כיכר השבת

מנותקים בביתר עילית

3 ימים בלי חשמל: "מפקירים אותנו"

הסערה אמנם נרגעה, אולם אלפים עדיין ללא חיבור לחשמל. חיים שלמה דוידוביץ, תושב העיר ביתר עילית, מנותק כבר מיום חמישי בלילה: "בעיר הזאת חיים גם קשישים, מה מצפים שיקרה איתם? הם לא יכולים להדליק מפזר חום". לדבריו, פניות רבות שלו לחברת החשמל לא זכו למענה הולם (חדשות, חרדים)

| 9 | כיכר השבת |
הספקת חשמל
הספקת חשמל (צילום אילוסטרציה: פלאש 90)

הסופה הגדולה לכאורה מאחורינו, אך עדיין אלפי בתי אב בכל הארץ נמצאים ללא חשמל שחדל מלעבוד בעקבות הסערה. עובדי חברת החשמל מטפלים בתקלות רבות ברחבי הארץ, אך דווקא בעיר החרדית ביתר עילית נרשמת נוכחות דלה שלהם.

חיים שלמה דוידוביץ - תושב העיר, מספר בשיחה עם "כיכר השבת" כי מאז פרוץ הסערה, הוא ובני משפחתו נמצאים ללא חשמל וכי כל פניותיהם לחברה לא זכו למענה: "מאז יום חמישי בשעות הלילה המאוחרות בסביבות השעה 03:00 אנחנו נמצאים ללא חשמל, חשבתי שתוך כמה שעות התקלה תתוקן וזה לא קרה. צלצלתי כמה וכמה פעמים למוקד של חברת החשמל אבל הם לא ענו זמן רב, כשסוף סוף הם ענו, לנציגה לא הייתה תשובה באשר למועד סיום התקלה".

ביתר עילית מושלגת (פלאש 90)

את השבת הזו הוא מגדיר כגרועה ביותר שעבר, הוא, אשתו רבקה והתינוקת בת השנה וחצי, שהו בבית עם מעט מאוד אוכל: "מאז שהתחתנתי לפני שלוש שנים אני לא זוכר שבת גרועה כמו זו שעברה עלינו, בקושי היה לנו מה לאכול, המקרר לא עבד ובשל כך האוכל התקלקל ברובו. מעט מהאוכל שאשתי הכינה יום קודם כמו בכל שבוע, הציל אותנו, פשוט כך".

כמו בשאר הערים המושלגות, תושבי העיר לא יכלו לצאת לבתי הכנסת לתפילות השבת: "לא יכולתי לצאת לבית הכנסת, הכבישים היו פשוט חסומים, המדרכות עמוסות בשלג".

הכבישים פנויים, אבל אין חשמל, ביתר עילית (פלאש 90)

"כעת חלק מהכבישים נפתחו וישנה אפשרות לצאת מהעיר, אבל אין לנו חשמל ופשוט מפקירים אותנו", מתרעם חיים שלמה ומביע דאגה לשלום הקשישים שמתגוררים בעיר, "בעיר הזו חיים גם קשישים, מה מצפים שיקרה איתם? הם לא יכולים להדליק מפזר חום".

בחברת החשמל אמרו בתגובה בשיחה עם "כיכר השבת" כי הבעיה נמצאת בטיפול: "העיר ביתר נמצאת באותו קו טיפול של ירושלים, בשעות הקרובות נדע בדיוק מתי התקלה תטופל ונוציא הודעה מסודרת. בעודנו משוחחים, עמלים עובדי החברה בטיפול תקלות רבות ברחבי הארץ".

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
לא משרתים לא עובדים וגוזלים חשמל ומים הרי כתוב לעתיד לבוא ישראל ילמדו תורה והגויים יעבדו טעיתם בגדול בשואה טעיתם בגדול אחרי השואה ולמה הקבה להציל אותכם הקבה לא מציל נוכלים וגזלנים
חילוני חכם
ראית אדם חושב עצמו חכם תקוה לכסיל ממנו
ש.ר
7
עם קצת שכל בקודקוד, היה מוציא את האוכל לחלון, והיה לו מקרר יותר טוב ממה שיש לו... קירור היתה הבעיה האחרונה בשבת הזו!! לנו היה חשמל, אבל לא היה מקום במקרר. שמנו על החלון והאוכל קפא..
תבל
6
מענין.. והיו כאילו שהיו שיבושים אבל רוב הזמן היה בסדר.כנראה תלוי איפוא בעיר.
דלד

הצגת כל התגובות

5
ועדת חקירה דחוף שמקרים כאלו לא ישנו
מרדכי
4
להקים ועדת חקירה דחוף שמקרים כאלו לא ישנו
מרדכי
3
כל הזמן תלונות. נמאס. מישהו חייב לנו משהו? מתייחסים לחברת החשמל כאילו היא אלוקים. חברת החשמל זה אנשים , שעושים כמיטב יכולתם כדי שלכולם יהיה חשמל ומהר. ברוך השם על המון מקומות שהם הצליחו להחזיר את החשמל. תודה רבה להם שלמרות הקור הם משתדלים.
יעל
2
כבר שלושה ימים בלי חשמל ומה חברת החשמל אומרת: אם היא במצב קשה תפנו אותה לבית חולים. מקצת קור לא מתים. זה תשובתם לקשישה שמונשמת ע"י חמצן- והיא בלי חשמל. מדינת סדום! על זה חייבים לפתוח ועדת חקירה
שכנה מתוסכלת
1
בביתר עילית עיר הילדים אי אפשר לומר שיש הרבה קשישים בני שמונים, מה שברור שלנו ולשכנינוט היבה חשמל , הרבה, ועדיין יש ולא היה שום תקלה! כל הכבוד לחברת החשמל!
ביתרית
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים