כיכר השבת

הרב שפירא והרב לאו במרוץ צמוד

הבחירות לרבנים הראשיים יתקיימו ביום רביעי, וכעת מסתמן כי בגזרה האשכנזית הרב יעקב שפירא מנהל מרוץ צמוד מול הרב דוד לאו, מה שמביא ללחצים עליו כדי שיפרוש (אקטואליה)

| 45 | כיכר השבת |
מרוץ צמוד. הרב יעקב שפירא
מרוץ צמוד. הרב יעקב שפירא (צילום: כיכר השבת)

השבוע הקרוב הוא שבוע קריטי עבור המועמדים לתפקיד הרב הראשי לישראל, בעוד ארבעה ימים נדע כולנו מי יהיה הרב הראשי ומי הפסיד את מערכת הבחירות הארוכה והקשה לתפקיד הנחשק.

בעוד בקרב על תפקיד הרב הראשי הספרדי והראשון לציון נראה כי סיכוייו של הגאון רבי יצחק יוסף גבוהים הרבה יותר משאר המתמודדים, זאת בין היתר בעקבות הפגישה שהתקיימה ביום שישי האחרון במעונו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, אשר עשויה להביא לו קולות נוספים וכמובן אודות לתמיכה לה הוא זוכה מאביו הגדול מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף.

מנגד, הרב ציון בוארון, שנחשב למועמד לא מוכר במיוחד, ומועמד נקמה של הראשל"צ הרב שלמה משה עמאר שלא מתמודד לכהונה שנייה, נראה כי סיכוייו לא מרובים במיוחד מאחר ומועמדותו מצטיירת ככזו שיוצאת נגד מרן הרב עובדיה יוסף ועשויה לפגוע בו.

לעומת זאת, בקרב על תפקיד הרב הראשי האשכנזי, נראה כי המירוץ בין הגאון הרב יעקב שפירא ראש ישיבת 'מרכז הרב' וחבר מועצת הרבנות הראשית, לבין הרב דוד לאו רבה של מודיעין, צמוד במיוחד.

פילוח מחושב של 150 חברי הגוף הבוחר מגלה שהגאון רבי יעקב שפירא ראש ישיבת 'מרכז הרב' זוכה לתמיכה רחבה.

הסוקרים שסקרו את גוף הבוחר עבור מטה הרב שפירא טוענים כי לרב יש תמיכה של למעלה משישים וחמש קולות בגוף הבוחר, ומתוכם מנו כ-60 "אנשי ברזל", כהגדרתם, זאת בעוד שלרב דוד לאו יש סך הכל כחמישים קולות.

ייתכן כי בשל הנתונים הללו, גובר הלחץ על הרב שפירא שיפרוש מהמירוץ, מה שכרגע כלל לא עולה על דעתו.

מי אתה הרב יעקב שפירא?

הרב יעקב שפירא (63) זוכה לאהדת גדולי ישראל מכל החוגים, ובנוסף לזה יש לו קשר חם עם חברי הגוף הבוחר.

הר ביעקב שפירא התפרסם בקרב הציבור הישראלי בעת הפיגוע הטראדי בישיבת 'מרכז הרב', בראשה הוא עומד. שמונה מתלמידיו נרצחו על-ידי מחבל בספריית הישיבה, והרב בתעצומות נפש צלח את המשבר וחיזק את תלמידיו ובני המשפחות.

במרוצת השנים הרב שימש את אביו, הרב הראשי, הרב אברהם אלקנה כהנא שפירא זצוק"ל ונחשב ליד ימינו.

בניגוד לשאר המתמודדים, הרב יעקב שפירא הנחשב לתלמיד חכם, סירב להציף את הרחוב הישראלי בקמפיינים בעד מועמדותו ואף מחה נגד אי אלו מתמודדים הפוגעים לטענתו במעמד הרבנות, בפרט מול הטענות החמורות שנשמעו נגד מוסד הרבנות.

הרב שפירא, שעד כה, בכל צעד ושעל נהג להיוועץ בגדולי הדור מכל החוגים מבטיח להמשיך בכך גם לאחר היבחרו לתפקיד הרב הראשי, כדי להגיע להסכמות רחבות ככל האפשר בכל התחומים.

