כיכר השבת

הלברטל מאויים: "אני חושש לחיי"

טור שפרסם עו"ד דב הלברטל ב"כיכר השבת" נגד השהות באומן בראש השנה, גרר גל של הטרדות ואיומים כנגדו. "אני חושש לחיי, ומאוד מוטרד מהחברה של ברסלב", הוא אומר (בארץ)

| 70 | כיכר השבת |
איומים והטרדות. עו"ד דב הלברטל
איומים והטרדות. עו"ד דב הלברטל (צילום: ארכיון 'כיכר השבת')

זו הפעם הראשונה שבה עו"ד דב הלברטל חושש לחייו זאת לאחר שקיבל איומים על חייו בעקבות טור דעה שפרסם ב"כיכר השבת" כנגד השהות באומן בראש השנה. לדבריו, האיומים היו ממשיים ולמרות זאת בשלב זה אין בכוונתו להגיש תלונה במשטרה.

קרא עוד:

"אני חושש לחיי", הוא אומר בשיחה עם "כיכר השבת". למרות האיומים והפחד, הוא אינו חושש להמשיך ולתקוף. "לאור ריבוי האיומים ממקורות שונים אני מאוד מוטרד מהחברה של ברסלב, אני חושב שמדובר בחברה אלימה - הם מדברים איתך בסגנון אלים. מאז הפרסום איימו עלי חמישה אנשים ואפילו הייתה בחורה שלא חששה ואיימה עלי ברדיו שאני ימות".

"זה צריך להדאיג מאוד את החברה הברסלבית", הוא אומר וקובע כי "אי אפשר לבוא ולומר שמדובר באנשים מהשוליים, זה לא נשמע שוליים בכלל".

מאז הפרסום, גורמים אנונימיים פרסמו הודעות ברשתות החברתיות עם מספר הסלולרי של עו"ד הלברטל, ובהם נכתב: "הנדיב הרב דב הלברטל תורם 150$ לכרטיס לאומן, נשארו עוד רק 500 מימושים", זאת לצד מספר הטלפון שלו למעוניינים.

"התקשרו אלי לפחות מאה וחמישים אנשים וביניהם ראש ישיבה שביקש לדבר איתי אישית על כל הנושא הזה משום שלדבריו הנושא הזה הסעיר את תלמידי הישיבה. אני חושב שהטור עשה הדים אדירים", אומר הלברטל.

"לא העליתי בדעתי שכך יהיה המצב", מודה הלברטל. אך למרות זאת הוא אומר כי במחשבה לאחור הוא היה כותב את אותו הטור. "הייתי כותב את אותם דברים משום שאני חושב שהתגובה האלימה היא בדיוק משקפת את חלק מהנתונים שאני מביע אותם. אני חושב שברסלב הופכת לחסידות מתפרצת לכיוונים מאוד לא ראויים ביהדות. אין לה מורא דרך ואין להם מגבלות ואנחנו עלולים להגיע למחוזות לא ראויים".

בטור הדעה אותו פרסם אתמול ב"כיכר השבת", כתב הלברטל, כי "ברסלב רוצים להשתלט על היהדות. לא חלילה בכוח החרב, אך בכוח התעמולה והאקסטזה. אומן מתגלה כאבן שואבת להמונים מכל הזרמים. שם כבר הוקם מרכז החליפות. כי מי שמגיע לאומן, תודעתו הדתית משתנית. הוא לא חוזר אותו אדם. כך מבטיחה התעמולה הברסלבית, והם מקיימים".

"משנה לשנה גוברת התעוזה והתעמולה של ברסלב. מודעות רחוב, רמקולים, עלונים ותקשורת אלקטרונית. בתעמולתם הם כבר מקשרים את עצמם למסורת אבות ולחז"ל. אתה מתחיל להשתכנע שאביי ורבא היו חסידי ברסלב. זה לא התחיל מרבי נחמן. זה למעשה ממעמד הר סיני", כתב עו"ד הלברטל.

לדבריו, "הבעיה עם ברסלב, שמתנועה חסידית כמעט רגילה, היא הופכת לזרם שהוא איום אסטרטגי על היהדות החרדית והדתית. ברסלב המתחדשת, בדור שלנו, מורכבת ברובה מבעלי תשובה, ממחפשי דרך, וסתם מתוסכלים וסקרנים, שמיום אחד למשנהו, רק החליפו בגדיהם, וכבר נותנים הוראות לליטאים, לחסידים ולכלל היהדות החרדית".

"והרי כל אומן הזה, הוא רק בילוי ברשות התורה. אנשים המחפשים ריגושים ואקשן. היה עדיף שיסעו לראש השנה לפריז. לפחות היו חוזרים נורמטיביים, ולא שטופי אומן. הבעיה היא שהתעמולה והריגושים סוחפים גם בני ישיבות ודתיים שמעולם לא חשבו על אופציה ברסלבית. אלא שנקרתה להם הזדמנות לשבור את השגרה בנסיעה לחוץ לארץ, ברשות התורה ולמענה, לעזוב את המשפחות ולפתוח אפיק בילוי שנתי מסקרן ומלהיב. פסטיבל אומן", הוסיף עו"ד הלברטל.

תוכן שאסור לפספס
70 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
28
אינני יודע איזה ראש ישיבה שלח אותו לכתוב את המאמר נגד רביה"ק ר' נחמן זיע"א, אך אין ספק שזה נובע מפחד אמתי, כמו שהחילונים מפחדים מהתחרדות המדינה, ברסלב מזמן אינה חסידות, מדובר בתנועה הולכת וגדלה של רבבות אנשים שמצאו את דרכם בעבודת ה', וזה מאיים על כל הציבור החרדי שגדל על התנגדות לה. וכאשר יענו אותנו
אבי
27
הם מאיימים ומתלהמים כמו דאעש חבורת בורים עמי ארצות אלימה . לא מספיק חסידות זה בערות וטיפשות . עכשיו גם עש לנו חסידות דאעשית
תמים תהיה עם ה
ברסלב הם חבורת מגנונים חמומי מח אי אפשר לדעתמה הם מתכננים עוד..........
מירי רוזן
26
סוף סוף קיבל כותרת שהוא כ"כ תאב לה כל הזמן כותב נגד כולם ועושה צחוק מכל דבר קדוש אם זה לא מה שלמדו אותו אז בבקשה תהנה מהצומת לב שאתה כל כך תאב לה
ישראל

הצגת כל התגובות

25
לכו ללמוד תיירה!! אני לא מבין מי זה האחראי שלכם? תתביישו לכם בגללכם חושבים שכל ברסלב מלחכי פנכה!
מריומה
24
ותן לנו הסברים...
הבנת?
23
שהוא חושש לחייו (שזה עוד שטות)
שמעון ביטון
רק בגלל שלדעתי הוא מדבר שטויות?
רפאל
זה פשוט מגלגל... איימו עליו.. מסכן... חלק ראשי מהמטרה שהוא כתב את המאמר זה כדי להיות בכותרות. תמיד אומרים את זה על התקשורת החילונית הפופוליסטית והצומיסטיט. ואני מצטער ע"כ שבתגובה הזו שלי אני מקיים ג"כ את רצונו של האויל !
יהודי
22
שמקפיד על כבודם של צדיקים יותר מאשר מכבודו... ומבני אדם אתה חושש זה כמו של מי האון גדול יותר של הגנב או הגזלן
שלומיקו
21
עכשיו לאחר שכבר עצבנת את כולם מי יעזור לך
רודף שלום
20
למרות שאיני מאוהדיו הגדולים התעמולה ושטיפת המוח קצת מוגזמת
,
19
המבין יבין
ברסלבר חסיד
18
הלברטל מתנהג כמו בריון מאחורי מקלדת יוצא נגד כל גבר שלא לרוחו המעותת הפעם הוא מתח תחבל יותר מידי
צופה מהצד
כמו שקשה לעשיו לשמוע על הבכורה וללבן על הצאן ששיך ליעקב ולבלק שבלעם מברך את ישראל וכן לנאצים קשה לשמוע את בצלחת היהודי וכן לברסלבים המסטולים שמוכיחים להם שהסוטול בוודסטוק אומן זה חילול ה
שלום
17
בברסלב שמחים
אור
לך למרכזי ברסלב בעיקר ביבניאל, תראה משפחות רבות שאין להם איך לגמור/להתחיל את החודש, עוני נורא ומחפיר. שתסתכל להם לתוך העיניים אתה תראה עצב נוראי. אני מכיר את זה מקרוב, יש לי משפחה שם. ומה שהכי מרגיז שאת העזרה הכספית שהם מקבלים מאיתנו הם מבזבזים על כרטיס טיסה...
ארץ הקודש.
16
הלברטל אמר הלברטל עשה. זה מעניין מישהו?
זעירא דמן חבריא
15
אתה צודק בכל מה שאתה אומר ואל תפחד מאף אחד חוץ מהקב"ה הם רק חבורת סרוטים שנפלו על הראש........
מירי רוזן
14
בצדק!
שי
13
קיבל חינוך פאשיסטי עקום ושחצני של יתדהמן שהם מושלמים והסגנים של הקב''ה שמעתי שהם נפגעים מזאת כי יש אומרים שהם הם השכינה בעצמה עפרא לפיהם
השאר 0
12
שהיא החסידות האמיתית, וכל שאר החסידויות והרבנים הם מפורסמים של שקר. זה לא התחיל היום, קרא את כתבי מקים ה"חסידות" ותבין. אגב, רק בדורות האלו הם נהיו מקובלים, עד לפני כ 70 שנה, כל מי שהיה ברסלב היה נחשב כמשוגע.
חיים
11
חוצפן העו''ד הזה עוד יש לו טענות שמאיימים עליו חוצפן. תדעו רק דבר אחד שמי שמדבר על הצדיקים הוא נואף
לא ברסלבר
10
כאשר כותבים שטויות גם צריך לשלם. אני לא רואה שאצל הליטאים השלום והאהבה שולטים. ראה פלג ירושלים בני ברק או השונאים והמחבלים בפונוביץ ועוד... מה יש לך למכור לברסלבים חוץ משנאה שהיא המומחיות של הליטאים?
יואב
9
לצדקת דבריו. אנשים נורמטיביים אינם מאיימים בהמוניהם על מי שאינו חושב כמוהם!
רפאל
8
ראשית הוא תוקף כל אחד ואז בא בטענות כי הוא מאויים. שיפסיק לקשקש את הגיגיו המטופשים וישמור אותם לעצמו ו/או לבני משפחתו הקרובים ואז יפסיק להיות מאויים. ממילא אין לנו צורך לראות את תמונתו באתר ברמה שבועית, שהרי הוא לא רב ולא כלום, סתם עו"ד המתיימר שלא בצדק לייצג את הרב אלישיב ז"ל, ולו היה הרב בחיים היה
אבי
7
די מספיק תורידו את האיש הזה מהאתר. בכל מקרה אני באופן אישי שוקל להפסיק להכנס לאתרכם אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים בלעדיו.
בני
6
בנאדם מסכן וטוב שחושש לחייו... ברסלב לא פראיירים !!
נחמן ו
5
צריך הגנה?-סע לאומן
ישראל
4
רק רבי נחמןיוכל לתקן אנשים מהזן הזה..
איש
3
כך בוכה אתה טוען שברסלב עבריינים וארחי פרחי שחזרו בתשובה ללא דרך אמיתית אז למה אתה מתעסק איתם? לפי כמות התגובות נראה שברסלב גולשים כל היום באינטרנט! לכו ללמוד יום הדין קרוב מאדדדדדד!
טאטעעע
2
מי שמלבה את ההתלהמות נגד קבוצה של אנשים שחפצם להתקרב לבורא עולם בדרך מסוימת גם אם הוא לא חושב ככה הוא צריך לכבד ואדם כזה צריך לתת את הדין על הסתה ולא לבכות למה אנשים מסוימים פנו אליו בצורה אגרסיבית גם אם הם לא צודקים הוא מביא על עצמו את זה וזה כל כך צפוי נראה אותו כותב על החסידים של הרב עובדיה את מה
אביי לוי
1
מה שמדאיג אותו זה איומים. ומה עם יום הדין, מה זילזול בצדיק כמו ר' נחמן וההולכים בדרכו, מה עם לשון הרע והוצאת שם רע, מה עם ליבוי שינאה ומחלוקת??? מזה הוא לא מפחד!!! אז שיסתום את הג'ורה שלו ולא ימשיך בכל העברות החמורות הנ"ל.
אבי
שיפחד מיום הדין על כל השנאה שהוא זורע נגד החרדים בכתבות שלו...
.
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים