
סערה בש"ס: חברי-כנסת בתנועה הספרדית התעוררו הבוקר (חמישי) וזעמו לאור צנזור שמו ותמונתו של הראשון לציון הגאון רבי שלמה משה עמאר מביטאון התנועה "יום ליום".
ל"כיכר השבת" נודע כי מספר חברי כנסת בתנועה, בהם חבר-הכנסת יעקב מרגי, הודיעו הבוקר כי הם מבטלים את המנוי לעיתון בעקבות המקרה.
בהודעה ששלח לעורכי העיתון, כתב ח"כ יעקב מרגי, בזעם ובכעס: "אני מבטל את המנוי ל'יום ליום' כמחאה על ההידרדרות של העיתון ונפילתו בשבי בידי עורכי הצנזורה של 'פראבדה'".
"סליחה, 'פראבדה' עוד יכולים ללמוד ממכם", הוא כותב בזעם רב בסיום הודעתו.
כפי שדווח מוקדם יותר ב"כיכר השבת", ביטאון ש"ס "יום ליום" מצנזר השבוע את שמו ותמונתו של הראשל"צ הגאון רבי שלמה משה עמאר ומזכיר את הראשל"צ הרב הראשי לישראל הגאון רבי יצחק יוסף, בדיווח על ברית המילה שנערכה לנכדם המשותף.
במהלך האירוע אתמול, שהיה נראה כלפי חוץ כאירוע מאחד, שני הראשל"צים נעמדו זה לצד זה במהלך כל טקס הברית ואף לחצו ידיים ואיחלו "מזל טוב".
אך ב"יום ליום" החליטו להתעלם מנוכחותם של שני הסבים ובדיווח על ברית המילה השמיטו את שמו של הרב עמאר ואת תמונתו.
בנוסף, קוראי 'יום ליום' שרצו לדעת את שמו של הרך הנולד, לא מצאו זאת בעיתון, גם זה צונזר. הסיבה? ויקרא שמו בישראל "שלמה משה", על שם הרב שלמה משה עמאר.
צנזור תמונתו ושמו של הגר"ש עמאר עורר סערה גדולה הבוקר בקרב רבים בציבור הספרדי מנויי 'יום ליום', שהחליטו לצאת במאבק נגד ביטאון ש"ס ולקרוא לחרם על העיתון ולביטול המנויים.
"בושה וחרפה", נכתב בהודעה שהופצה הבוקר בקרב מנויי 'יום ליום': "היום מתפרסמים תמונות תוך כדי צנזור תמונתו של הראשל"צ הרב עמאר, עד מתי?". בסיום ההודעה נקראים מנויי העיתון: "לבטל את המנוי לאלתר".
עורך "יום ליום" יצחק קקון סרב להגיב.
עורך מדור "פיסטוקים" שם פורסמה התמונה בה הגר"ש עמאר צונזר מסר בתגובה ל"כיכר השבת": "אני קיבלתי את ההחלטה ואני לא חושב שעיתון "יום ליום" שופרו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל צריך לפרסם תמונות של מישהו שיצא נגד מרן הגר"ע יוסף בסוף ימיו שמרן אמר עליו דברים קשים ביותר, אני לא יכול למחול על כבודו.
"הרב עובדיה בעצמו בסוף ימיו נתן הוראה מפורשת לעיתון יום ליום, שלא להכניס את הרב עמאר לעיתון לאחר שיצא נגדו בבחירות לרבנות.
"גם ביתד נאמן או בכפר חב"ד לא היו נוהגים אחרת עם מישהו שהיה יוצא נגד הרב שלהם".
הצגת כל התגובות