בתחילת חודש יולי הזהיר המרכז האמריקני למניעת מחלות, ה-CDC, מפני דגני הבוקר Honey Smacks של קלוגס שנגועים בחיידק הסלמונלה.
כמאה בני אדם מ-33 מדינות בארצות הברית נדבקו בחיידק לאחר שאכלו מדגני הבוקר. אנחנו מכירים את הסלמונלה בעיקר בהקשר לביצים, מה שגורם לרבים לתהות, איך הגיע החיידק לדגני בוקר? אם כי גם בישראל אירע הדבר בעבר עם דגני הבוקר של תלמה.
סלמונלה היא בקטריה מסויימת שמתפתח במעיים של בעלי חיים ולכן מצויה יותר במאכלים כגון בשר, מוצרי חלב וביצים, אך היא יכולה גם להגיע לדברי מאכל דרך המרכיבים במפעל, באמצעות ציוד שלא נוקה כראוי או עובדים שלא שטפו ידיים. בנוסף, סלמונלה היא די ערמומית והיא מסוגלת להתקיים במצבים שונים.
"היה לנו סלמונלה בתבלינים מיובאים, במזון לבעלי חיים וגם בקורנפלקס זו לא הפעם הראשונה", מספר דן באקר, פרופסור באוניברסיטת גאורג'יה בארה"ב. לדבריו, ב-2008 התפרצה סלמונלה בדגני בוקר המכילים אורז, תוצרת Malt-O-Meal. אותה התפרצות גרמה ל-28 מקרי חולי.
אז איך נזהרים? "אנחנו עירניים יותר ומהירים יותר במחקר ממה שהיינו ב-2008", מרגיע באקר שמציע להיות מעודכנים בדבר אזהרות חדשות של משרדי הבריאות.