כיכר השבת

ב"ב: פעוט בן שנה מת בעריסה

הצוותים הרפואיים ניסו לבצע מאמצי החייאה על התינוק, אולם למרבה הצער נאלצו לקבוע את מותו. "גוי של שבת" פינה את גופת הילד לחדר הקירור בבית החולים "מעייני הישועה" (חרדים)

| 5 | כיכר השבת |
בני ברק: תינוק בן שנה מת בעריסה
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

שוב טרגדיה בבני ברק: צוותי הצלה ומד"א הוזעקו הבוקר (יום שבת) לטיפול רפואי בתינוק כבן שנה שנמצא מחוסר הכרה בבית הוריו ברחוב מלצר בבני ברק.

הצוותים הרפואיים ניסו לבצע מאמצי החייאה על התינוק אולם למרבה הצער נאלצו לקבוע את מותו. "גוי של שבת" שהגיע לדירה, פינה את גופת הילד לבית החולים מעייני הישועה בעיר שם הוכנסה לחדר קירור עד ללוויה שתיערך הערב לאחר צאת השבת.

מארגון "הצלה גוש דן" נמסר כי: "בשבת בבוקר הוזעקו תורני השבת של 'הצלה גוש דן' לרחוב מלצר בבני ברק שם דווח על תינוק כבן שנה שאיבד את הכרתו. תורני השבת שהגיעו במהירות למקום, החלו בפעולות החייאה, כשבמהלכן הצטרפו פארמדיקים של מד"א. אך לצערינו לבסוף נקבע מותו".

"כונני 'הצלה גוש דן', שנשארו ללוות את המשפחה בשעותיה הקשות במהלך השבת מטפלים כעת בכל נושאי הקבורה".

'כיכר השבת' מגיש את המלצות משרד הבריאות שנועדו למנוע מקרים של מוות בעריסה:

