כיכר השבת

נתונים מרתקים

מחקר: החרדים באקדמיה - פחות חרדים

המכון הישראלי לדמוקרטיה בדק ומצא גם, כי ברוב מוחץ מהמקרים בהם נכנס חרדי ללימודים באקדמיה, רב הקהילה שלו תומך בכך. כמו כן, הלומדים הללו יחנכו כך גם את ילדיהם (חרדים)

| 11 | כיכר השבת |
כינוס בנות הסמינרים נגד האקדמיהכינוס בנות הסמינרים נגד האקדמיה
כינוס בנות הסמינרים נגד האקדמיה (צילום: חברת השידורים החיים שיא לייב)

ממחקר המכון הישראלי לדמוקרטיה שנערך לאחרונה עולה, כי עובדים חרדים במקומות עבודה חילוניים פתוחים יותר לעולם והם אף בעלי יכולת כלכלית יותר טובה.

המחקר, שהתפרסם היום (חמישי) בעיתון TheMarker, מורה על ירידה מסוימת ברמת הדתיות בה החזיקו חרדים טרם נכנסו אל בין כתלי האקדמיה ועל גישה סובלנית שלכאורה מאפיינת חרדים העובדים במקומות מעורבים עם נשים וגברים לא דתיים או חרדים ההולכים ללמוד באקדמיה.

"אני מתמודדת עם הרבה סוגיות הלכתיות, בעיקר בנוגע לעניינים החברתיים בתוך הארגון", מצוטטת רבקי (שם בדוי), רואת חשבון מאזור ירושלים. "אני עובדת עם קולגות גברים, שיש לי איתם קשרים חברתיים. זה לא מקובל כשמדובר באישה חרדית. עצם זה שיש לי נקודות מבחן ושאני מתמודדת עם מצבים שאם לא אחזיק חזק באמונות שלי אני אכשל — עושה אותי דתייה פחות. אני עדיין שומרת מצוות, אבל ברור לי שאני בסכנה רוחנית גבוהה יותר".

אבי, חרדי שעבר את שערי האוניברסיטה ועובד במקום עבודה חילוני, צוטט אף הוא כמספר על האתגרים שלו: "החיים בחברה מעורבת משפיעים על ההתנהגות. לאורך השנים, מחסומים פסיכולוגיים נשברים אחד אחרי השני. אילו הייתי לומד במקום חרדי לגמרי, והייתי בתוך הקהילה, רמת הדתיות שלי היתה נפגעת פחות. עם זאת, מקום העבודה בעיני הוא מקום שאפשר לשמור בו יותר על הזהות, והשפעתו שולית יחסית. את עיקר ההשפעה עלי אני מייחס דווקא לאוניברסיטה".

עוד עולה מהמחקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה, שנערך על ידי פרופ' ארנה בראון-לבינסון וד"ר תהילה קלעג'י, חוקרות בתוכנית לניהול וישוב סכסוכים אוניברסיטת בן גוריון, כי 79 אחוז מהחרדים העובדים יעודדו את ילדיהם לרכוש השכלה ולעבוד בעתיד.

מהנתונים אף מתברר, כי הסביבה הקרובה של הגבר החרדי תומכת ברוב המקרים ביציאת הגבר לאקדמיה: 90 אחוז מהנסקרים ציינו כי בן הזוג מתייחס באופן חיובי ליציאתם לעבודה, וב–71 אחוז מהמקרים רב הקהילה תומך בכך במידה רבה.

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
מתרגלים,ה' ירחם, לשמוע כפירה ופחות ופחות זה מזיז להם עד שהם מתקררים רח"ל.
מה הפלא?
7
אי-אפשר להוכיח מדעית דברים כאלה. אפשר רק לעשות סקר שערכו כערכם של סקרים.
יעקב אריה ו.
6
בתור אקדמאי אני מאחל לכל חברי לספסל הלימודים חג שמח וכשר המשיכו להשקיע ולנצח את הבורות לגשר על פערים ולתת עתיד טוב יותר לכם ולמשפחתכם. אין הגדרה "מיהו חרדי?" משה רבנו לא היה חרדי וגם לא הרב משה בן מימון, חרדי זה המצאה של עסקנים ומשועממים. הגדולים הנ"ל הם היו ענקי רוח אנשים טובים שהעצימו את עצמם את
יונתן
5
הכותב תחת הכותרת חדש לכם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גרוש מאשה אקדמאית
4
זו בדיוק הנקודה הם פחות שייכים לציבור החרדי שהוא ענין תרבותי חברתי שלא קשור באופן ישיר לדת. התוצאה שהם מרגישים גם פחות דתיים רק מגלה מה היה קודם. מי שהיה דתי יישאר דתי גם בעבודה. מי שהיה חרדי וגם קצת דתי אז שלא יתפלא שכאשר הוא כבר לא חרדי אז ממילא הוא ירגיש גם פחות דתי. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסל
רמת גני
3
חזק ואמץ, כן יירבו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חיים
2
כבר כתב הרמב"ם (דעות פ"ו ה"א) וז"ל: דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר רעיו וחבריו, ונוהג כמנהג אנשי מדינתו, לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים ולישב אצל החכמים תמיד כדי שילמוד ממעשיהם, ויתרחק מן הרשעים ההולכים בחשך, כדי שלא ילמוד ממעשיהם. עכ"ל.
רמב"ם
1
זה הרי ברור, צריך נפש ממש חזקה בכדי לעמוד איתן אל מול הקשיים ואורח החיים המתירן והשונה כל כך, אבל מה יעשו אנשים שצריכים לפרנס את בני משפחותיהם? אם במקום לצווח כמו מטורפים נגד האקדמיה היו יוצאים שלוחי הציבוא החרדי ובונים מסגרת חרדית שתאפשר כלכלה בכבוד המצג היה הרבה יותר חיובי, אבל שמעדיפים לעסוק בשלי
כנה ואמיתי
אף אחד לא ידאג לך למסגרת כל הדורות היו קשיים חלק מתפרנסים עם מקצוע מהאקדמיה בלית ברירה כי הם החליטו לעבוד מה עדיף להיות פועל?
מישהו
פועל חרדי 99% שימות חרדי ושומר תורה ומצוות. בוגר אקדמיה? במקרה הטוב למחצה לשליש ולרביע ובמקרה הגרוע אם בכלל רח"ל.
תתפלא
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים