כיכר השבת

סיקור מיוחד

עצרת ענק: גדולי הרבנים מול נטורי קרתא

תחת הכותרת "כינוס כלל ישראל", יתכנסו עשרות אלפים לעצרת ענק שמטרתה להזהיר מפני "פגעי הטכנולוגיה". האדמו"רים שליט"א מויז'ניץ-מונסי, סקווירא, מהר"י מסאטמר, נובימנסק, רבני חב"ד לצד ראשי ישיבות ועסקנים יקחו חלק בכינוס. נטורי קרתא צפויים לקיים מחאה מול אולם העצרת (אקטואליה)

| 25 | כיכר השבת |
האדמו"רים מסאטמר, רחסמטריווקא, סקוויר וסערט ויז'ניץ
האדמו"רים מסאטמר, רחסמטריווקא, סקוויר וסערט ויז'ניץ (צילום: מאיר אלפסי, יהודה פרקוביץ', דובי קורן)

בארה"ב עושים הכנות האחרונות לקראת כינוס הענק המאורגן תחת הכותרת "כינוס כלל ישראל", שמטרתו להתריע נגד פגעי הטכנולוגיה. הכינוס יתקיים באיצטדיון "סיטיפילד" בקווינס שבארה"ב, במעמד גדולי אדמו"רי ורבני אמריקה ורבבות משתתפים.

את הכינוס הגדול יזמו בחודשים האחרונים "איחוד הקהילות", גוף שבראשו עומדים כ"ק האדמו"ר מסוקלען שליט"א לצד הרה"ג רבי מתיתיהו סלומון שליט"א, משגיח ישיבת לייקווד.

גדולי הדור בארה"ב ובהם האדמו"רים מויז'ניץ-מונסי, סקווירא, מהר"י מסאטמר, נובימנסק, רבני חב"ד וכן גדולי ראשי הישיבות קראו לציבור להשתתף באירוע, כשבימים האחרונים אזלו הכרטיסים לאיצטדיון המכיל למעלה מ-55,000 מקומות.

אל הכינוס המיוחד יגיעו גם אדמו"רים ורבנים מישראל ומארה"ב, ובהם האדמו"ר מרחמסטריווקא וכ"ק האדמו"ר מפשווארסק מבלגיה.

מטרתו של כינוס - כפולה: גם להזהיר מפני הסכנות החמורות של המשתמשים באינטרנט שאינו חסום, ובנוסף לאגד תחת קורת גג אחת את משתמשי האינטרנט ולשכנע אותם לעבור לשרות מסונן.

יצויין כי יוזמי הכינוס נתקלו בחודשים האחרונים בקשיים בלתי צפויים שהטילו צל על הצלחת האירוע. כך לדוגמא האדמו"ר מהר"א מסאטמר סירב להשתתף בכנס וזאת בשל הסיבה כי באירוע ינאמו הרבנים באנגלית, דבר הנוגד לטענתו את ה"שיטה" של סאטמר.

גם חלק מרבני חב"ד מחרימים את הכנס, לאחר שראשי ישיבות ליטאיות סרבו להשתתפותם של גורמים חסידיים. בנוסף, חלק מגדולי התורה מתנגדים לעצם הכינוס וטוענים כי במהלכו תינתן בצורה עקיפה גושפנקה להשתמש ברשת האינטרנט.

ל"כיכר השבת" נודע כי בשעת האירוע יפגינו מחוץ לאיצטדיון קבוצת נטורי קרתא המתנגדים להשתתפות חסידי סאטמר בכינוס.

במכתב שפרסמו נכתב כי "היות וחלק מראשי יוזמי הכינוס הינם גדולי הדור מארץ ישראל כדוגמת הרב שטיינמן שהקים את הנח"ל החרדי, והרב קנייבסקי המתיר ללכת לבחירות לכנסת, יש להחרים את הכינוס ולהפגין כנגדו".

תוכן שאסור לפספס
25 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
וחסידי סאטמר יפרקו להם את העצמות אחת ולתמיד.....
יערי
8
כל הכנס הזה מיותר, הרבנים שיושבים שם מובלים ומולכים ע''י העסקנים שבלאו הכי יושבים כל היום באינטרנט וכלל זה נקוט בידך; הטוב שבעסקנים לגהינם.
יואב
הוא מיועד לך ולשכמותך שאומרים שהכנס מיותר, "האמת דוקרת". תשמע, תפנים, ותתנתק מהינטרנט הטרף, ואז תהיה המאושר באדם, כדאי לך לנסות!!!!!
חיים
הכי טוב שאתה התנתקת (כמובן שאתה נכנס מידי פעם לבדוק אם נשאר מי שלא התנתק, זה בסדר גמור, באמת, אשריך !)
ציבאלע
7
אם הבנתי נכון מדובר בכנס על נזקי הטכנולוגיה בימינו. האם הוזמנו לכנס רבנים שאינם חרדים או שהם לא נחשבים כ"כלל ישראל" נ.ב נחמד לראות שהנטורי קרתא עושים צרות גם בחו"ל
klozone

הצגת כל התגובות

6
שכיכר ידאגו לאיזה צלם ותקליטן שיסריט ויקליט, ותביאו את זה לאתר.
חי
5
ממי מתי אם דואגים ליהדות כל דבר דבר שבקדושה ישר הם נגד
צביקי
4
בכל מקום רואים לצערנו בני תורה עם גלאקסי פרוץ
נח
3
כי כת האיימיש פיהם וליבם שוה, אומרים ועושים ואינם משתמשים ביום יום בשום טכנולוגיה, לא סלולרי, ולא מכוניות. ופה עושים כנס נגד פגעי הטכנולוגיה, ומשתמשים בכנס במיטב הטכנולוגיות החדשות.
דן סגל
2
ככל שידוע לי האדמו"ר מהר"א מסאטמר אינו משתתף, ובזה הוא בא לחנך את מארגני הכנס מליקווד שניסו להחרים עדה קדושה מישראל, שהיא חסידות חב"ד המפוארת ולימד את כולנו פרק חשוב באהבת ישראל, וחומר האיסור של שנאת חינם, מדהים ומפעים ומחמם את הלב, יאריך הקב"ה ימיו ושנותיו בנעימים, מתוך בריאות ושלווה "ימים על ימי מ
אהרן
1
הרשעים האלה עדיין יעשו הפגנות ומחאות !!
אברך ציוני
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים