
עצרת העדה החרדית כנגד גזירת הגיוס: ראש הישיבה, הגאון רבי שמואל אויערבך, יוצא בקריאה אחרונה לקראת עצרת ההמונים נגד גזירת הגיוס שתתקיים מחר (חמישי), ואומר כי מדובר ב"מאבק על כלל ישראל".
בשיחה תורנית שנשא הגר״ש אוירבך בישיבת מעלות התורה במהלך חג השבועות, התבטא ראש ישיבת 'מעלות התורה' בכאב עצום על הפגיעה בבני הישיבות, וגזירת הגיוס המרחפת מעל האברכים ובני התורה. לדבריו: "חובה על כולם להשתתף בהפגנה הגדולה מחר. זהו מאבק על כלל ישראל ואסור להתפשר ואסור לוותר".
יצויין, כי בערב חג השבועות, פרסם ראש הישיבה הגר״ש אוירבך מכתב בחתימתו, בו הוא קורא לציבור הנשמע להוראותיו לקחת חלק ולהשתתף בעצרת שתתקיים מחר (חמישי) במרכז העיר ירושלים במחאה כנגד גזירת גיוס בחורי הישיבות.
תחת הכותרת "ישראל נושע בה׳ תשועת עולמים". כתב הגר״ש אוירבך "בעזרת ה יתברך נתכנס כולנו בני הישיבות ואברכי הכוללים וכל היראים לדבר ה' ביום חמישי ו' לחודש סיון - מחרת קבלת התורה בשערי ירושלים להיות נכונים כאיש אחד בלב אחד להיקהל ולעמוד על נפשינו כחומה בצורה כנגד גזירות השמד אשר בקשו תועים לעקור תורה מישראל".
לא תקום ולא תיהיה, זאת התורה לא תיהיה מוחלפת והיא חיינו ואורך ימינו. ולא ננוח ולא נשקוט עד אשר בעז״ה יתבטלו כל הגזירות הקשות ובמהרה תימלא הארץ דעה את ה'".
לצד המכתב שהתפרסם בעיתון הפלס - בטאונו של הפלג הירושלמי, צורף הכרוז עליו חתומים חברי בד״צ העדה החרדית וכן מרן פוסק הדור הגר״ש וואזנר. כאשר בנוסף, פרסמו שני חברים ממועצת גדולי התורה של תנועת דגל התורה את קריאתם להצטרף להפגנת המחאה.
יצויין כי במקביל, צפויים להשתתף באירוע גם מספר אדמו״רים חסידיים. ביניהם כ״ק האדמו״רים מרחמסטריווקא, בוהוש וסלאנים.
עם זאת, לצד ההצלחה החלקית ליצור הפגנת ענק של כלל הציבור החרדי, "ספגו" בהעדה החרדית כישלון מסויים כאשר כ״ק האדמו״רים מגור וויזניץ סרבו לחתום על הקריאה להשתתף בעצרת המחאה, כאשר בנוסף ידועה התנגדותו של מרן ראש הישיבה הגראי״ל שטיינמן לקיום מחאות המוניות מסוג זה.
הצגת כל התגובות