כיכר השבת

נמנעה העברת מיליונים להתנחלויות

בעקבות התנגדות של סיעת 'יש עתיד', נמנעה העברה של מיליונים לחטיבה להתיישבות, וזאת בשל טענות לאי שקיפות. רובי ריבלין: "גורמים שהיו שותפים בממשלות קודמות, לא רצו לגלות ברבים את שותפותם בפעולות החטיבה להתיישבות" (חדשות, בארץ)

| 2 | כיכר השבת |
בגלל חוסר שקיפות:  נמנעה העברת מיליונים להתיישבות
(צילום: פלאש 90)

אישור בקשה של משרד האוצר להעביר סכום של 177 מיליון שקלים מתקציב משרד ראש הממשלה לחטיבה להתיישבות של ההסתדרות הציונית נמנע היום (שני) בוועדת הכספים על ידי חברי סיעת 'יש עתיד', וזאת לאחר טענות לאי שקיפות.

הודעת סיעת יש עתיד לפיה חבריה יצביעו נגד הבקשה הביאה למניעת הרוב הנדרש לאישור הבקשה, מה שגרם ליו"ר וועדת הכספים ח"כ ניסן סלומינסקי לדחות את ההצבעה. ח"כ בועז טופורובסקי מ"יש עתיד" אמר כי הסיעה מתנגדת לבקשה בעקבות העובדה שאין שקיפות לגבי הוצאותיה של החטיבה להתיישבות. טופורובסקי ציין גם כי בקשה של חברות הכנסת זהבה גלאון וציפי לבני להחיל את חוק חופש המידע על החטיבה טרם התקבלה.

החטיבה להתיישבות מטפלת בהתיישבות היהודית בין היתר גם בשטחים שמעבר לקו הירוק. לפי הפירוט שנמסר לוועדת הכספים התקציב נועד לעבור למרחבים שונים של החטיבה, ביניהם 8.5 מיליון להר חברון.

יו"ר וועדת הכספים ניסן סלומינסקי ציין כי בדיונים בוועדה יש שקיפות מלאה, וטען כי רוב הכסף לא הולך לשטחים, כשהוא מציין ישובים שונים ברחבי הארץ ולא רק בשטחים אליהם מיועד הכסף.

ח"כ ראובן ריבלין אמר: "לצערי אי השקיפות היא תוצאה היסטורית אשר נובעת מגורמים שהיו שותפים בממשלות קודמות, ולא רצו לגלות ברבים בעיקר כלפי האמריקנים את שותפותם בפעולות החטיבה להתיישבות הידועה בפעילותה בשטחים".

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מכה ראשונה לד"ל הראשונה מעשר המכות
אחד ממליון
אולי גם יעניין אותך
בארץ