צליית בשר על האש, מנהג הנפוץ במיוחד ביום העצמאות, כרוכה בסיכון בריאותי של היווצרות חומרים מסרטנים כתוצאה מחריכת יתר של הבשר ומספיגת עשן במזון. תהליך הבישול בטמפרטורות גבוהות לזמן ממושך וחריכת הבשר על הגריל הכל כך טעימה מחד אך גם יוצרת חומרים הפוגעים ב DNA בתאי גוף.
באגודה למלחמה בסרטן מסבירים כי חומרים אלו, עלולים לגרום לתהליכים סרטניים. מחקרים רבים שפורסמו בשנים האחרונות, מצאו קשר בין חומרים אלו לבין הופעת סוגי סרטן שונים.
קבלו מספר טיפים להפחתת הסיכון:
• מומלץ להכין את הבשר רק על גחלים שכבר האפירו ולא בתוך להבות האש הגלויה, אשר הן הגורמות ליצירת החומרים המסרטנים.
• השריה מוקדמת, הפיכה לעתים קרובות (כל דקה) ונפנוף, מגבילים את עליית הטמפ' בבשר, ומסייעים במניעת היווצרות גורמי סרטן
• אם הבשר נחרך והפך שחור, יש להסיר חלקים אלו ולא לאכול אותם.
• ניתן להפחית את הסיכונים מאכילת בשר אדום על ידי אכילה מרובה יותר של ירקות ופירות לעומת הבשר, ומומלץ לצרוך אותם יחד. חשוב לזכור כי צריכת ירקות ופירות באופן קבוע מפחיתה סיכון לסרטן המעי הגס וסוגי סרטן אחרים.
• הימנעו או המעיטו ככל הניתן מאכילת משומרים, מעושנים, כבושים ומומלחים - מוצרים אלה עשויים להכיל ניטרטים, שהם חומרים אשר עלולים להגביר את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים.
• עדיף להשרות את הבשר במרינדה עם תבלינים ועשבי תיבול - השריית בשר במרינדות שונות למשך שעה יכולה לסייע בהפחתת רמת התרכובות המסרטנות בבשר באופן משמעותי.