אחד הקשרים החמים ביותר בהם מחזיק הרב שפירא הוא עם מרן הגר"ע יוסף, המגיע מדי שנה לישיבת 'מרכז הרב' ומשתתף באירועים בישיבה. בנוסף, בטרם הוכנס הגר"ע לניתוח האחרון בגבו, ביקר אצלו הרב שפירא והשניים שוחחו ביחידות ובאהדה כשהרב עובדיה מבקש ממנו כי תלמידיו יתפללו לרפואתו.

יצויין כי בניגוד לרב דוד לאו שמועמדותו יוצרת התנגדות בקרב הציבור הציוני, בפרט לאור החרפת היחסים בין הציבור החרדי לציוני דתי, הרי שהרב יעקב שפירא נתמך גם על-ידי רבים מבני הציונות הדתית וגם על-ידי רבנים ספרדים, ליטאים וחסידים, ונראה כעת כי הרב שפירא עשוי להיות הפתעת הבחירות.

תוכן שאסור לפספס
45 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
29
כיצד אתר נכבד מאפשר יומיים לפני הבחירות לכתבה כה הזויה להכנס? כדאי לכם לעשות בדק בית בכל הנוגע להשחלת כתבות מגמתיות, המורידות את האמינות.
מתלמד
28
לפי המקובלים ייבחר רבי יעקב שפירא. מתאים לגימטריה ''תשע''ג''.
ממגנצא
27
בעזרת השם.
לדעת

הצגת כל התגובות

26
זה ידוע
איציק
25
ידעתי שזה מה שיהיה בסוף שהרב האשכנזי יהיה הרב שפירא
יהודית
24
כל מי שבאמת מבין דבר בגוף הבוחר יודע שהרב שפירא הוא בעל כוח אדיר בגוף הבוחר והוא גם ינצח בסופו של דבר, אך משום מה העיתונאים כל הזמן מציירים את ההתמודדות בין הרב סתיו לרב לאו.
מכלוף
23
שיהיה שם מישהו שלא יעשה כלום. הרי לאף אחד אין משהו אמיתי להגיד על שעור קומתו התורנית
משה
תיזהר לך לדבר סרה על ת"ח.. בור
ת"ר
יכול להעיד על גדלותו התורנית האדירה, דיינים מפורסמים מתייעצים איתו בעניינים סבוכים שלא נמצא להם פתרון והוא בהנף יד מוצא להם שו"ת נידח והפתרון מגיע. אז בבקשה ממך, אל תדבר סרה כשאתה בכלל לא מכיר! תבוא פעם אחת להיכל הישיבה לשמוע שיעור כללי שלו, תראה איזו גאונות אדירה!
אהרון
22
מי שלא יודע מי זה הרב שפירא בתור אחד שלמד הרבה שנים בישיבת מרכז הרב יודע שהרב פשוט גאון בכל התורה הוא שותה ספרים כמו מים בכל סעודה מסעודות שבת אפשר לראותו עם ערימת ספרים שהא עובר עליהם כל סעודה בעל זיכרון עצום בכל מקצועות התורה מפשט דרש קבלה וכל מי שמכירו יודע,לכן מספיק עם הדה לגיטימציה שעושים לו שי
ירושלמי
21
מדוע הרב שפירא צריך להסיר את מועמדותו? אם הרב לאו כל כך טוב אז שיתמודד ויוכיח את עצמו בלי כל מיני לחצים על אחרים שיזוזו בשבילו. אולי שהוא יוותר בשביל הרב שפירא?
א
20
מסתמן כי נסגר ברגעים אלו דיל חשאי עם הרב שפירא
שמואל אריה
19
לתומי חשבתי שהוא בור ועם הארץ ריק מתוכן שמתמודד להנאתו
זבולון
18
אם להרב שפירא יש 20 קולות תעירו אותי. כל עוד הרב איגרא מתמודד הוא עוקף אותו בסיבוב (הוא גם עשה משהו בחיים ולא רק נולד הבן של..) סתם מנסים ליצור אוירה.. הוכחה פשוטה.. אם לשפירא יש 60 וללאו יש 50 אז לסתיו ואיגרא יש 40 ביחד וזה ממש לא הכיוון...
רונן
17
לא להילחץ אנחנו ננצח
הדסה אפשטיין
16
יש לו תמיכה גדולה בקרב הגוף הבוחר- מכל המגזרים
צורי
15
ממתי שולחים "ילד" לרב ראשי. הוא יכול ליתמודד גם בעוד 3 קדנציות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אברהם
14
למה שהוא יפרוש בשביל לאו?הרי הוא גם יותר מבוגר ממנו,וגם זו ההזדמנות האחרונה שלו (בבחירות הבאות הוא לא יוכל להתמודד בגלל גילו) לעומת זאת,הרב לאו עוד צעיר ויוכל להתמודד גם בבחירות בבאות. הוא נראה ילד.זה כבוד לרבנות?
מישהו
13
מזמן ברור לכולם שהרב יעקב שפירא הוא בעל הסיכויים הגדולים בכל המירוץ הזה ...
יהודה
12
זה פשוט מדהים, בכל אתר המעומד שלהם מוביל. לרב שפירא יש 60, לרב לאו 50, לרב דוד סתיו 70, לרב איגרא גם 50 וכולם ברזל. אולי פספסנו וחוק שטרן עבר ועליו הוסיפו עוד 30 חברים למקרה חירום? לפי הפרסומים אני ספרתי כבר 230 חברי גוף הבוחר. כנ"ל לגבי הרב הספרדי יש יותר מדי אנשים בגוף הבוחר. המסקנה שלי שמישהו
דניאל
11
איך יתכן שיש לו 60 ברזל..כאשר יש הוראה ברורה לדיל בין שס לדגל באופן שכבר קרוב ל70 הם ביחד... חוץ מהעבודה...והאם לסתיו יש רק 20??? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
סקר מוזמן ושקוף
10
כבוד הרב הראשי לישראל הבא!!!
חרדי גאה
9
הרב לאו הוא מועמד חרדי יחיד. לעומת 3 מהמגזר הסרוג. לכן הרב לאו מוביל. בכל מקרה המועמד שיש לו סיכוי הוא הרב סתיו, שיש לו בסיס תמיכה רציני. לדעתי הרב שפירא בכלל לא בפרשה.
מקורב לחדשות
8
את מועמדותו עד הבחירות והרב שפירא יוכתר כרב ראשי. תזכרו איפה קראתם את זה.
נריה
7
הרב לאו נציג החרדים גורם שהרבנות תהיה בידיו של הרב סתיו. הוא צריך להסיר את מועמדתו ולפעול להצלחת הרב שפירא שליט"א !
מצביע
6
מתפכחים משבוע שעבר ומההכתרה שלכם על הרב לאו ומבינים שהרב שפירא הולך לקחת בעזרת ה'.
ישראל
5
אנו עכשיו במלון רויאל פלאזה בטבריה.הכל פה מלוכלך והשירות זועה!!שלא תעזו להתקרב!!!!!!!!(אבל המחירים של מלון "חמשה כוכבים)
מלוש
4
- מקורו של " הלחץ" הוא : 1. או מהיח"צנים של הרב לאו , 2.או פרי דעתו האישית של הכתב . יום טוב . אין מקור ל"לחץ" , חוץ מאמירת הכתב , ונא לא לצנזר , כי האמת חשובה מהכל .
ירח תמהוני
3
בכתבה מובא שלרב שפירא 60 "קולות ברזל" ולרב לאו "50 קולות". אז איך הכותב הנכבד מגיעה למסקנה שדווקא בשל נתונים אלו על הרב שפירא לפרוש מהמירוץ. אולי ההפך?
אוביקטיבי
2
כאחד שמכיר את הגוף הבוחר אני יכול לומר שהרב שפירא הוא בעל קשר חזק ביותר לרוב מכריע ב150 החברים הבוחרים, מעולם לא תשמעו ממנו מילה רעה על אף מועמד, הוא מוסיף רק טוב ולכן אין כל ספק שהוא גם ינצח.
דוד
1
מטעם מטה הרב שפירא.רק חבל שאנשים שם חולמים בהקיץ
יהודי
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים