כיכר השבת

סחיטה בנתיבות

הלילה: רב מקובל מנתיבות נעצר בנתב"ג בדרכו לסין

לאחר מעצרו של שלום דומרני, ראש ארגון הפשע, יחד עם שישה מחייליו, הלילה (ראשון) נעצר בנתב"ג מקובל בכיר, תושב העיר נתיבות, בעת שהיה בדרכו לקהילת חב"ד בסין. בלשי יחידת להב 433 העבירו את הרב לחדר החקירות שם נחקר במשך כל הלילה. בשעות הקרובות יובא לדיון בבית המשפט (חדשות)

| 27 | כיכר השבת |
שלום דומרני
שלום דומרני (צילום: מוטי קמחי - ynet)

סחיטה בנתיבות: לאחר מעצרו של שלום דומרני, ראש ארגון הפשע, יחד עם שישה מחייליו, הלילה (ראשון) נעצר בנתב"ג מקובל בכיר, תושב העיר נתיבות.

כל העצורים בפרשה חשודים במעורבות בפרשת סחיטה הקשורה בבחירות לראשות העיר נתיבות, כאשר לפי החשד, דומרני ואנשיו ניסו לסחוט בין היתר את המקובל הרב יעקב איפרגן המכונה "הרנטגן".

המקובל מנתיבות, היה בדרכו לקהילת חב"ד בסין, אך עם הגעתו לנתב"ג כשכרטיסי הטיסה בידו נגשו אליו בלשי היחידה המרכזית שהמתינו לו במקום והודיעו לו כי הוא עצור לחקירה.

המקובל הועבר כעבור מספר דקות לחדר החקירות של יחידת להב 433 בסמוך לנתב"ג שם נחקר במשך כל הלילה. בשעות הקרובות יובא הרב בפני בית המשפט לדיון בהארכת מעצרו.

על פי חשד המשטרה המקובל מנתיבות היה מעורב בסחיטת הרנטגן בשל תמיכתו באייל מסיקה לראשות העיר ולא ביחיאל זוהר, ראש העיר הנבחר.

יצוין כי מעצרו של הרב התאפשר לאחר מעקב של המשטרה אחר ארגוני הפשע וחצרות הרבנים, בין היתר גם בהאזנות סתר שבאחת מהם נשמע שלום דומרני מדבר עם אחד מגבאיו של הרנטגן שאומר לו: "אתה מאיים על הרב?", כשלאחר השיחה המדוברת נפגשו דומרני והרנטגן.

מקורביו של דומרני שוללים מכל וכל את האפשרות כי איים על הרטנגן מאחר והוא מכבד רבנים, וטוענים כי הוא בסך הכל ביקש לתווך בין הרנטגן לבין חצר של רב אחרת בעיר.

בלשי היחידה המרכזית עצרו את המקובל מנתיבות לאחר שקבלו את אישורו של ראש אגף החקירות במשטרה ניצב מני יצחק.

קראו עוד

בגלל אי התמיכה ביחיאל זוהר: אברכים הפגינו בירושלים

הרב יורם אברג'ל: "קיבלתי מסר חד וחלק משמיים, להצביע ליחיאל זוהר"

מעצרו של המקובל מסעיר את העיר נתיבות ואת תלמידיו הרבים של הרב, המחזיק במוסדות תורניים, שם תוהים על מעצרו בידי המשטרה.

עו"ד אריה ליבוביץ, פרקליטו של הרב העצור, אומר ל"כיכר השבת" כי "הסיפור האמיתי איך המשטרה עשתה את מה שעשתה, הרב מחזיק 2000 משפחות, כל חייו במוסדות תורה וגר בדירות שיכון, הרב תומך ביחיאל זוהר כבר 20 שנה והוא סופג בגלל זה הרבה ביזיונות שהתחילו עם פשקווילים נגדו, עכשיו עשו עוד פעולה כדי לבזות אותו".

"התשובה למעצר שנראית כרגע זה שהמצב הקשה של המשטרה בפרשיות אחרות שהוביל אותה לעשות מעצר מתוקשר. זה מגוחך", אומר עו"ד ליבוביץ.

יצוין כי גל המעצרים האחרון כפי הנראה לא קשור לחיסולים האחרונים בעולם התחתון.

ראש העיר נתיבות יחיאל זוהר אמר בתגובה למעצרים: "אני מופתע מהמעצרים. העיר נתיבות היא עיר מוגנת. להבנתי מדובר במקרה הקשור לבעלי עסקים בעיר, אך אותם בעלי עסקים ידעו להגיב בהתאם".

אייל מסיקה שהתמודד על ראשות העיר ביקש שלא להגיב כדי לא לשבש את החקירה.

