![אפשר הידברות?](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=webp,fit=contain,width=1200/2024/04/02/455d0d50-f0bf-11ee-96aa-4ff259590db9__h220_w398.jpg)
בין שלל המאמרים העוסקים בסיבת השנאה החילונית לחרדים, כדאי לשים לב למאמרו של אורי שרון, הבוקר, ב'גלובס'.
"אנחנו אוהבים לשנוא את החרדים. אחת הסיבות לכך היא שהחרדים אומרים לנו, החילונים, שהם טובים מאתנו. זה מתריס, מפני שאנחנו חושבים שהחרדים הם טפילים שנסמכים לשולחן הממשלה ולוקחים כספי העברות בהיקף מיליארדים בעוד שהם אינם תורמים לכלכלה דבר. זכות הקיום של העולם החרדי התורני תלויה במשלם המסים הישראלי החילוני ובו בזמן המיעוט החרדי חש נעלה מאתנו, בגלל הלימוד התורני. ניגודים אלה מכשירים את השנאה החילונית העזה כלפי המיעוט החרדי".
שרון, מביא לידי ביטוי במאמרו, תגובות רבות שעלו בכיכר בעקבות ההפגנות ותוצאותיהן.
"מנקודת מבט חרדית אירועי הימים האחרונים הגדישו את הסאה: בחירתו של ברקת לראשות עיריית ירושלים, פתיחת חניון "קרתא", מאסר ה"אם המרעיבה" ופתיחת סופרמרקט במרכז העיר בשבתות. הם חשים שהחילונים מותחים את גבולות הסטאטוס קוו כדי לשנות את אופייה של ירושלים. ההתפרעויות חסרות הרסן שלהם הן לכאורה דרך להפגין שאינם מכבדים את שלטון החוק, אך למעשה זה איבוד עשתונות נוכח הפחד משינוי.
העולם החילוני המודרני כבר הבקיע את חומות האמונה בכמה תחומים: טלפונים סלולאריים, מחשבים ואינטרנט, עבודת נשים חרדיות, גיוס חיילים חרדים לצבא ושימוש בעברית במקום בשפת יידיש".
למעשה, אם הבנו נכון את דבריו של שרון, הוא מבקש מהחילונים לא להגיב, ולא לגרום לכך שמובילי הדרך הקיצונית יקבלו גיבוי מלא מהציבור החרדי.
"עלינו להימנע מהתערבות יזומה בעולם החרדי ולאפשר לזמן לעשות את שלו. השינויים בחברה החרדית הם אמנם אטיים ואינם נראים בעין חילונית, אך הם מתרחשים ויוצרים בקיעים עמוקים בעולמם".
ומה שהכי מפתיע, שרון קורא לחילונים להיענות לדרישות החרדים. שימו לב לדברים הבאים: "יש לנקוט בצעדים אופרטיביים: קביעת כדורגל כמשחק המתקיים רק בימי, קווי אוטובוס למהדרין, שלטי חצות הגונים, רחובות סגורים".
ואפילו, שומו שמיים, תחבורה נפרדת למהדרין מתקבלת על דעתו של שרון. "כשליש מתושבי ירושלים (כ-230 אלף איש) הם חרדים ולכן נוכח משקלם באוכלוסייה יש לאפשר גם להם להכתיב את סגנון חייהם בבירה: מתן שירותי תחבורה ציבורית בקווי אוטובוס למהדרין (הפרדה בין נשים וגברים)".
ימות המשיח, או תרגיל תקשורתי, מה אתם אומרים? טקבקו.
הצגת כל התגובות