כיכר השבת

יושרו ההדורים בין פרוש לחב"ד

אחרי המתח שנוצר בין קהילת חב"ד באלעד לבין ראש העיר ישראל פרוש, בעקבות טענות של הפרת הבטחות מפורשות מאז הבחירות, הצדדים נפגשו ויישרו את ההדורים (חרדים)

| כיכר השבת |
הגדר בבית הספר
הגדר בבית הספר (צילום: עיריית אלעד)

אחרי המתח שנוצר בין קהילת חב"ד באלעד לבין ראש העיר ישראל פרוש, בעקבות טענות של הפרת הבטחות מפורשות מאז הבחירות, הצדדים נפגשו ויישרו את ההדורים.

ראשיתה של הסערה עליה דווח ב"כיכר השבת", החלה ביום הראשון לפתיחת שנת הלימודים, כאשר הורים לילדים בבית הספר חב"ד קבלו על כך שעם היכנסו לתפקיד, ביקש מהם ראש העיר, ישראל פרוש, לאפשר לו להכניס לאחד מאגפי בית-הספר לבנות 'תפארת חיה', ישיבה תיכונית.

בחב"ד הסכימו לבקשת ראש העיר אך התנו זאת בכך שתבנה גדר הפרדה. אלא שבאותה עת טענו הם כי למרות הבטחתו, לא נבנתה כל הפרדה ובעקבות כך הם השביתו את הלימודים.

עם זאת, מיד בפתיחת השנה כבר עמדה במקום גדר זמנית והעבודות לבניית הגדר נמשכו.

ל"כיכר השבת" נודע כי זמן מה לאחר מכן, מנהל חב"ד בעיר הגיע אל לשכתו של ראש העיר, ישראל פרוש, בניסיון לפתור את הבעיה, ואכן בפגישה זו הבעיות נפתרו.

בסביבתו של ראש העיר אישרו את הפרטים בשיחה עם "כיכר השבת" ואמרו כי ייתכן וחלה כאן אי הבנה: "על פי הסיכומים שנעשו מראש, בחצר האחורית, שבכל מקרה היתה צריכה לעבור עבודות להתאמתה למשחקי התלמידים, היתה אמורה להיבנות גם גדר. ככל הנראה, אי הבנה של אחד מעסקני הקהילה, הובילה לבעיה, בעודה נפתרת באמצעות בניית הגדר. ואכן ר' מנדי חממי ללשכת ראש העיר כדי להודות לו על הטיפול המסור בצרכי מוסדות חב"ד ובכלל, לפתיחת שנת הלימודים בצורה תקינה".

"שנת הלימודים נפתחה כסדרה בעיר אלעד. במסגרת הפעילות בוצעו גם העבודות במוסדות חב"ד, בדיוק כפי שהן נערכו בכל המוסדות בעיר. יש בעירייה סיפוק גדול ממראה העיר מידי יום בשעות הבוקר כשעשרות אלפי התלמידים והתלמידות פוסעים בסך בשערי מוסדות החינוך", הוסיפו בעירייה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים