כיכר השבת

"הולכים לקרוע את העם היהודי"

ועדת החוקה צפויה לאשר הבוקר את חוק הגיור של ח"כ אלעזר שטרן לאחר שהח"כים הערבים סירבו להשתתף בדיון. ח"כ גפני: "הולכים לקרוע את העם היהודי, מנסים להרוס אותו" (חדשות)

| 15 | כיכר השבת |
ח"כ משה גפני
ח"כ משה גפני (צילום: פלאש 90)

המאבק על חוק הגיור: לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו החליט שלא להביא לאישור הממשלה את נושא הגיור של ח"כ אלעזר שטרן ו'התנועה', החוק עולה בשעה זו (שני) בוועדת חוק חוקה ומשפט של הכנסת, כאשר הרצון של שטרן לאשר את החוק ולהביאו להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת.

חברי הכנסת החרדים מנסים לעשות הכל בכדי למנוע את האישור, למרות שגם הם מודעים לכך שסיכויים להצליח אפסיים.

יו"ר 'דגל התורה' ח"כ משה גפני הסביר את ההתנגדות של הציבור החרדי לחוק הגיור במהלך הדיון בוועדה ואמר: "אנחנו נמצאים על פרשת דרכים כאשר אלעזר שטרן לוקח את האחריות על עצמו, לחתוך את העם היהודי, זה לא יסולח, לא נדע מי יהודי ומי גוי. מתגייסים כל האנשים, שלא יתנו לעשות משהו נגד בית המשפט, פה הם ייתנו קו נרחב, הולכים לחתוך, לקרוע את העם היהודי".

גפני תקף את 'יש עתיד' ואמר כי "אמר מי שאמר, שמתי שכאב צועקים, ולי כואב, ואני צועק, אתם יכולים לצחוק, אצלכם כל הפוליטיקה היא צחוק, מחר אתם לא תהיו פה, אני פה, הציבור שלי פה, הוא היה פה תמיד והוא יהיה פה הלאה, אתם תצחקו ואתם חושבים שתקבלו מזה מנדטים, העם היהודי לא טיפש, אתם מנסים להרוס אותו, אני מנסה לשמור עליו, העם היהודי הוא של כולם ויש מי שמנסה לפגוע בו".

לסיום, פנה גפני ליו"ר הוועדה דוד רותם: "אני חושב שמן הראוי לא לעשות את זה במחטף, לחזור ולהביא את זה לדיון בוועדה. אני מבקש ממך אדוני היו"ר לקיים דיון נוסף בוועדה, על מנת שנמצה את ההליך, גם אם הולכים לעשות חורבן כזה נורא, לפחות שישמעו".

יצוין כי 'הבית היהודי' איימו כי אם החוק יעבור הם ייפרשו מהמשלה, וכעת לאחר שהחוק ככל הנראה יאושר בוועדה, תיבחן מידת האמון שלהם.

סיכויי החוק לעבור גבוהים מאחר וחברי הכנסת הערבים מסרבים להשתתף בדיון ולהתנגד לחוק למרות בקשת חברי הכנסת החרדים, אלא אם כן תושג פשרה בטרם תיערך ההצבעה.

ח"כ יוני שטבון אמר במהלך הדיון כי "יצא המרצע מן השק, הסיפור אינו הגיור. כי מי שחושב שהחוק ירבה גיור, טועה. בדיוק להפך. מבקשי הגיור לעולם לא יסכימו להתגייר בצורה שנויה במחלוקת שלא מתואמת עם הרבנים הראשיים. לב הדיון הוא מעמד הרבנות הראשית בישראל, ומעבר לזה מקומה של היהדות במדינת ישראל. כל ח"כ שאופייה היהודי של המדינה חשוב לו, צריך לעצור את החוק הזה".

תוכן שאסור לפספס
15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
12
איזה פאתוס איזה דיבורים איזה הצהרות איזה הרמת קול. בתכלס הציבור החרדי דפוק חזק בזכותך ובזכות ליצמן
בן ציון
11
לא ככל הגויים בית ישראל ->וה"ציונות">כן ככל הגויים בית-ישראל ? מהרסיך ומחריבך ממך (!) יצאו ! >>ז.א. ה"ציונות"-המקוללת מחריבה את עם ישראל ! ומחליפה למדינת הגויים !
זו היא הציונות
10
"ציונות" בהתגשמותה !
זו היא הציונות

הצגת כל התגובות

9
חשבון נפש ...מה וכמה אתם תורמים לעם היהודי.
יוקי
8
הם הפוליטיקאים החרדים, הם אלה שגרמו לכך שחוק הגיור המקורי יעלה בכנסת במקום חוק הגיור המתוקן שהיה אמור לעלות בממשלה. עכשיו כולנו נאכל את התבשיל המקולקל שהכנתם לנו. אם "הם מודעים לכך שסיכויים להצליח אפסיים", למה זה היה טוב?
חלם
7
אחרי שהליטאים קרעו את הספרדים מהעם היהודי הנבחר לסוג ב במוסדות ונכון קיבלתם ספרדים אבל ירקתם את דמינו אחרי שהליטאים קרעו את החסידים מהעם הנבחר לסוג ב אחרי שהליטאים קרעו את עצמם לסוג א וסוג ב אז כעת אתה בא בטענות על זה שקורעים את העם היהודי??
בניי הבני ברקי
6
אשכנזי לא יתחתן עם ספרדי.לא ילמדו יחד בסמינר, בישיבה. והוא הדין חסיד עם ליטאי. אשכנזי לא יאכל הכשר של ספרדי וההפך, והוא הדין ליטאי וחסיד. אשכנזי לא יקרא בספר ספרדי וההפך. לכן צריך שני רבני ערים, שני רבני עיר, כי מדובר בשני עמים נפרדים.
דן סגל
5
גם "נחל החרדי" הולך לקרוע את עם היהודי. גם להתיצב לצה"ל הולך וכבר קורע את העם היהודי. גם....
דן סגל
4
הוא שותף לכל הממשלות שמד שהכירו בגיורים רפורמים. כל מה שמעניין אותו זה תקציבים וג'ובים.
יהודי
3
גם "נחל החרדי" הולך לקרוע ולחתוך את עם היהודי. גם להתיצב לצה"ל הולך וקורע וחותך את העם היהודי. גם.... הצניעות של החרדים הולך קורע וחותך את העם היהודי.
דן סגל
2
"העם היהודי הוא של כולם ויש מי שמנסה לפגוע בו". עם-ישראל חי !
זו היא הציונות
1
מיום הקמת ממשלת השמד הזו. הגיע הזמן לפתוח ספרי יוחסין ולהבדיל במפורש בין מי שנאמן ליהדות למי שנאמן לדברים אחרים.
דורון
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים