![גנרטור. ברקע העיר בני ברק](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=webp,fit=contain,width=1200/2014/02/09/4517eee0-0353-11ef-b82e-7751b1a920c0__h2390_w3962.jpg)
בשבוע שעבר קבע בית המשפט המחוזי בת"א בעקבות עתירת תושבים חרדים כי על עיריית בני ברק לפנות באופן מיידי את הגנרטור מהשטח בגבעת הבנים ברח׳ הלוחמים, וכי היא מואשמת בבזיון ביהמ״ש על שלא עשתה זאת עד עתה. מלבד זאת ״קנס״ השופט את העירייה בסכום של 4,000 ש״ח בעבור כל יום שהגנרטור נשאר במקומו.
היום בשיחה עם כיכר השבת הביעו העותרים תושבי השכונה את מורת רוחם מהעובדה כי העירייה ממשיכה לזלזל בדרישתם ובהחלטת בית המשפט ואינה עושה מאומה בנידון, "זו פגיעה בתושבים אשר סובלים מרעש, עשן ופיח וירידת ערך הדירות. אמרו העותרים הזועמים. העירייה בתגובה הבהירה כי ראש העיר שנכנס לתפקידו רק לפני מספר חודשים מודע לבעיה, וכי העירייה מצידה מנסה לאתר מקום אחר לגנרטורים.
הערב (א') בוחרים גורמים בכירים בעירייה להסיר את הכפפות כשהם מאשימים את העותרים החרדיים ב״לא פחות״ מאשר פגיעה חמורה בגדולי הדור וזלזול במרן הגר״ח קנייבסקי, "פניה לבית המשפט נגד עניין שכולו הלכתי והפגיעה בגדולי הדור מראה שמדובר בחילונים בלבוש חרדי". הגורמים מסבירים כי ברחבי עיר התורה והחסידות פזורים לא מעט גנרטורים שתפקידם לאפשר אספקת ״חשמל כשר״ לאותם אלו הנוהגים על פי פסק מרן החזו"א שלא להשתמש בחשמל (המיוצר ע״י חברת החשמל) בשבת.
ההסדר הזה פועל בכל העיר במשך שנים רבות לרווחת כולם אולם מעניין מאוד כי בדיוק ב״הר הברוגז״ ברח׳ הלוחמים בחרו חלק מתושבי העיר להתנכל לגנרטור ללא סיבה מוצדקת. לדברי הגורמים מדובר בדרישה קנטרנית וחצופה שמטרתה לפגוע בגדולי ישראל ובראשם מרן הגר״ח שנושא השימוש בחשמל כשר הנו בבת עינו.
"התושבים הללו מוצאים תירוצים ״מתחת לאדמה״ מדוע יש להתנגד לדבר ובכל פעם מוצאים סיבה חדשה. גם אם יש קצת רעש ואבק אנחנו מצפים מבני תורה יראים לדבר ה׳ שיתחשבו בכלל תושבי עיר התורה והחסידות. מי שרוצה שקט ואיכות חיים שיגור ברג או בצפון הארץ. אומרים הגורמים בכעס. כל מי שרוכש דירה בב״ב יודע שהוא עושה זאת כיוון שזו עיר ייחודית המתנהלת על פי גדולי הדור שהם ברי הסמכא והאוטוריטה העליונה בכל נושא ועניין ציבורי כפרטי.
לא ייתכן שכמה תושבים ״רשעים ממש״ יעיזו פניהם כנגד מרנן ורבנן ויבקשו לפגוע בקדושת השבת בתוככי העיר שחרתה על דיגלה את שמירת השבת ואת חובת הציות לגדולי ישראל. הם עברו כל גבול ומידה. אומרים בעירייה בכעס רב ומוסיפים בסרקזם; הם התושבים המחוצפים טוענים שהעירייה מבזה את בית המשפט. נו מילא. ניחא. אבל הם מבזים את השבת ואת גדולי הדור ומעיזים פניהם נגד ר׳ חיים. היכן נשמע כדבר הזה. זו בושה ועזות מצח של ממש. לסיום קוראים הגורמים העירוניים לתושבים להתעשת ולגלות אחריות ציבורית. מוטב שימשכו את עתירתם ויחזרו בהם ממחשבתם הרעה. לא זו הדרך של בני תורה החרדים לדבר ה׳.
הצגת כל התגובות