
בשיעור תהילים שמסר האדמו"ר מסאטמר כמידי יום ביומו אחר תפילת שחרית עם תלמידי ישיבתו בהיכל המתיבתא בקריית יואל במונורו, תקף האדמו"ר מסאטמר קבוצת עסקנים הנמנים על "אגודת ישראל" בארה"ב, אשר הריצו נציגים מטעמם לקונגרס הציוני – ואף קראו לכלל ציבור החרדים בארה"ב להצביע עבורם.
הרבי הרחיב בדברים מנהמת ליבו הטהור, ואלו תמצית דבריו: ברצוני להעלות נקודה חשובה לפני הבחורים, הנה זה כמעט כאלפיים שנה שכלל ישראל נמצאים בגלות המר, וכמאמינים בני מאמינים, מאמינים אנו בכתוב 'והיה ביום ההוא יתקע בשופר גדול', ואע"פ שיתמהמה עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא.
לפני קרוב למאה שנים, עלה בדעתו של ההוא טמא שאת שמו לא אזכיר בבית המדרש כאן, רעיון להביא גאולה דרך בני אדם, ולא להמתין לישועות השם רח"ל, כחלק מהרעיון הציוני היה לעלות לארץ הקודש ולייסד שם מדינת ישראל, וע"י כך להוריד עול הגלות.
כשהרעיון הציוני החל להתפשט בארצות אירופה ועוד, כל גדולי ישראל יצאו נגדם במלחמת קודש, וכולל האדמו"רים של מפלגת 'אגודת ישראל' ועוד. בהמשך הצטרפו אל הציונים חברי מפלגת ה'מזרחי' יחד עם רבניהם, וגם נגדם נלחמו בעוז, כולל רבני ה'אגודה'.
לדאבון כל לב, בשנים האחרונות נפרצה פרצה גדולה בכך שאחת לכמה שנים מתקיימות בארה"ב בחירות לקונגרס הציוני - מטעם ההסתדרות הציונית העולמית. בקונגרס הנ"ל משתתפים פושעי ישראל, וכופרים בתורת משה, כופרים אשר אינם מאמינים בכל הקדוש לנו מדור דור, והם מהווים המשך לאותו טמא ידוע שיזם רעיון הקמת המדינה הציונית.
(מעט רקע: הקונגרס הציוני העולמי הוא הגוף העליון של ההסתדרות הציונית העולמית והרשות המחוקקת העליונה שלה. הדיונים בקונגרס הם הקובעים את סדר יומה של התנועה הציונית העולמית, והם גם המכריעים מי יהיו חברי הוועד הפועל הציוני המופקד על ניהול התנועה הציונית.
הקונגרס הציוני מתכנס אחת לארבע-חמש שנים, ולקראת כל כינוס הקונגרס נערכות בחירות בפדרציות הציוניות השונות בעולם, הקובעות מי יהיו חברי הקונגרס אשר בסמכותם יהיה להעביר החלטות שונות בנושאים העומדים על סדר יומה של התנועה הציונית העולמית, ולקבוע בסופו של דבר גם את יחסי הכוחות בהנהלה הציונית, והוועד הפועל של ההסתדרות הציונית מנהלים את ענייניהם של ההסתדרות הציונית וגופים שונים הקשורים אליה. בשנים האחרונות, סיעת "ארץ הקודש" שנוסדה בידי אנשים חרדים ומייצגת את הקהילות החרדיות, הצטרפה לקונגרס הציוני מתוך מטרה להוות משקל נגד לתנועות הרפורמיות שנהנות ממשאבי עתק של קק"ל לצורך מימון הפעילות הרפורמית בישראל ובעולם. התקציב השנתי של קק"ל עומד על סך כ8 מיליארד ש"ח שמועברים אליה מתקציב המדינה כתמלוגים על השימוש בקרקעות המדינה ומשמשים לפרויקטים חינוכיים בכל רחבי העולם. על פי דברי נציגי התנועה הקונסרבטיבית הבחירות הללו קריטיות להמשך קידום ערכי התנועה והפעילות שלה בישראל. ח.ר.)
לדאבון כל לב, בשנים האחרונות שומע אני על עוד ועוד יהודים יראי שמים שמשתתפים בקונקרס הנ"ל, וכהיום ישנם כבר רבנים מטעם אגודת ישראל שהם דורשים ומבקשים מעוד יהודים להירשם למפלגה הנ"ל של ההסתדרות הציונית, ואף לשלם דמי חבר ועוד, וע"י כך הם מכריזים בזאת שהם 'ציונים בלב ונפש ובממון'. כי מי שנרשם לשם, יכול להשפיע ולהנות מכספם.
'אגודת ישראל' בארה"ב ובארצות אירופה כל השנים התנזרו מהם, זה היה גדר חוק ולא יעבור, ולדאבנונו לאחרונה גם נפלו בזה.
אנו מכריזים בזאת כלפי עם ועדה: 'אוי לאותה בושה, אוי לאותה כלימה', מדובר בדבר שאבותינו מסרו נפשם על כך, ואין אנו משתפים פעולה עמם.
כל יהודי שמצטרף להיות חבר ב'קונגרס הציוני' שידע שהוא חותם בכך שהוא כופר בתורת משה רבינו - בתורת משה שקיבלנו מורשה בהר סיני ועברה מדור לדור עד ימינו אנו.
אני מדבר דברים אלו כאן בישיבה, ב"ה אין לנו בכל העיר כאן (מונורו) אחד שהצטרף למפלגה הנ"ל, אולם כאן מצאתי מקום להכריז בכל העולם היהודי את נהמת ליבי הכואב. 'חלילה וחלילה לקחת חבל עמם', לא להתחבר אליהם, ולא להצטרף למפלגתם', אין אנו מתחברים לרשעים מהדיוטא התחתונה ממש, 'ציונות - אבי אבות הטמאה', וכל מי שנוגע בהם גם נטמא. וראוי לכל יהודי שיש בו זיק של יראת שמים, אמונה בבורא כל העולמים, שייכות לתורה הק' ושומר מצוותיה להתרחק מהם, ולא לשתף פעולה עמם 'שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו כי חרם הוא'.
האדמו"ר סיים את דברי מחאתו בזעקת: 'טמא טמא טמא' - אין לנו חלק עמם, ובברכת וילמדו תועים בינה.
הצגת כל התגובות