
הציבור היהודי לגווניו מתכונן לפסח בעיר האבות
בימים אלו, כאשר הכל עוסקים בנושאים אקטואליים ופוליטיים, הכרוכים מטבע הדברים במחלוקות, במפלגות ובפילוגים, כאשר טענות קשות נשמעות ואוירה מעיקה משתלטת על רשות הרבים, יש מקום אחד אשר ב"ה מצליח, למרות הכל, לחבר ולאחד את כל העם היהודי, את כל העדות והדעות – וזוהי עיר האבות חברון.
יש משהו מיוחד במקום הזה, אשר כשמו כן הוא – שם של חיבור, של אחדות והתחברות. טבעי הדבר שבעיר האבות והאמהות ירגישו בבית כל הבנים והבנות, בלא הבדל.
ואכן, בחברון ניתן לפגוש ולהכיר יהודים מכל הגוונים, המקומות והאיפיונים. הדבר בולט במיוחד בחודשי מועדים וחגים: אז נוהרים לחברון רבבות יהודים מכל רחבי הארץ ומקהילות יהודיות ברחבי העולם, ממגוון של חסידויות, קהילות, קבוצות, בתי ספר וישיבות, סמינרים ואולפנות ועוד ועוד.
בערב ראש חודש ניסן ביקרו והתפללו באולם המרכזי במערת המכפלה האדמו"ר מלעלוב שליט"א וחסידיו, בזמן שבאולם השני נראתה קבוצה של יהודים מאזור הדרום באמירת תהילים, ובאולם השלישי קיבלו הסברים תלמידים יהודים מחו"ל.
אנשי היישוב היהודי בחברון מודעים היטב לאחריות שהם נושאים על כתפיהם לאחדותה של עיר האבות ולשייכותה לכל העם היהודי, ולכן הם מציבים מול המונח "מפלגות" המציין פילוג – את המונח "התחברות", הנובע משמה של העיר. הם מתכננים תמיד פעולות המכוונות לחבר ולאחד את כל העם היהודי, ללא הבדל בין הזרמים השונים. לקראת חול המועד פסח מתכננים בחברון אירוע מרכזי, בסימן התחברות ואחדות. הזמרים שיופיעו נבחרו לייצג את מגמת האחדות: - ליפא שמעלצר, חיים ישראל, אודי דוידי, להקת יא בה יה, ועוד.
כל הפעולות יבוצעו כמובן כתמיד בהפרדה מלאה. בנוסף, מתוכננות פעילויות מגוונות ומעניינות לכל המשפחה, משחקים לילדים, סיורים מודרכים ללא תשלום, ועוד ועוד. לרשות הקהל יעמדו מזנונים בהכשרים מהודרים, ומערת המכפלה תהיה פתוחה כולה ליהודים. הסדרי הביטחון וסידורי ההסעות המשופרים, שכבר החלו להתיישם בהצלחה גדולה בחול המועד סוכות, יוסיפו להשתפר כדי לאפשר לכל הציבור להגיע לחברון ולחזור בנוחיות ובביטחון.