כיכר השבת

ערב ההילולה: ההכנות כבר בעיצומן

חמישים אלף מתפללים צפויים להשתתף השנה בהילולת שמעון הצדיק בירושלים, בהנהלת הציון כבר ערוכים עם אוהל ענק שיועד לאירוח המתפללים הרבים שיזרמו למקום (חרדים,ארץ)

| 1 | כיכר השבת |
הילולת שמעון הצדיק, בשנה שעברה
הילולת שמעון הצדיק, בשנה שעברה (צילום: פלאש 90)

ביום חמישי הקרוב יחול יום ההילולה לשמעון הצדיק, משיירי כנסת הגדולה. ובמרכז לפיתוח המקומות הקדושים נערכים לקבל את עשרות אלפי המתפללים שיגיעו במהלך ההילולה.

על פי ההערכות המשטרה, השנה צפויים להגיע כחמישים אלף מתפללים ומבקרים לציון השוכן בשכונת שמעון הצדיק (שייח ג'ראח), כוחות משטרה גדולים ייפרסו ברחבי השכונה בכדי לאבטח את ההמונים.

במקום יבנה אוהל ענק להכנסת אורחים ובמה מיוחדת לתזמורת הענק שתנעים את ההילולה.

בהדלקה המרכזית ישתתפו בניו של הגאון הגדול רבי יעקב חי יוסף זצוק"ל, שמידי שנה במשך עשרות שנים השתתף בה. כמו כן ישתתפו חברי מועצת עיריית ירושלים החרדים.

בעקבות ההמונים שיגיעו להילולה, המשטרה תחסום את כל הצירים המובילים אל הציון הקדוש, וההגעה תתאפשר באופן רגלי או בתחבורה ציבורית בלבד.

הגר"י יוסף זצ"ל בהדלקה בשנה שעברה. לצידו, מנהל האתר ר' נורי חנניה (צילום: כיכר השבת)

במהלך ההילולה, התזמורת תעצור מספר פעמים לטובת קריאת פרקי תהילים לרפואת מרן פוסק הדור רבי חיים עובדיה יוסף בן גורגי'ה.

ר' נורי חנניה, מנהל הציון מטעם המרכז לפיתוח המקומות הקדושים, אמר בשיחה עם "כיכר השבת": "אנחנו נמצאים בישורת האחרונה לקראת ההילולה, נערכנו עם המשטרה בכדי לאבטח את המתפללים והמבקרים ואני מודה לתחנת שלם שקשובה לבקשות שלנו ועושה כל שביכולתה בעדי לאבטח את ההילולה".

חנניה אומר שכמידי שנה העירייה דאגה לניקיון של המקום לפני ההילולה ובמהלכה: "אני צריך להודות ליצחק פינדרוס ויעקב הלפרין שעשו עכל שביכולתם למען הניקיון והסדר במקום".

"אני לא יכול בלי להודות לרב יוסף שווינגר שנותן לנו רוח גבית לכל הפעיות ותומך בנו בכל הדרך, הציבור צריך להודות לו על העבודה הקשה שלו, העבודה שהציבור רואה כשמגיע להשתתף בהילולה" מוסיף חנניה.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה, הוא עז? למה לא מזכירים אותו זה הבייבי שלו.
במבה שוש
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים