים ארגנו תפילות ומשלוחים לפצועים ולאלו שזה עתה שבו מהסמטאות בעזה. עם מותם של הלוחמים, החלו לצוץ יוזמות שונות ברשת לעילוי נשמתם.
אחת היוזמות, היא של הישיבה התיכונית 'אור עציון', שהעלתה אתר אינטרנט שנקרא "משנה - נשמה" לימוד ש"ס משנה לע"נ הנופלים. בראש האתר הוצבה תמונה בה נראה חייל עטוף בדגל ישראל, סמוך לטנקים ישראליים בגבול הרצועה.
איך זה יעבוד? לכל חייל שנפל בלחימה, מצורפת תמונה עם פרטיו, וכל אדם שירצה ללמוד משנה לעילוי נשמתו, יתבקש ללחוץ על האפשרות "להצטרף לקבוצה" ושם לשים את פרטיו. עד עתה התחייבו עשרות בני אדם ללמוד משניות לע"נ הנופלים.
באתר נכתב: "משנה אותיות נשמה, נלמד כולנו לעילוי נשמת הקדושים שנפלו במבצע צוק איתן. בעז"ה נסיים יחד בעבור כל חייל שנפל ש"ס משניות עד לסיום השלושים לנפילתו. מוזמנים להיכנס לעמוד של כל חייל ולבחור מסכת שתלמדו אתם לע"נ". עוד צויין, כי המערכת דורשת רישום על מנת לתת תזכורות ללומדים לסיים את הלימוד.