לאחרונה פורסם כי הרב מנדל פקשר, רבה של קהילת חסידי ויז'ניץ בעיר, תקף בחריפות את העירייה על התנהלותה בכל עניין הארנונה.
הרב פקשר צוטט כאומר כי עובדי העירייה אשמים במותה של האשה.
הטענות שנשמעו כבר במסע ההלוויה התייחסו לשומת הארנונה שהוטלה על בית האשה ועל עסק למוצרי חשמל שניהלה במחסן ביתה. תושבים רבים בעיר, ראו בעירייה את הגורם ללכתה בטרם עת.
האשה שקיבלה שומה של עשרות אלפי שקלים, נלחצה מכך, וייתכן, אומרים בעיר, כי הדבר הביא למותה מדום לב. עוד סיפרו בעיר, כי יום קודם לכן, הייתה המנוחה במחלקת הגבייה בעיר, שם ניסתה להציג את השגותיה ואף צרפה לכך מכתב ארוך על פני שלשה עמודי פוליו שהעתקים ממנו נפוצו בעיר.
בראיון מיוחד ל'כיכר השבת', מספר ראש העיר הרב יצחק עידן, על התשתלשות הדברים מהזווית של העירייה ועובדיה.
בתגובה לדברים שנאמרו בשם הרב מנדל פקשר, אומר עידן: "שאלתי את הרב פקשר האם הדברים שפורסמו בשמו אכן נאמרו. תגובתו הייתה: 'אני לא אחראי לדברים שנאמרו ופורסמו בשמי, לא אמרתי את הדברים, ובוודאי לא הדברים כפי שנאמרו'". כך עידן.
עוד מספר עידן ל'כיכר השבת': לגב' ויזל היתה חנות למוצרי חשמל במחסן השייך לביתה. מזה מספר שנים התקשתה האשה בתשלומי הארנונה. ביום חמישי, לפני יום פטירתה, היא אכן הייתה במחלקת הגבייה. שם נפגשה עם עובד עירייה בשם אביגדור קצבורג. היא שטחה בפניו את טענותיה והשגותיה, ואכן, קיבלה את מלוא ההנחה שדרשה על השומה שהוטלה בגין הדירה. לגבי החנות, הצליח קצבורג להגיע לסיכום, כי תשלם את התעריף הנמוך ביותר לשימוש שכזה. הסכום שעמד על 20 אלף שקל, הצטמצם בלמעלה ממחצית כך שנשאר לה שלם 7-8 אלף שקל בלבד. קצבורג הציע לה לפנות בשבוע הבא למחלקת הגבייה על מנת להגיע להסדר תשלומים. האשה יצאה מהמקום מרוצה לחלוטין מההסכם שהושג".
ברחוב אומרים שהיא הייתה כעוסה מאוד בלשון המעטה.
"זה ממש לא נכון. היא הייתה מרוצה. נכון שהיא שאלה האם קיימת אפשרות לערער בוועדת חריגים גם על השומה הזו. קצבורג אמר לה שהוא לא חושב שזה כדאי, ובכל זאת, הציע כי כאשר תבוא ביום שני להגיע להסדר תשלומים, תיכנס קודם אליו על מנת שיחליטו ביחד האם יהיה נכון לנסות ולערער גם על ההחלטה הזו לוועדת חריגים. אני אומר לך בוודאות שהיא יצאה מהעירייה מחוייכת ומרוצה מההסכם שהצלחנו להגיע אליו, מה גם שהייתה לה תקווה".
בסופו של דבר, זה נגמר עצוב. עצוב מאוד.
"למחרת שמענו שהיא נפטרה. זה טראגי, אבל זה ממש לא קשור אלינו. אנחנו מבחינתנו עשינו כל מה שיכולנו על מנת ללכת לקראתה".
ישנן טענות רבות על דרך ההתנהלות שלכם בכל הקשור לארנונה
"מה לעשות? שומעים את זה כל הזמן, בעיקר לגבי חובות עבר. אבל אין לנו ברירה, אנחנו חייבים לעשות את מה שמשרד הפנים דורש מאיתנו. אנשים לא מבינים שאנחנו לא יכולים למחוק חיובי ארנונה. אנחנו יכולים לתת פטורים לפי החוק".
מה זה 'לפי החוק'? מה אומר החוק אחרי מקרה שכזה?
"אני חוזר ואומר לך, האשה יצאה שמחה מהעירייה. אנחנו עשינו הכל במסגרת המסמכים שהיא הגישה לנו. מה יכולנו לעשות יותר מזה?".
מה אתה יכול להגיד לאנשים אחרים שמרגישים שאתם מתעמרים בהם?
"תביאו מסמכים, מה שדרוש על מנת שנוכל לתת לכם הנחה. כל מה שנוכל לעשות במסגרת החוק, נעשה ובשמחה. אין לנו עניין לקחת מהציבור יותר ממה שקבע החוק".
הצגת כל התגובות