  • יש להשכיב את התינוק על הגב לכל שינה: שנת לילה ושנת יום, יש לשים לב שכל המטפלים בתינוק: הורים, סבים, מטפלת, מעון וכד' מקפידים על השכבת התינוק אך ורק על הגב בשעת שינה ולא על הבטן.
  • השכבה על הצד אינה מומלצת ואינה בטיחותית, גם לתינוק אשר נולד פג במיוחד מומלצת השכבה על הגב. ככלל, לפגים יש יותר גורמי סיכון למוות בעריסה ופג הנשכב על הבטן נמצא בסיכון גבוה יותר למוות בעריסה מאשר תינוק שנולד במועד.
  • יש להשתמש במיטת תינוק תקינה עם תו תקן.
  • יש להשתמש במזרן קשיח, עם תו תקן שמיועד למיטת תינוק. מומלץ על סדין שנמתח והדוק ועל שמיכות הדוקות.
  • יש לשמור על סביבה בטוחה בתוך מיטת התינוק, יש להרחיק מסביבת שינה של התינוק חפצים רכים כגון: כריות, בובות, שמיכות עבות, ושמיכות פוך, שמיכות לא מהודקות, חיתולים וצעצועים רכים.
  • לא מומלץ על מגן מיטה. אין תיעוד שמגני מיטה מונעים חבלות, אבל יש תיעוד על מעורבותם במקרי לכידה של ראש התינוק וחנק. אין להשכיב את התינוק בכובע. יש להלביש את התינוק בבגדים שישמרו על חום גוף אך לא בבגדים שעלולים לכסות את הפנים.
  • יש לשמור על סביבה בטוחה סביב מיטת התינוק: לשמור מרחק מכבלי חשמל, רצועות של וילונות, וילונות. סלקל, כסא בטיחות לרכב ומנשא הסלקל וכסאות הבטיחות לרכב אינם מיועדים לשינה שגרתית בבית ובמיוחד לא תינוקות מתחת לגיל 4 חודשים.
  • יש להעביר את התינוק בהזדמנות הראשונה למיטתו. בשימוש במנשא יש לדאוג שפני התינוק נמצאים מעל לבד, עם פנים גלויים וללא חסימה לאף ולפה.
  • מומלצת שינה באותו החדר עם התינוק אך לא באותה מיטה, שינה משותפת באותו חדר מהווה גורם מפחית סיכון. שינה במיטת מבוגר מעלה את הסיכון לחנק משמיכות מרובות, שמיכות פוך, כריות ובמבני אדם. ניתן להיניק או להאכיל את התינוק, או להרגיעו במיטת מבוגר אך יש להעביר את התינוק למיטתו לשינה.
  • עוד מציינים במשרד הבריאות, כי שינה באותה מיטה עם התינוק מסוכנת במקרים בהם ההורים מעשנים או צורכים אלכוהול.
  • הנקה ו/או חלב אם מומלצים כתזונה בלעדית עד גיל 6 חודשים, ההנקה שומרת על התינוק ומורידה את הסיכון למוות עריסה. כל הנקה מורידה את הסיכון למוות עריסה והנקה בלעדית באופן מובהק יותר.
  • כדאי להשתמש במוצץ בעת ההשכבה לתינוקות יונקים מומלץ לחכות לגיל 3 – 4 שבועות עד לביסוס ההנקה. אין לחבר את המוצץ בשרשרת או כל חיבור אחר היכול להוות גורם לחנק.
  • יש להימנע מחימום יתר על התינוק ללבוש שכבה אחת מעל הדרוש למבוגר באותם תנאים. מומלץ חימום במזגן ל- 22-24 מעלות. יש לאוורר את החדר בו ישן התינוק מדי יום.
תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הנ"ל- משום איזה נשים ובעליהן מקלי העם, פחותי הערך, הלובשות פאה נכרית, ברור כחמה שלא הכל יודעים שהוא פאה נכרית, ולא שערות שלה. ------------------- האדמו"ר מצאנז קלויזנבורג ארה"ב התבטא השבוע בחריפות נגד גזירת הגיוס, ומחה על דרישת הצבא,
ת נ צ ב ה
ואין זה ענין של ספרדים ואשכנזים, אדרבה - המנהג ללבוש פאה החל בקהילה הספרדית באיטליה, והמתיר הראשון, לפני כ-500 שנה, היה פוסק ספרדי שמשפחתו היתה מספרד, וגלתה בגירוש ספרד לארץ איטליה, והוא הפוסק הנודע, בעל ה"שלטי גיבורים", רבי יהושע בועז. ◄ ומרן הגר"ש משאש זצ"ל כתב: "רבני ודייני הספרדים ואבות בתי ה
לוי יצחק
חוץ מעשרות רבות של מתירים מגדולי עדות אשכנז (שם היה הדבר נפוץ ומטבע הדברים עלה הנושא לדיון), היו גם עשרות גאונים ספרדיים רבים מגדולי הדורות שהתירו פאה. ואלו הם: ◄ א. הגאון הספרדי רבי יהושע בועז ברוך זצ"ל, בעל "עין משפט" על הש"ס, בספרו "שלטי הגבורים" על הרי"ף (שבת כ"ט ע"ב מדפי הרי"ף), התיר לבישת פאה
מיכאל
2
"תמיד יש רשעים שגוזרים גזירות. פעם זה לפיד, ופעם מישהו אחר, אך לכולם מטרה אחת - רוצים רח"ל לעקור את התורה" ולפעמים הם נציגי או רבני או אדמורי החרדים. אמורות להתפרסם מחר ביומונים, ובהן הוראה משותפת ממועצת גדולי (הפליטיקא) התורה, להתייצב בלשכת הגיוס? הסכם פשרה זו (לבני ישיבה להתייצב) מול הצבא-השמד ו
???????????
1
אשרינו שזכינו לגדולי וענקי תורה כמו האדמו”רים הרבנים וראשי הישיבות ממועצת גדולי השמד, אשר בקידוש שם שמים, בנעימות הליכותם, בגדלות תורתם, שלוחי היצר והשטן, הצליחו להוביל את כל המהלכים מול הצבא, אל מול עיניהם הכלות של לפיד ובנט מחוקקי החוק השמד העקר, נגד עולם התורה, ברוך אלוקינו שנתן רועים לדור שמנהיג
ת נ צ ב ה
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים