מ', תלמיד ישיבה, תושב ישוב חרדי במרכז הארץ, נפגע במהלך בילוי עם משפחתו בבין הזמנים לפני כשנתיים, בעת היותו בן 17, לאחר שנפל מקיר טיפוס בפארק שעשועים.
עו"ד אלי מאור מבני ברק, המומחה בייצוג נפגעי תאונות ורשלנות רפואית, הגיש כתב תביעה ממנו עלה כי במועד התאונה, בפארק השעשועים לא הקפידו על נהלי בטיחות למבקרי הפארק והעסיקו עובדים שאינם מיומנים בהפעלת קיר טיפוס בגובה וכמו כן ציוד הטיפוס שהותקן בפועל, הותקן ע"י העובדים בפארק בצורה רשלנית שגרמה לנפילתו של תלמיד הישיבה מגובה רב.
כתב התביעה שהוגש נגד פארק השעשועים וחברת הביטוח של הפארק, מתאר את מסכת היסורים שעברו מ' ומשפחתו לאחר התאונה, שבעקבותיה נאלץ מ' להתאשפז בבית החולים לצורך השגחה למשך כשבועיים, ולעבור ניתוח תחת הרדמה כללית, בשל שברים בגופו.
לאחר שחרורו מביה"ח נאלץ מ' גם לעבור סדרות ארוכות של טיפולי ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה והיה גם במעקב במרפאת כף יד בביה"ח ובמרפאה עקב חבלת ראש, וזאת ללא שיפור ניכר במצבו.
כמו כן נטען בכתב התביעה כי בהתאם להלכת בית המשפט העליון, יש לחייב את חברת הביטוח לשלם למ' את הפיצויים בשל מגבלותיו התפקודיות הניכרות ובשל הפסדי השתכרות שיגרמו לו בעתיד, בעקבות הפגיעה שנגרמה לו בכושר עבודתו והשתכרותו לעתיד וזאת עד גיל פרישה לפנסיה.
בתגובה, הוגש כתב הגנה לבית המשפט מטעם חברת הביטוח בשמה ובשמו של פארק השעשועים, המתנער מאחריותם לתאונה וטוען בין היתר שהתאונה אירעה בשל אשמתו של מ' ו/או מ' הוא זה שאחראי לנזקיו, ולחילופין למ' לא נותרו נזקים של ממש המזכים בפיצוי בנזיקין.
בית המשפט המחוזי בלוד נתן בימים אלו את פסק דינו במסגרת הסכם פשרה שהושג לאחר הליך גישור שהתנהל בין עורכי הדין, שקבע פיצוי חסר תקדים עבור תאונת "בן הזמנים" של למ'.
לפי הפסיקה, מ' יקבל מחברת הביטוח סכום של 2,400,000 שקלים, מתוכם 800,000 שקלים תקבולים שקיבל ויקבל מ' מהמוסד לביטוח לאומי בגין פציעתו.
הצגת כל התגובות