כיכר השבת

מועצת 'אגודה' דנה בנושא הסמינרים

לאחר שכינוס מועצת גדולי התורה הקודם עסק בעיקר בחוק הגיוס, הנקודה המרכזית בכינוס הנוכחי הייתה סוגיית החינוך בסמינרים: "לא תהיה כל פשרה" הבהירו האדמו"רים (חסידים)

| 2 | כיכר השבת |
חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל
חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל (צילום ארכיון: משה גולדשטיין)

בשעות הערב (שלישי), הסתיים בירושלים כינוס נוסף של מועצת גדולי התורה של תנועת אגודת ישראל, במהלכו דנו גדולי האדמו"רים בנושאים שעל סדר יומו של הציבור החרדי, כשהסוגיה המרכזית הייתה סכנת ההתערבות בתכני החינוך.

צפו: האדמו"רים מגיעים לכינוס המועצת

באסיפה שנערכה בבית הוועד הפועל העולמי של אגודת ישראל, השתתפו האדמו"רים מגור, בעלזא, ויזניץ, בויאן, ביאלה, סאדיגורה ומודז'יץ, כאשר אל החדר נכנס גם יו''ר ועד הישיבות הרב חיים קאופמן שנתן בפני גדולי הדור סקירה נרחבת על המצב החוקי של בני הישיבות כעת לאחר ביטולו של חוק טל וטרם חקיקת החוק החדש ועל המגעים מול שלטונות הצבא בנסיון למציאת פתרונות מסויימים לתקופה בעייתית זו.

לאחר מכן, דנו גדולי הדור עם נציגי מנהלי הסמינרים בנושאי עצמאות החינוך, כאשר הובהר כי לא תהיה כל פשרה בנושא חינוך בנות ישראל.

ל"כיכר השבת" נודע, כי על הפרק עומדת דרישת משרד החינוך לתוספת שעות למורות בסמינרים ובבתי הספר העל תיכוניים החל מהשנה הבאה תשע"ה וזאת כחלק מרפורמת "עוז לתמורה". גדולי ישראל שמעו את כל צדדי ההתלבטות בסוגיה, כשמחד יש להקל ולהתיר זאת מאחר ומדובר בתוספת שכר משמעותית למורות וזאת ללא התערבות בתכנים אך מאידך החשש הוא שהמורות שהינן בעלות משפחות מרובות ילדים תצטרכנה לעבוד שעות רבות מחוץ לביתן. לצד זאת, חוששים הרבנים מ"מראית עין" של שיתוף פעולה עם משרד החינוך.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
למה שהרבנים הללו יקבעו למורות ?
אבי נ
1
לפני ההתכנסות
שלא יהיה פשרות
אולי גם יעניין אותך
חסידים ואנ"ש