"אכילה רגשית" חיובית? יש דבר כזה. במקום לטבוע בין ערימות שוקולד ופחמימות ריקות שעוזרים לנו להרגיש טוב יותר רק בטווח הקצר (ומבט חטוף במראה אחרי, יזרוק לתהום כל שביב של מצב רוח טוב שהצלחנו לגייס), יש דרך אחרת לעודד את עצמנו - גם היא באמצעות אוכל, אך הרבה יותר יעילה.
תפוזים
תחנת כוח של ויטמין C שמלבד מניעת הצטננות, תורם לנו הרבה יותר. התפוזים מסייעים להוריד את רמת הקורטיזול (הורמון הלחץ) בגוף, ומאזנים את לחץ הדם.
אבוקדו
הם באמת מתנה שלא נגמרת. האבוקדו טעימים (ולא משנה כמה אכלתם), עשירים בוויטמינים מקבוצת B - אשר מסייעים להקל על לחץ וחרדה.
חלב
אמא נהגה לתת לכם כוס חלב לפני השינה? גם אם לא, כדאי שתתחילו לעשות זאת בעצמכם. עם ויטמינים B2 ו-B12, ומנה גדושה של חלבון - החלב ירגיע אתכם במהירות ולאורך זמן, ועל הדרך, גם תיהנו משינה איכותית יותר.
תרד
הנה סיבה נוספת להעמיס עוד עלים ירוקים בצלחת: עלי התרד מלאים במגנזיום שמסייע לווסת את רמות הקורטיזול.
עוף הודו
עוף הודו מכיל טריפטופן, חומצת אמינו המאותתת למוח לשחרר סרוטונין - חומר שתורם לתחושה כללית טובה, מעלה את מצב הרוח, מווסת את לחץ הדם, מגביר את תחושת השובע ומשפיע על מנגנוני השינה.
שיבולת שועל וקוואקר
שיבולת שועל מלאה או אינסטנט (קוואקר) מגבירה אף היא את ייצור הסרוטונין, אך העדיפו לצרוך שיבולת שועל מלאה או אורגנית, שלוקח לה זמן רב יותר להתעכל. כלומר, השפעתה המרגיעה תימשך זמן רב יותר.
הצגת כל התגובות