כיכר השבת

ההסכם הקואליציוני יפתח?

ב'יש עתיד' יבקשו להקדים את הגיוס

החמרה נוספת בין הנציגים החרדים לאנשי 'יש עתיד'?: השר יעקב פרי צפוי לדרוש להקדים את החלת חוק הגיוס העתידי, ולשנות את הסיכום שהושג במשא ומתן הקואליציוני בין 'יש עתיד' ו'הליכוד ביתנו' לפיהם תינתן ארכה של 4 שנים עד החלת החוק, בכדי לאפשר לצה"ל להיערך לגיוס החרדים (חדשות, חרדים)

| 12 | כיכר השבת |
דיווח: ב"יש עתיד" יבקשו להקדים את גיוס החרדים
(צילום: פלאש 90)

חוק הגיוס העתידי יהפוך לפחות ידידותי כלפי החרדים? על פי דיווח בגלי צה"ל, השר יעקב פרי שעומד בראש הוועדה המנסחת את המתווה הסופי ואת החוק החדש לשוויון בנטל, צפוי לבקש לשנות את ההסכמות בין 'הליכוד ביתנו' ו'יש עתיד' בנושא הגיוס.

לפי הדיווח, השר פרי יבקש לשנות את תקופת הארכה שהוגדרה בהסכם הקואליציוני, ועמדה על 4 שנים, בכדי שהצבא ייערך לקליטתם.

פרי צפוי לדרוש לשנות את משך התקופה ל-3 שנים, שנה אחת פחות מכפי שהוסכם בין המפלגות ערב הקמת הממשלה החדשה.

השר יעקב פרי בביקור בבסיס תל נוף, השבוע (צילום: פלאש 90)

הדבר עלול להיתקל בהתנגדות, ולא רק מצד הנציגים החרדים שבלאו הכי יושבים באופוזיציה, אלא גם מחברים בממשלה שסבורים כי צה"ל צריך לפחות 4 שנים בכדי להיערך לקליטת החרדים לצבא, כמו גם מצד חברים בממשלה שלא מעוניינים בהחמרת היחסים עם המגזר החרדי ונציגיו בכנסת.

יצויין, כי בהסכמים הקואליציונים בין 'יש עתיד' ו'הליכוד ביתנו' נקבע, כי בתום 4 שנים מאז חקיקת החוק החדש, רק 1800 חרדים יזכו לפטור משירות צבאי, ואילו כנגד כל השאר, שלא יתגייסו לצה"ל - ינקטו סנקציות משמעותיות.

הגר"ש אויערבך, קורא לתלמידיו שלא להתייצב (צילום: מאיר אלפסי)

עוד יצויין, כי בעוד ועדת פרי מתכנסת ודנה בחוק המתגבש לשוויון בנטל ולגיוס חרדים, בציבור החרדי הרוחות מקצינות.

הבוקר, (רביעי) חזר ראש ישיבת 'מעלות התורה' הגאון הרב שמואל אויערבך על דבריו מהתקופה האחרונה, והדגיש כי לאור העובדה כי הזימונים לצה"ל בימים אלה נערכים בכדי להיערך לגיוס חרדים, הרי שאין להתייצב בלשכות הגיוס כלל וכלל.

עוד בנושא:

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
בן י"ח לנשק.
צדיק באמונתו
עולם הבא יש הרבה '' דתיים '' שלא יזכו לא למשיח ולא לעולם הבא הם מין ואפיקורס ואתה ביניהם
מין ואפיקורס
4
הקב'ה לא יסבול שפוגעים בלימוד התורה ובלומדי התורה
א
3
אמאלה... מה באמת זה מה שתעשו לנו? במקום עוד ארבע עוד שלוש? זה אולי הפוך אבל זה בדיוק כמו האמהות הנואשות שקוראות לילד ואומרות לו"אני סופרת עד שלוש.... אחאאאתתת..... שתיייםםם..." והילד בשלו, והשלוש מתקרב.. ואז זה ממשיך ככה: "שתים וחצייייייי..... שתיים ושלושתרבעי...... שאאאא.... לוו....." זה לא נגמר..
יעקב עידן

הצגת כל התגובות

2
מחאת הקודש כנגד מחאת הקוטג'. מהיום כל החרדים לא קונים מותרות: לא עלית ולא אוסם לא מעדנים ולא גבינה צהובה לא קוקה קולה ולא ספרינג לא ממתקים ולא שוקולדים ולא גלידות. נעבור לתזונת פרות וירקות בתוספת לחם חלב וביצים תאמינו לי - מי שלא קונה - משפיע!!! יש לנו כח אדיר ביד - כח הצרכנות וכאן נתחיל לראות חזרות
מחאת הקודש
דןובגלל העוני במגזר החרדי אז אתם גם לא קונים כל כך הרבה.. תנמיך את.ציפיותך
רן
1
יש עתיד כל אחד יותר דפוק מהשני אחת קוראת גמרא ועוד כל השטויות שהם עושים בכנסת מראה על הבורות שלהם
ר.א
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים