
הניצחון החרדי: החלטת בית המשפט שהתקבלה היום (חמישי) ומחיקת העתירה כנגד העירייה, גרמה ללא מעט שמחה בקרב הורי התלמידות, אך יחד עם זאת הסקפטיות עדיין נשמרת.
אושרי נגר, שבתו איילה לומדת בכיתה ז' בבית הספר החרדי, אמר ל"כיכר השבת": "אנחנו מאוד מרוצים מהחלטת בית המשפט. הצדק יצא לאור ואנחנו מקווים כי זוהי סופה של פרשה עצובה נוספת בבית שמש. כעת הבנות יוכלו ללמוד בצורה נאותה ומכובדת כמו כל ילד בישראל".
לדבריו, החלטת בית המשפט הדהימה אותם, זאת לאחר הבעת האי-אמון במוסד הזה מאז החלטתו הקודמת להורות על בחירות חוזרות בעיר. "אנחנו חשבנו שבית המשפט יחליט אחרת ויפסוק שוב לטובת החילונים בעיר כפי שעשה בבחירות בניגוד לצדק, אבל נדהמנו לנוכח פסק הדין הזה".
"אנחנו מקווים שזו תהיה החלטה סופית ושלא נצטרך שוב להתדיין בבית משפט כדי לקבל חותמת סופית שהצדק איתנו. הצדק איתנו כי ישנן כיתות ריקות ומנגד ישנן עשרות תלמידות שאין להן היכן ללמוד ואין שום סיבה בעולם שתצדיק את העובדה שהכיתות יישארו ריקות והתלמידות יזרקו לרחוב". הוסיף.
בוועד הורי בית הספר "משכנות דעת" מברכים על החלטת בית המשפט ואמרו כי "ההחלטה מאפשרת, סוף סוף, לאחר שנים של מצוקה גדולה של מקום, לאפשר לבנותינו ללמוד בכיתות מרווחות. אנחנו מודים לראש העיר, משה אבוטבול, למחזיק תיק החינוך, ישעיהו ארנרייך וליו"ר הוועדה לתכנון ובניה, משה מונטג, על פעילותם למען בנותינו, וכן להנהלת החינוך העצמאי על עמידתם האיתנה לימין בית הספר".
אחר הצהריים דחה בית משפט השלום בירושלים את עתירת משרד החינוך כנגד עיריית בית שמש, לביטול החלטת העירייה באשר לכיתות הריקות שבמתחם בית הספר לשפות ותרבויות הממוקם בלב השכונה החרדית, ולהכניס לתוך הכיתות את מאה תלמידות השכונה העולות לכיתה א' ואין להן מקום ללמוד בו.
השופט גד ארנברג כתב בהחלטתו: "אין ספק שהמבנה הינו בבעלות עיריית בית שמש. אמנם, הוא נבנה מכספי משרד החינוך אך זו נתנה אותו לעירייה על מנת לקיים בו מוסד חינוכי, בהתאם להוראות הדין. דהיינו, הן הבעלות במבנה בית הספר והן זכות השימוש בו נתונים לעיריית בית שמש. לפיכך אין ולא יכולות להיות למבקש טענות שמקורן בבעלותה במנה בית הספר לשפות או בשימוש הנעשה בו".