פורים הוא החג האהוב על כולם, ולא תם. אוכל ומצוות - תמיד הולכים ביחד. 'כיכר השבת' צועד איתכם יד ביד בין סיטואציות הפורים השונות ועושה סדר בבלאגן.
עוד רגע תבינו מי בוחר להגיש פופקורן, מי בוחרת להתהדר במניפות פילו מפומפנות, מי יגיש פרליני שוקולד בלגי משובח ובעיקר מי לא התאפקה וחיסלה חבילת עוגיות רגע לפני הסעודה...
פופקורן
המגיש: ר' מוישה גרוס, אברך כוילל חזון-איש, נחום 5 בני ברק.
המחסלים: החברים של הבן מסלבודקא הקטנה - שיכורים וכן מיין (מתוק מתוק).
נהוג להגיש עם: פפסי חם.
קוגל
המגיש: ר' אהרון גרינברג, ר"מ בסולובייצ'יק, דרוק 8 ירושלים.
המחסלים: תלמידיו החביבים מוועד שני העולים לרגל במהלך הפורים, אז גם ישמעו וורט על ההקשר המצחיק בין זרש אשתו לאשת ראש הממשלה.
נהוג להגיש עם: קוגל תפוחי אדמה חרוך וחיוך השמור ל"עת רצון".
עוגת אפרסקים בזיגוג ג'לי
המגישה: המורה מינה ליברמן, מחנכת מזה 34 שנים, אם ל-11 ילדים מצטיינים + אחד עובד באור החיים.
המחסלות: יודית, רוחלה, לאה ברכה ושולמית השכנות הצדיקות שבאו לשמוע "מגילה לנשים" מפי בעלה.
נהוג להגיש עם: עוגה כושית ממונג'טת בניחוח פריזר.
דג סלמון שלם ומהודר
המגיש: ר' צבי בלומנרוקח, מנכ"ל מויסדעס בעלזא +הנהג האישי ויד ימינו של האדמו"ר בעיתות נופש.
המחסלים: עזר נישואין צ'יבין שעושים הכל כדי להוציא מעות פורים מבעל הבית כולל ריקוד הקוז'אקים והטוויסט המרענן של השנה - ריקוד הפרטיזאנים + התלבושות הייחודיות.
נהוג להגיש עם: המיטב של מעדני זהבה+המיטב של הדר גאולה.
עוגיית חיוך
המגישה: צילה יונגרמן, עקרת בית חשובה מרחוב אבני נזר בקרית ספר.
המחסלת: צילה יונגרמן, עקרת בית חשובה מרחוב אבני נזר בקרית ספר - ששוב לא התאפקה ופרקה משלוח מוכן עבור העוגיה החביבה והחייכנית.
נהוג להגיש עם: וופלים יבשים בטעם לימון + משפט הנחמה: דיאטה מיד אחרי פורים.
צ'ולנט
המגיש: העסקן הירושלמי אברימי ווסרמן סמנכ"ל הכספים של מקווה זופניק + נכד של ה"פעמוני לוי" רבה של ירושלים וממציא המלתחה.
המחסלים: ידידיו הקרובים בנצי קרויזר מנכ"ל הגמ"ח הכללי ומוישה לנדנר נכדו של בעל המאפיה הידוע + ישראל גליס שבא לבקר.
נהוג להגיש עם: בירה שחורה וקומפוט.
אוזני המן במילוי פרג
המגיש: ר' זרח ברמן - בית הכנסת "טובך יביעו" רמת אלחנן + יד ימינו של הרב זילברשטוק.
כמדי שנה מיד אחרי קריאת המגילה עושה סיום ברוב עם על מסכת (איך לא) מגילה.
המחסלים: באי בית המדרש וכל מי שלא הצליח להימלט לפני הסיום החגיגי.
נהוג להגיש עם: בורקסים מעוכים.
מניפות פילו מטמטמות + ברוסקטת קרפציו
המגישה: אפרת וקסלבוים, אם לאילה ונועה + מנהלת משרד הפרסום "וקסלמדיה", בני ברק גבול רמת גן.
המחסלים/לות: יענקי ואביה, דוני ומיכלוש, שלומי ותמר, חילי וקורין וכל החברה השווים מהמשרד.
נהוג להגיש עם: ג'קט מנומר ופאה סגולה מהבהבת.
פרליני שוקולד בלגי
המגיש: ראש ישיבת "מלכות החכמה" הגאון ר' גמליאל גולדין, המשלב תורה וגדולה במקום אחד - ממונו הרב אפשר לו לשכור צוות רשמים ולפתוח את "מלכות החכמה".
המחסלים: התלמידים היקרים, כל וועד נכנס לוילה המפוארת בתורו וזוכה לשיחה צפופה עם ראש הישיבה ולריקוד "יושפע שפע רב".
נהוג להגיש עם: יין ביוטיק מיקב הקאסטל + פיצוחים הכי יקרים שיש - קשיו ופקאן מסוכר.
מפרום טריפוליטאי
המגישה: סבתא עזיזה שבאה מקריית מלאכי לסעודת חג בבית בנה סגן הח"כ אמנון מעודה, הר נוף - ירושלים.
המחסלים: פעילי המפלגה שבאו "להרים לח"כ" (כלשונם) וגם מתרימי ת"ת בית מאתע'ס ש"נקלעו לסיטואציה".
נהוג להגיש עם: 69 סוגי סלטים חריפים אש.
ליקר ביצים
המגיש: המשפיע צבי מענדל פומרנץ, בתי הורנשטיין ירושלים, מחבר סדרת הספרים מעיינות החיים על המועדים.
המחסלים: טועמי ושומעי לקחו.
נהוג להגיש עם: אחיו התאום נטול הביצים - ליקר שוקולד.
רוגעלך
המגישה: סבתא רבקה, אמצע ר' עקיבא (מעל מגדניית כץ).
המחסלים: אליעזר מנחם, אריה לייב, יוסף שלום, תמי, שיפי, ובנצי - הנכדים המתוקים שבאו להפוך את הסלון.
נהוג להגיש עם: וופל מצופה והמון נשיקות.
כאן המקום להזכיר גם את עשרות המאכלים שלא זכו: אוזני המן במילוי תות, ערגליות בכל טעם וצורה, קרעפלך רופסים ולבנבנים, פחזניות כבד נימוחות, ארבעס עם המון פילפל שחור, קציצות העוף של סבתא שפרה, הדגים המעולים של הדסה, הממולאים של מנדיס, מרק בורשט דלוח ומשמים, פירה בטטות חלקלק, ביסלי - במבה מעורבבים, טופי מזל וברכה, כיף כף, מקופלת, פסק זמן, שוקולד פרה והשוקולד המוזר של קליק שמקבלים רק במשלוחי מנות.
פורים משביע וטעים גם לכם!
הבהרה: כתבה זו באווירת ימי הפורים וברוח ההומור, כל קשר בין הדמויות והמקרים הוא בעיני המתבונן בלבד ועל אחריותו.