כיכר השבת

חרדי על קבר איינשטיין: "הוא מסכן"

תמונת אדם חרדי המתפלל לצד קברו של הזמר אריק איינשטיין ע"ה הופצה ברשתות החברתיות ועוררה דיון בנושא. המצולם - אברך בשם אלחנן טולדנו בשיחה עם "כיכר השבת": "הוא מסכן - היה חילוני, נעשה לו אשכבה" (חרדים)

| 26 | כיכר השבת |
טולדנו על קברו של איינשטיין
טולדנו על קברו של איינשטיין (באדיבות ישי דריקס)

הזמר הישראלי-חילוני אריק איינשטיין ז"ל נפטר בשנה האזרחית שעברה והובא למנוחות במסע לוויה שנערך בכיכר רבין בתל אביב בו השתתפו עשרות אלפי בני אדם.

למרות הקשר המשפחתי של הזמר והיוצר אל העולם החרדי עם חזרת בנותיו בתשובה, לא נראו חרדים שעלו לקברו בבית העלמין טרומפלדור בתל אביב, אתמול (שלישי), עוברי אורח והעולים לקברי יקיריהם במקום, הבחינו באדם בעל חזות חרדית, עטור זקן ופאות החבוש בכובע וחליפה העומד לצד קברו של הזמר החילוני.

שמו של האיש הוא אלחנן טולדנו, בשיחה עם "כיכר השבת" הוא מספר מה עשה במקום: "הייתי בסמוך לבית הקברות אז נכנסתי לקברו לראות על מה מדברים".

אריק איינשטיין (פלאש 90)

"הוא מסכן, היה חילוני" אומר טולדנו, "נעשה לו אשכבה, נתפלל עליו שירחמו עליו בשמיים ושזרעו יחזור בתשובה - חוץ מאלה החרדים".

"צריך לרחם על עם ישראל ולדאוג להחזיר את כולם בתשובה. חבל שיהודים שיכלו להשפיע הרבה ברוחניות ככה נאבדים בלי שום השפעה רוחנית" אומר טולדנו שתמונתו מתפלל לצד קבר איינשטיין הופצה בקבוצות החרדיות בוואטסאפ ועוררה דיון בנושא.

דווקא בגלל השפעתו התרבותית של איינשטיין על החברה הישראלית, תוהה טולדנו מה היה קורה אילו הזמר היה בצד החרדי: "חבל, אם הוא היה בצד החיובי - בציבור החרדי הוא יכל להשפיע בדיוק כמו שהוא שם - אבל הפוך".

תוכן שאסור לפספס
26 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
14
מסכן שצריך להתגונן ולספר לתקשורת החרדית שהוא מסכן כי היה חילוני ושהוא מתפלל שזרעו יחזור בתשובה וכו' וכו'... הרי הוא מתפלל על קבר של כל חילוני נכון? למה הוא לא יכול להגיד את האמת - שאיינשטיין הייתה דמות משמעותית בשבילו שהוא אהב את שיריו?!
דניאל
13
מסכן שצריך להתגונן ולספר לתקשורת החרדית שהוא מסכן כי היה חילוני ושהוא מתפלל שזרעו יחזור בתשובה וכו' וכו'... הרי הוא מתפלל על קבר של כל חילוני נכון? למה הוא לא יכול להגיד את האמת - שאיינשטיין הייתה דמות משמעותית בשבילו שהוא אהב את שיריו?!
דניאל
12
בצדיק (אריק איינשטיין)
James

הצגת כל התגובות

11
מדובר בבית קברות בו קבורים נמיר, דיזינגוף, רוקח, ועוד אנשים בעלי שם שתרמו להקמתה של מדינת ישראל ומשום בה לא לומדים על פועלם בבתי הספר החרדיים, מוטב כי הדורות הבאים יידעו את האנשים הללו כמו שלומדים יציאת מצרים מידי שנה
צחי
10
הוא חבר של רפאל גבאי מש''ס ונראה לי שהוא איש אמונו של הרב עמאר
אליעזר קפלן
9
מי שכותב את התגובות נגד טולידנו(ברעוודא) זה בחור בישיבת דעת חיים
ישי דריקס
8
כל יהודי הוא קודש קודשים. יהודי אוהב יהודים.
יהודי
7
שלום רב לכולם אני לא מבין למה אסור מי שלא רוצה שלא ילך. וחוץ מזה בן האדם יהודי. מותר ללכת לכל קבר יהודי בלי פוליטיקה בבקשה מי שלא מוצא חן בעינו ירד הארץ . הכותב מצער אדם שהיה שם ואמר פרק תהילים לעלוני נשמתו. אמן.
דרשן רזניק כהן
6
צא לעבוד ועזוב את אריק בשקט (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי
5
ומהצד החילוני ., הצד היהודי מוכר לך ? אז זהו שעם איינשטין ז"ל הוא כנראה הפליא לעשות בכל מה שקשור למצוות שבין אדם לחברו . וזה שוקל כבד כבד מאוד בארץ בהסתר ושמים בגלוי . הלוואי וכל יהודי יוכל לומר: לא דיברתי לשון הרע , ויישמתי את פרק קל"א שבתהילים. אשרינו ישראל
בת ישראל
4
בנותיו ונכדיו הולכים בדרך התורה והמצוות! הגמרא אומרת שבן מזכה אב כלומר משפחתו מזכים אותו , כלומר הוא זכאי להכנס לגן עדן! יהיה זכרו ברוך!
יצחק
3
המחותן של איינשטיין דאג לקדיש לכל השנה ,וכן בלוויה לוויה יהודית ע מה הסנסציה?
יענקי
2
אותו אדם חרדי מתכוון לטוב אבל כמה התנשאות, זלזול, בוז, חוסר הבנה וחוסר כבוד לאחר יש בו. והוא לא אשם, ככה חינכו אותו, זה הציבור ומנהיגיו שאטמו אוזניהם ועיניהם המסכן - זה הוא
משה כרם
1
הרב אלחנן טולידנו או בשמו האמית יוחנן ברדה למד בפנוביז' ועוסק ביחסי ציבור
משה מלכה
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים