כיכר השבת

הסאגה נמשכת | פרסום ראשון

הבטחת העירייה להסעות - לא אושרה ורבני השכונה מאיימים להשבית את הלימודים

מאבקים רבים נעשו על בית הספר 'עמל' בקריית יובל בירושלים אך לאחר ניצחון מזהיר של העירייה התושבים והרבנים חוששים כי היא אינה מתכוונת לתקצב את ההסעות למקום המרוחק | רבני השכונה הודיעו כי אם העניין לא יסודר הלימודים יושבתו | כל הפרטים (חרדים)

| 23 | כיכר השבת |
שכונת קריית היובל בירושלים | ארכיון
שכונת קריית היובל בירושלים | ארכיון (צילום: יעקב לדרמן, פלאש 90)

הסאגה בשכונת קריית יובל נמשכת: לאחר מאבקים משפטיים וניצחון מזהיר בבית המשפט, עיריית ירושלים - כך חוששים התושבים והרבנים - אינה מתכוונת לעמוד בהבטחותיה ולא תספק שירותי הסעות לבית הספר בקריית יובל.

כזכור, התנהל מאבק משפטי ארוך אשר במהלכו ביקשו גורמים אינטרסנטים להפקיע את שטח בית הספר מהציבור החרדי בעיר. עיריית ירושלים לא התמהמה ובהליך מהיר פנתה לבית המשפט וניצחה בעתירה.

כיוון שבית הספר ממוקם רחוק מהשכונות השונות בעיר, כמו גם העובדה כי מדובר ברחוב קטן וצר בשכונת קריית יובל, אשר הכניסה והיציאה אליו מאותו כיוון, הבטיחה העירייה לרבני השכונה כי היא תספק שירותי הסעות לתלמידות.

אלא שהתושבים טוענים כעת כי אין בכוונת העירייה לעמוד בהבטחותיה וכי לא יסופקו שירותי הסעות לתלמידות, כך שלא רק שיהיה עליהן לנסוע למרחקים בתחבורה ציבורית, אלא שלרחוב הספציפי בו נמצא בית הספר החדש – אין תחבורה נגישה, כמו גם העובדה שהורים שרוצים להביא את הילדים שלהם ברכב, יתקשו לעשות כן בשל העובדה כי הרחוב קטן וצר.

ל'כיכר השבת' נודע כי רבני השכונה התאספו לדון בנושא ביום ראשון השבוע, ולאחר מכן התכנסו שוב אתמול, ובסיום האספה – לאחר שהבינו כי העירייה מתכוונת להפר את ההבטחה, הכינו הרבנים מכתב מיוחד בו הם מודיעים כי אם העירייה לא תספק שירותי הסעות – הם ישביתו את הלימודים לכלל תלמידות בית הספר.

בתחילת המכתב מברכים הרבנים את כלל הגורמים על ההישג המשמעותי לקבלת המבנה עבור בנות הציבור החרדי.

מכתב הרבנים (צילום: באדיבות המצלם)

בסעיף 4 במכתבם, מתריעים הרבנים בזה הלשון: "אננו חוזרים ומתריעים על עניין ליווי ההסעות, הדבר חשוב ביותר עבור שלום בנותינו בגוף ברוח ובנפש, ועתה עם המעבר למקום החדש נחוץ שבעתיים".

כתוספת על המכתב בתאריך שחתום על יום האתמול כותבים הרבנים: "לעת עתה נמסרה לנו ההודעה כי ההסעות לא אושרו, ולכן הוחלט כי אם עד ליום חמישי י"ד אלול לא יסודר העניין – יופסקו הלימודים לאלתר בבית הספר היובל – עמל". על המכתב חתומים רבני השכונה.

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "שנת הלימודים בקרית יובל נפתחה עם מבנה חדש למען ילדי השכונה - במאמץ משולב שהעירייה הובילה בחודשים האחרונים.

"לצערנו, למרות הרצון הטוב לסייע לתושבי השכונה בכל דרך, אין היתכנות חוקית למימון עירוני להסעות בתוך השכונה".

תוכן שאסור לפספס
23 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
21
תושבי קרית יובל לא רוצים את הבית ספר שקיבלו בתוך קרית יובל ויש הרבה סיבות גם החילונים לא רצו לתת למרות שהמקום היה נטוש (כמובן).... בקיצור העירייה היחידים שרוצים שהחרדים של קרית יובל ילכו לשם ... והחרדים נאלצים כרגע ללכת למקום הזה למרות שהוא הרבה יותר גרוע ממה שהיה להם עד היום בבית וגן...
תושב
20
מי שלא מכיר את הסיטואציה שלא יגיב סתם.
אני
19
חזירות
הצודק

הצגת כל התגובות

18
לצערי הערייה צודקת הפעם, הערייה לא נותנת שירותי ניידות בתוך השכונות רק לנכים,
Yon
17
חחחחחחחחח
אלי
16
איזה שכונה קסומה זו קריית יובל, לשזוף את העיניים. אחלה תמונה.
מח"ש
15
מושקה וראוכברגר רוצים בכח להפסיד את ראשות העירייהולתת אותה על מגש של כסף להתעוררות. מכרו את קרית היובל בהצלחה להם.
תותח
14
רק שביתה זה השפה שהם מבינים שפה אחרת לא מובנת להם. תושב רמות . .
דוד כהן
13
לא הבנתי גם נתנו מבנה וגם דורשים הסעות חינם כאילו מה עוד???
טוב
12
חחחח מפלגת עץ מודיעה שהיא תשבית את הלימודים... מצחיק מאוד. אולי הם מתכוונים שהם יבואו למשוך בזנבות בשערי בית הספר...
מישהו
11
רגע... אם אתם לא גרים בשכונה, למה גזלתם מבנה מילדי השכונה? כי לחרדים מותר?
שלי
לא כולם גרים שם כמו כל בית ספר יש ויש מבחוץ
שלך
10
מדובר בהית ספר חילוני בשם עמל שאין לו תלמידים ולכן ראוי כי יועבר למי שנזקק שזה הציבור שלנו . מכאן ועד הטענה לפיה זה היה מאבק על בית ספר חרדי שגורמים אינטרסנטים רצו למנוע המרחק גדול . יותר נכון לתאר דברים כהווייתם הצודקים.
לדייק
9
מה זה קשור לרבני השכונה? למה הרבנים נעשו עסקנים, בחירות, ועוד. זה הרס לציבוריות שלנו. שעסקנים יהיו עסקנים והרבנים ילמדו יפסקו שאלות ויכתבו שו"תים (ויצטלמו באירועים).
בצלאל
8
בושה לעריה פוגעת 16 שנה בילדים החרדים של קרית יובל
רועי
כך זה שפותחים שכונה חדשה . הליטאים תמיד פוגעים בספאדים ומאלצים אותם ללכת רחוק . ה
חיה אברמסקי
7
לא זכור לי ולא מוכר לי שלילד חילוני יש הסעה לבית ספר!!!
שרון
6
40% מילדי בית הספר אינם מעונינים בכלל במבנה הזה וזו החלטה פוליטית של העייריה ודגל על הראש של התושבים. וההסעות הובטחו ישירות מפי ראש העיר!
אלי
5
שבית הספר ישמש את תושבי השכונה. אם כבר העירייה לא עמדה במילותיה שלה בבית המשפט כשהיא משבצת תלמידות מחוץ לשכונה
העירייה אמרה
4
הציבור הליטאי מאוד מפונק רוצה שהכל יוגש לו בכפות כסף . כאילו הם היחידים . אצלי הבנים אף פעם לא למדו בשכונה . כי לא היה וכו' זה לוקסוס של הליטאים . שישבתו מעניין את הסבתא
חיה אברמסקי
3
עצוב
עקיבא
2
עמל היה בית ספר להרבה ילדים שרכשו מקצוע לעתיד ועכשיו שוב עוד צעד נגד הציבור החילוני השתלתות על מבנים ציבורים המשמשים לציבור שבאמת עושה למען המדינה עצוב
יעקב
1
אז למה שלא יסדרו לעצמם בית ספר קרוב למגוריהם במקום לנסוע עד קרית יובל? למה הציבור צריך לשלם על ההסעה שלהם לקריית יובל?
נצח
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים