כיכר השבת

אושר בוועדה: הכשר לחילול שבת

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת של ח"כ אלעזר שטרן (התנועה) לפיה עסקים המחללים שבת יקבלו תעודת הכשר מהרבנות הראשית לישראל, לימי חול בלבד (חדשות)

| 16 | כיכר השבת |
ח"כ אלעזר שטרן
ח"כ אלעזר שטרן (צילום: פלאש 90)

חקיקה אנטי דתית: ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה הבוקר (שני) הצעת חוק חדשה של ח"כ אלעזר שטרן, איש 'התנועה', לפיה גם עסקים המחללים שבת יקבלו תעודת הכשר מהרבנות הראשית לישראל, לימי חול בלבד.

עד היום נהגו במחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל שלא להעניק תעודת כשרות לעסק המחלל את השבת, אך ח"כ שטרן מבקש לתקן את החוק ולקבוע כי "ההכשר תינתן לבית העסק בהתחשב אך ורק במידת כשרותו של המזון".

שטרן מציע כי ישתמשו בכלים שונים בימי חול ובימי שבת.

לדבריו של ח"כ אלעזר שטרן: "נושא הכשרות הוא נושא נוסף בסוגיית דת ומדינה בעל היבטים רבים המצריכים שינויים חקיקה. הצעת החוק, שנסמכת על עמדתם של רבנים חשובים בציונות הדתית, תגרום להרבה יותר מסעדות להיות כשרות ובשורה התחתונה להציג יהדות מחברת ולא יהדות דוחה".

יו"ר 'דגל התורה' ח"כ משה גפני אומר שהחוק יגרום שלא יהיה כשרות בישראל: " אין דבר כזה שתעודת הכשרות תהיה נפרדת משמירת השבת. הממשלה הרעה הזאת מאשרת כל חוק שפוגע בדת ובהלכה ואני מקוה שהבית היהודי יגיש ערר על החוק".

ח"כ ישראל אייכלר מסר בתגובה כי "הניסיון לכפות על רבנים להעניק הכשר למסעדות מחללי שבת, הוא חלק מן המלחמה להפוך את המדינה לגטו רפורמי. שומרי הכשרות לא ייכנעו ולא יסמכו על הכשר הרבנות והמסעדות ייסגרו אם לא יבקשו הכשר חרדי".
תוכן שאסור לפספס
16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
בודקים אם מקבלי ההכשר אכן מצביעים למפלגה הנכונה?
אברך פשוט
10
כחובש כיפה סרוגה, אני בוש ונכלם מהצעתו החוק השערורייתית הזו. אני מקווה שההמשך לא יהיה חובה לאשר כשרות של חזיר שנשחט בסכין כשרה. אחינו החרדים דעו לכם כי שטרן מייצג קבוצה קטנה בציונות הדתית אני ורבים שכמותי רואים בהצעת החוק הזו התרפסות וחנופה בפני החילונים.
שמואל
9
לתת הכשר לחנויות שמוכרות בשר לבן, על הבשר הרגיל בלבד
יוסף

הצגת כל התגובות

8
בושה שאדם עם כיפה מעלה חוקים שכאלה מעודד חילול שבת ועוד להגיד המקום כשר כמו החזיר שמראה טלפיו להגיד ראו יש לי סימן טהרה
אילן
7
החיבור ביניהם לא סביר ולא הגיוני. למה לא כשרות וצניעות? כשרות וטבילה במקווה? כשרות והנחת תפילין? מה ההבדל? מי שלא רוצה שלא יאכל, מה זה ענינו של מישהו? לפי הגיון דומה, הכשרויות של הבדצים פסולות- ראשי החרדים עוברים יום יום יעל מצוות מפורשות מהתורה. עושים מה שנוח להם. גפני, שטויותיך הולכים לפניך ומעידו
יוסי
6
חוק חשוב שימנע עוד פריצות בקדושה כגון "עם כבר אין לנו הכשר אז נכניס טרפות וכו" " ובינתיים רוב המלונות בראץ בהכשר בד"ץ השונים מחללים שבת ויש לכם הכשר מהודר
המשגיח
5
עכשיו יהיו מסעדות בדץ או ללא כשרות בכלל הזדמנות מצויינת למסעדות בהכשר רבנות להפוך לגלאט ואז להגיע לקהל לקוחות גדול יותר ״עת צרה היא ליעקב וממנה יוושע"
שחי
4
יהיו ידיעותיהם של שרי ממשלת ישראל בד' חלקי שו8לחן ערוך מהטובים ביותר מאימתי רשות מחוקקת או כל רשות אחרת מתערבת בהחלטות של רשות הלכתית בנושא הלכתי אמיתי השארן באחוזתכם ואל תתחבו את אפכם למקומות שלא לכך נבחרתם
בני
3
זה יגרום לבעלי עסקים שקבלו הכשר ושמרו שבת,כתנאי לקבלת תעודת כשרות,לחלל את השבת,בגלל החוק הזה!
תחשבו על זה
2
זה לעג לשבת קודש ,וביזוי כבוד השבת!
לחילול שבת!
1
אין משגיחים!!!! כולם שומרים שבת!
שומרים שבת!
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים