
ל"ג בעומר תשע"ד: משטרת ישראל גאה בשעות האחרונות בכך שהצליחה להשתלט על מערך התחבורה לחגיגות ל"ג בעומר בהר מירון. אך מנתונים שמספקים גורמים רשמיים בהר מירון ובמשטרת ישראל עולה כי כמחצית מהציבור שהיה נוהג להגיע מידי שנה להר מירון בל"ג בעומר - החליט להישאר השנה בבית ולא לצאת להר מחשש לקריסת מערך התחבורה.
בשבוע האחרון, עסקה התקשורת החרדית בחשש מקריסה של מערכות התחבורה במירון, וזאת שנה לאחר הקריסה הגדולה בשנה שעברה, במסגרתה אלפים נתקעו שעות ארוכות במירון כשהם ממתינים לאוטובוס שיחזיר אותם אל ביתם.
הדיווחים הרבים על קריסה אפשרית וכן החששות של הציבור מפניה, הביאו רבים מהעולים להישאר בבית ולא לצאת להר, "הציבור חושש ובצדק, הבאלגן שהיה בשנה שעברה גרם להם לחשוש והם פשוט פחדו לצאת מהבית, כל מי שנמצא כאן רואה את הירידה הדרסטית בכמות המשתתפים" אומר גורם בכיר שעוסק בניהול ההילולה בהר מירון.
על פי ההערכות, מאז צאת השבת הגיעו למירון כ-150 אלף מתפללים, לעומת כ-250 אלף מתפללים בשנה שעברה באותה השעה. במשטרה, נכון לשעה זו, מסרבים לפרסם מידע מדוייק בדבר כמות העולים לציון.
יצויין עם זאת, כי הערב יתקיימו ההדלקות הקבועות של האדמו"ר מתולדות אהרון ותולדות אברהם יצחק, שבהן משתתפים אלפים, וההערכה כי עד שעות הערב יגיעו עוד כ-100 אלף מבקרים להר מירון.
התחושה כי המשטרה עשתה הכל לצמצם את מספר העולים להר רווחת גם בקרב חברי כנסת. ח"כ אורי מקלב, שוחח עם שר הפנים ואמר לו כי "הציבור חש שהמשטרה מעוניינת להקטין את מספר העולים למירון משמעותית בכדי שתוכל להתמודד עם האירוע בהצלחה, בעוד המשטרה צריכה לעודד את העלייה ולא למנוע אותה".
גם יו"ר וועד הישוב מירון מרדכי הלפרין העריך בערב ל"ג בעומר בשיחה עם "כיכר השבת" כי תהיה ירידה דרסטית בכמות העולים למירון: "לצערי הרב כפי שאני רואה את הדברים, שחלק מהקהל לא יגיע. יהיו הרבה פחות עולים. אני לא יכול להעריך אבל מדובר באחוזים ניכרים. פשוט לא יגיעו. מי שלא יוכל להגיע לא יגיע".
הצגת כל התגובות