כיכר השבת

חתונה מלכותית בטעם יהודי

הקשר היהודי לחתונה: השדכנית והקידושים

העולם כולו התרגש מחתונת הנסיך הארי ומייגן מרקל אך מתברר כי מקומו של הקשר היהודי לא נפקד • השדכנית יהודיה, בבתי כנסת נערכו קידושים לרגל השמחה ונישאה תפילה שלא יירד גשם (בעולם)

| 19 | כיכר השבת |
הנסיך הארי בדרך לחתונה
הנסיך הארי בדרך לחתונה (צילום: שאטרסטוק)

החתונה הבריטית שאירעה בסוף השבוע האחרון בנישואי הנסיך הארי עם מייגן מרקל, שברה נתוני צפייה עולמיים והיתה לשיחת השבוע, אך מתברר כי כמו בכל סיפור טוב גם מקומו של הקשר היהודי לא נפקד מהחתונה המדוברת.

כמו אזרחים טובים, גם הקהילות היהודיות התרגשו מהחתונה. בבתי כנסת רבים במדינה נערכו במהלך השבת קידושים לכבוד החתונה. בבתי כנסת מסויימים גם התפללו שלא ירד גשם כדי שלא תיגרם הפרעה לחגיגות.

בין בני הזוג המלכותי הפגישה יהודייה בשם מישה נונו, כך שגם ה"שדכנית" היא 'משלנו'.

חתונות בממלכה המאוחדת מתרחשות בדרך כלל בימות השבוע. הפעם, במפתיע, המסורת נשברה והחתונה אירעה בשבת. לכן, מנהיגי הקהילה היהודית, הרב הראשי למשל, לא הוזמנו לטקס, אך כל זה לא הפריע ליהודים הבריטיים לחגוג.

בית הספר היהודי "מרכז ניקי אליאנס" במנצ'סטר ערך ביום שני שעבר מסיבה לציון החתונה. לדברי המארגנים, מכיון שהחתונה בשבת, הוחלט "לחגוג כמה ימים מוקדם יותר".

אגב בתי ספר, בבית הספר אנמאונט שבצפון לונדון נערכה הצגה שבה התלמידים היהודיים מילאו את התפקידים המרכזיים של "החתונה המלכותית".

חברת סודה ישראלית ייצרה, במיוחד עבור האירוע, סדרת בקבוקים מעוצבים בדמות כובעים ואביזרי שיער מסורתיים המקובלים באירועים מן הסוג הזה.

גם חברת הסלמון הכשרה "איסט-אנד סלמון סמוקהאוס" פרסמה באתר המכירות שלה מוצר חגיגי ומיוחד לרגל החתונה: "הפילה של הארי". מדובר ב"נישואין בין ג'ינג'ר והצמח היפני וואסבי, עם פילה סלמון מלכותי". את חלקי הדג מחברת באופן סימבולי 'טבעת' בגוני ורד העשויה מסלמון מושרה במיץ סלק.

תוכן שאסור לפספס
19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מוטי
12
"השדכנית יהודיה" מה אתם משוויצים בזה??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
המתבונן..
11
בספרו בן יהוידע למסכת מגילה, כי ידוע לו, שבארמון המלוכה בבריטניה לא אןכלים אוכל שאינו כשר. מעניין אם זה עדיין נכון היום.
אחד

הצגת כל התגובות

10
נו נו.. גם אני שדכנית
א
9
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
והחתן
8
על החתונה הזאת כאילו שזה קשור לנו כיהודים חרדים, אפילו באנגליה עצמה החרדים האמיתים שמתנזרים מאינטרנט לצורך בילוי או חדשות לא יודעים כ"כ הרבה כמו שאתם מפטמים לנו פה, אז אולי תענו לי למה זה צריך לעניין אותנו??? מילא אם זה משהו שקשור למלכת אנגלייה שהיא מחסידי אומות העולם ויש לה ערך בעולם אבל לכתוב על
ארי פוטר
7
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
6
ואיפה "על שנהנו מסעודתו של אותו רשע"? ואיפה "שלא תתקבל לפניך תפילת עוברי דרכים"? לעולם ישארו הרוקדים מה יפית לפני הפריץ?
יצחק
5
לכתב קוראים יאכנע
לאחר העיון
4
שהחתן דנן וכלתו הם אנטי ישראלים ואולי גם אנטישמייים, וכן- שהחתן המהולל עשה הרבה פאדיחות כשלבש מדים נאציים...... אז אם כתבות מסוג אלו על הזוג המלכותי הראשון יכולנו לבלוע, על הזוג הנוכחי זה ממש מקומם ולא לעניין.
מישהי
3
קל וחומר שלא את הכתבה עצמה. מה לחינוך יהודי ולבתי כנסת ינודים לחתונה שאפילו לא קשורה אליהם פוליטית? קטנתי מלהשיג (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דניאל פרץ
2
מקום היהודים צריכים להגיד שהם קשורים לזה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוני
1
נראה לי הוא ישובניק (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איש אחד
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים