בעקבות המהומות שהיו בשבוע שעבר בירושלים, וכניעת המשטרה שבאה לידי ביטוי בהסכם הפשרה שאושר על ידי השופטת דותן, אומר ל'כיכר' חה"כ אריאל בן-ארי מהאיחוד הלאומי: "המעצר הזה היה מיותר מלכתחילה, העובדה שבסוף שחררו אותה רק מאשרת את המסקנה הזו".
בן-ארי שמצהיר שאין לא מספיק אמון במערכת המשפט וכלשונו: "אני לא יודע עד כמה בית המשפט אובייקטיבי", קורא למערכת השלטונית לעשות בדק בית.
"לו היה מדובר באתיופית או בדרוזית, הם גם היו מרשים לעצמם לעצור אותה ולהאריך את מעצרה עוד פעם ועוד פעם?", הוא שואל.
הוא גם מבקש להבהיר שאין לו מושג מה באמת התרחש שם. אבל "אם נניח שיש שם בעיה, היו צריכים לטפל בה, לא לעצור אותה".
לחרדים יש לו מסר חשוב שעלול להכעיס כמה וכמה אנשים: "החרדים מחפים אחד על השני ומסתירים כל מיני עוולות ומקרים שחייבים לטפל בהם בתוך המשפחה. לא יכול להיות שיפגעו בילדים בתוך המשפחה ויזכו להגנה של החברה. אני לא אומר שזה המקרה הנוכחי, אבל בעיקרון, הערבות ההדדית הזו של החרדים, שהיא דבר מבורך כשלעצמו, אסור לה שתחול במקרים של פגיעה בילדים ונשים".
המשטרה אומרת שהיא לא הסכימה להיבדק, שהמשפחה התנגדה.
"אני מבין את התחושה של הציבור שנדחק לפינה ומרגיש שמתנכלים אליו רק בשל היותו חרדי. אל תשכח שגם הציבור הדתי חווה תחושות כאלה. אני לא מצדיק את האלימות, אבל לא מצליח להבין למה המשטרה לא לקחה אותה לבדיקה בכפייה, למה עצרו אותה? איך בדיוק היא מסוכנת לסביבתה? ואם כן, אז למה לא טיפלו בה? למה מעצר?".
אתה לא מסכים עם האלימות, אבל התברר שרק כך המשטרה התרצתה.
"אני לא חושב שהאלימות הזו הייתה מאורגנת, הייתה פה התפרצות זעם של ציבור שמרגיש לחוץ לקיר, מה שבטוח, לא הייתה פה הסתה. ההתפרצות ב'עמונה', הייתה תוצאה של תסכול שנבע מהגירוש, גם כאן אני רואה התפרצות של לחץ חברתי. אתה לא יכול לווסת את זה, אתה לא יכול לשלוט ברגשות שהציבור מרגיש. אני מודה שהציבור הדתי לא יודע להילחם על שלו כמו הציבור החרדי. אבל אני עדיין משוכנע ששחרור הקיטור הזה יכול להיווצר בכל חברה שדוחקים אותה לקיר".
הצגת כל התגובות