
הכאוס במירון: חברי הכנסת החרדים זועמים על הכשל החמור ותובעים הקמת וועדת בדיקה כנגד האחראים.
חבר-הכנסת אורי מקלב מגדיר זאת כ"אם כל הקריסות". לדבריו, שום הסבר לא מצדיק את התוצאה העגומה ששוררת במתחם הקבר בשעות האחרונות.
"בדיוק בשביל כך הייתה היערכות מוקדמת על מנת שכל המראות הללו לא יתרחשו", אומר מקלב ומוסיף כי הוא וחבריו עירבו את כל הגורמים המוסמכים והם מקווים לראות שינוי כבר בזמן הקרוב.
עוד בנושא:
• מערך התחבורה בקריסה: פקקי ענק, רבבות תקועים
• משי זהב על הכאוס במירון: "המצב הוא חמור מאוד"
מלבד זאת, מדגיש מקלב, "נדרוש הסקת מסקנות אישיות כנגד האחראים. לא ייתכן שאיש לא ייקח אחראיות לאנדרלמוסיה המתחוללת בהר מירון".
חבר-הכנסת מאיר פרוש נשמע זועם על ההיערכות הלקויה ואומר כי יצטרכו לטפל ולהפיק לקחים כבר מחר. בשעה זו עסוק פרוש לתאם עם משטרת ישראל מועדי עלייה חדשים לציון הקדוש, לעשרות אדמו"רים ורבנים ש"נתקעו" בשעות האחרונות בפקקים הגדולים.
חבר-הכנסת יעקב אשר אומר אף הוא כי "לא ייתכן שלאחר היערכות כל-כך ארוכה ומקיפה ותיאום בין עשרות גורמים למבצע מירון המורכב, נגיע לבסוף לכאוס מוחלט שכזה בו אנשים, נשים וילדים מגיעים לסכנת חיים".
אשר מוסיף ומבטיח כי הוא פועל בשעה זו מול כל הגורמים הרלוונטיים במטרה להשיב את הסדר על כנו.
חבר-הכנסת משה גפני פעל בנידון ושוחח עם מפכ"ל המשטרה רב ניצב יוחנן דנינו שסיפר לו כי המשטרה העלתה 50,000 בקבוקי מים להר על מנת לחלק לאנשים ובנוסף תוגברו הכוחות באופן משמעותי על מנת להחזיר את השגרה למקום.
בתוך כך, לאחר שעות של קריסה המוחלטת, הודיעה המשטרה כי הצליחה להשתלט על המצב. "בכל הכבישים התנועה זורמת והעומסים פחתו", נמסר מהמשטרה שציינה כי היא פועלת בשיתוף ארגון זק"א לחלק מים לחוגגים בחניונים.
הצגת כל התגובות