כיכר השבת

מרפסות בניין קרסו בחדרה

מרפסות קרסו הלילה מהקומה השמינית של בניין חדש בחדרה. המרפסות צנחו על הדירות בקומות הנמוכות יותר וחלק מהן אף פגע במדרכת הרחוב. בנס לא היו נפגעים (חדשות)

| 3 | כיכר השבת |
מרפסת שקרסה
מרפסת שקרסה (צילום: חסן שעלאן - ynet)

מרפסות קרסו הלילה (שני) מהקומה השמינית של בניין חדש בחדרה. המרפסות צנחו על הדירות בקומות הנמוכות יותר וחלק מהן אף פגע במדרכת הרחוב.

המרפסות קרסו בפתאומיות סמוך לשעה 1:00 בלילה ונזק רב נגרם למבנה. ברוך ה', לא היו נפגעים בנפש, מאחר ומדובר בבניין חדש, שטרם אוכלס במלואו ומתגוררות בו שתי משפחות בלבד.

כוחות הצלה שהוזעקו למקום, מיהרו לפנות את יושבי הבניין, מחשש לקריסה נוספת במקום והמשטרה סגרה את הזירה לצורכי חקירה.

בני המשפחות המתגוררות בבניין מתארים ל-ynet כי ששמעו בלילה פיצוץ וחשבו כי מדובר בנפילת טיל. המשטרה שהגיעה למקום, הודיעה להם כי הפיצוץ הוא למעשה מרפסות מהדירות הסמוכות אליהם שקרסו ארצה ועליהם להתפנות מהמקום.

רוכשים אחרים של שאר הדירות בבניין, שעדיין לא עברו להתגורר בו, חוששים מאוד. אחת הרוכשות מספרת כי שילמה יותר ממיליון שקל עבור הדירה. "אני לא יכולה לשתוק על דבר כזה. זה מפחיד. מזל שלא היו אנשים מתחת למרפסת".

חברת 'גינדי השקעות', בבעלותה נמצא הבניין, אמרה בתגובה כי "החברה הקבלנית שבנתה את הבניין בחדרה ואחראית כקבלן מבצע על איכות הבנייה היא אחת מהחברות המקצועיות והוותיקות בענף הבנייה בישראל. החברה נדרשה לבדוק באופן מיידי את הסיבות שגרמו למקרה ולבצע את כל הדרוש בנושא".

החברה הקבלנית האחראית על פרויקט הבניה, היא חברת אורתם מליבו. בעקבות הדברים, נמסר מהחברה כי "נציגינו וגורמים חיצוניים לחברה נמצאים בשטח ובודקים את כל האספקטים שגרמו לכשל, לרבות תכנון הפרויקט שלא נעשה על ידינו. חשוב להדגיש, כי חברתנו בנתה ומסרה במהלך השנים אלפי יחידות דיור ומעולם לא נקשר שמנו לאירועים מסוג זה".

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ומעניין מאוד שהתגובה שלה לא הובאה בכתבה. למה היא נתנה טופס 4? לא ברור.
רועי
1
את עצמם.
אור
אולי גם יעניין אותך
בארץ