כיכר השבת

הסבר וטיפים

עושים "על האש"? שימו לב זה יכול לסרטן

עשיית בשר על האש וחריכתו באש גלויה הם בהחלט דבר טעים במיוחד אבל לא מומלץ מבחינה בריאותית. קבלו את הטיפים כיצד לצמצם את הסיכון והנזק הבריאותי מכך (בריאות)

| 3 |
עושים "על האש"? שימו לב זה יכול לסרטן
(צילום: שאטרסטוק)

צליית בשר על האש, מנהג הנפוץ במיוחד ביום העצמאות, כרוכה בסיכון בריאותי של היווצרות חומרים מסרטנים כתוצאה מחריכת יתר של הבשר ומספיגת עשן במזון. תהליך הבישול בטמפרטורות גבוהות לזמן ממושך וחריכת הבשר על הגריל הכל כך טעימה מחד אך גם יוצרת חומרים הפוגעים ב DNA בתאי גוף.

באגודה למלחמה בסרטן מסבירים כי חומרים אלו, עלולים לגרום לתהליכים סרטניים. מחקרים רבים שפורסמו בשנים האחרונות, מצאו קשר בין חומרים אלו לבין הופעת סוגי סרטן שונים.

קבלו מספר טיפים להפחתת הסיכון:

• מומלץ להכין את הבשר רק על גחלים שכבר האפירו ולא בתוך להבות האש הגלויה, אשר הן הגורמות ליצירת החומרים המסרטנים.

• השריה מוקדמת, הפיכה לעתים קרובות (כל דקה) ונפנוף, מגבילים את עליית הטמפ' בבשר, ומסייעים במניעת היווצרות גורמי סרטן

• אם הבשר נחרך והפך שחור, יש להסיר חלקים אלו ולא לאכול אותם.

• ניתן להפחית את הסיכונים מאכילת בשר אדום על ידי אכילה מרובה יותר של ירקות ופירות לעומת הבשר, ומומלץ לצרוך אותם יחד. חשוב לזכור כי צריכת ירקות ופירות באופן קבוע מפחיתה סיכון לסרטן המעי הגס וסוגי סרטן אחרים.

• הימנעו או המעיטו ככל הניתן מאכילת משומרים, מעושנים, כבושים ומומלחים - מוצרים אלה עשויים להכיל ניטרטים, שהם חומרים אשר עלולים להגביר את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים.

• עדיף להשרות את הבשר במרינדה עם תבלינים ועשבי תיבול - השריית בשר במרינדות שונות למשך שעה יכולה לסייע בהפחתת רמת התרכובות המסרטנות בבשר באופן משמעותי.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
השם ישמור מהגראפסים של הכפיתה זה הרבה יותר מסוכן זה יכול לעשות אסון אקולוגי
2
כמה אנשים עשו "על האש" ולא קרה להם כלום?? הרבה שנים אנשים עושים ולא קורה להם כלום רפואה שלימה לכולם!!
1
חלבון ופחמימה שרופים יוצרים חומרים מסרטנים. לכן לא טוב שמצה שרופה מידי,והמצות המהדרין זה בעיה גם ניסו שנים להגיד למפעלים לדאוג לשרוף קצת פחות,אבל הם לא מיישמים. תפו''א ומצה זה פחמימה ולא טוב שרוף. בשר זה חלבון ולכן לא טוב שרוף. ולכן על מנגל או מעושן זה לא בריא. הכי טוב זה בישול במים. או בתנור על חום
אולי גם יעניין אותך
חדשות בריאות