תוכן שאסור לפספס
27 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
14
תפסיקו להפחיד את הציבור.הציבור לא מטומטם.הי כאן בנתיבות רבנים כמו בבא סאלי והרב יששכר מאיר שבאמת היו קדושים.אני מסורתי שגר בנתיבות ומתבייש במה שקורה כאן.
בנימין
הרב יורם צדיק אמת, זה שיש מלחמות בין המכשיר החשמלי לבבא ברוך ידוע אבל למה לקשור את זה לרב הקדוש יורם, זכותו של כל אדם לבחור ולתמוך במי שהוא רוצה מה העניין בזה, ואם דומרני היה רוצה לחסל את מכשיר הקרינה הזה הוא היה מזמן עף......
דודי
13
קראתי בספרים הקדושים כי באחרית הימים יפגעו וישפטו את הרבנים גדולי הדור ואנו רואים זאת עין בעין. אוי לנו אבא שבשמים תשלח את משיח בן דוד במהרה אבל לפני כן תזכה את עמך ישראל שיהיה להם הרהור של תשובה אם לא תשובה שלימה.
נוות בית
12
כל מי שיודע מי הוא הרב המדובר מבין שהמרחק בין ההאשמות לבין הרב הוא מרחק שמים וארץ. איזה מפחיד מה שקורה כאן, ממש מלחמה של הסטרא אחרא בצדיקים האמיתיים קדושי עליון. אין מילים לתאר את התחושות. ה׳ יעזור, צדיקים מסוג הרב הזה מוסיפים זכויות וקדושה בעם ישראל ואוי לנו שככה קורה בזמננו ...
דניאל

הצגת כל התגובות

11
בס"ד לכל המגיבים תחשבו פעמיים לפני שתגיבו באם אינכם מכירים את הרב בבקשה מכם הזהרו לכם בגחלתן של תלמידי חכמים כי אוי לאותו אחד שיכתוב או יפגע ברב, אחרת ה' ירחם עליכם ועל מה שעלול לקרות לכם כעונש מבורא עולם. אינני מאיימת פשוטו כמשמעו לא לפגוע ולא לדבר סרה ברב המקובל כי הרב הוא איש אמת ויש לו אלפי חסי
המכירה את הרב
10
שקר וכזב עלילות שווא. האמת בסוף תנצח.
ישי
9
סתם נטפלים אליו כי הוא שחור
יוזף
8
גם תפילותיו שהמטוס שטס בלעדיו ייפול ,לא הועילו כנראה שעדיין לא המציאו קמעה נגד המשטרה , וטוב שכך !
חסיד דן סגל
וגם חכמות לעיתים אך אותו הרב אינו עושה קמעות ולא לחשים ולא גובה כסף לא נוסע על מרצדסים וגם לא חי באחוזה אלא בדירת שיכון דלה הפעם טעית ביג טיים הלוואי וכל הרבנים היו צנועים כמותו אני כולי תפילה שהכל עורבא פרח
צוות פותחן ראש
ש ת י ק ה!! ולאט טפשות. בסך הכל הבעת בורות.
אחת
אתהבככלל יודע מי זה הרב הגאון והצדיק הרב יורם אברגל כולו אהבת ישראל מרסר את נפשו על עםישראל תחזור מדבריך רק לטובתך
אברהם
7
לכל ההערות המטופשות תיזהרו מלדבר על אותו רב שנעצר מדובר באיש צדיק וקדוש מי שמתעסק בדיבורים כאלה מתעסק באש תתביישו איך אתם לא פוחדים האמת תצא לאור
דבי
6
עולם מפחיד נהיה.
איציק
שמעתי על הרב יום אברג'יל דברים מאוד טובים
אדיר
5
שלא להחליט.בושה וחרפה ....ש"ס יכלו להציל את נתיבות מכל הפשעים של דומרני ושאר מלאכי חבלה.אבל דרעי הדביל החליט שלא להחליט.הבנתם איפה תקוע לו השכל????????
נתיבות
4
אני לא מקנא באף אחד ומי שמעליל על הרב יורם אברג'ל אני במקום כולם הייתי נזהר
שקשוקה
3
הרב הנאשם כשהוא מזהה בעל גאווה בבית מדרש שלו כגון מתפלל בצורה מוחצנת הוא מבקש שידברו עם בעל גאווה זה שמקומו לא שם, בן בן בנו של קל וחומר שהוא לא יתן לעבריניים להיות מקורבים אליו.
גדליה
2
הליטאים - יד איש באחיו ש"ס - מלחמת האחים בפתח והדברים ידועים חסידויות מתפצלות בין אחים ודודים דיינים חשודים בהטיית דין רבנים במעשים שלא ייעשו ונמלטים לארצות זרות מקובלים מעורבים להם עם אנשי פשע ופושטי רגל ומתי? כאשר בממשלה יושבים אנשים שבנחת מוציאים לבנה אחר לבנה מהמבנה שהוקם מאז 1977 על ידי הפור
משה כרם
1
לא ידעתי שיש מקובל בכיר ומקובל זוטר
מקובל בכיר מאוד
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים