כיכר השבת

נס בהר נוף: הנפגע שב להכרה מלאה

נס בשכונת הר נוף בירושלים: גבר כבן 60, לא חש בטוב ואיבד את ההכרה. לאחר פעולות החייאה שב הדופק ובמהלך הפינוי שב הנפגע להכרה מלאה והתעורר. מצבו יציב (חדשות)

| כיכר השבת |
האמבולנס בשכונה, הבוקר
האמבולנס בשכונה, הבוקר (צילום: כיכר השבת)

נס בשכונת הר נוף בירושלים: גבר כבן 60, תושב השכונה, לא חש הבוקר (שני) בטוב ואיבד את ההכרה.

חובשי מד"א מצוות 'החובש הר נוף' וחובשי 'איחוד הצלה', החלו בפעולות החייאה שכללו מתן תרופות ושוקים חשמליים עד שהצליחו להחזיר את הדופק לאחר דקות קריטיות.

לאחר שובו של הדופק, פונה הגבר אל האמבולנס, כאשר במהלך הפינוי הופתעו החובשים כשהאיש שב להכרה המלאה והתעורר.

ניידת טיפול נמרץ של מד"א פינתה את האיש במצב יציב לבית החולים.

יעקב ארליך, פראמדיק מד"א והחובש הר נוף, אמר כי "במקרה זה רואים עד כמה חשוב שכל מקרה יקבל את תשומת הלב והטיפול המקצועי והמהיר. גם על פניו אם נשמע דבר טריוויאלי ופשוט הרצינות משתלמת ומוכיחה שוב כמה היא מצילה חיים".

מדוברות 'איחוד הצלה' נמסר: "מקרה של חזרה להכרה לאחר החייאה הינו מקרה חריג ומדובר בנס, במרבית המקרים לאחר החייאה הנפגע מפונה במצב קשה לבית החולים וכשהוא מורדם ומונשם, צוות רפואי ציין לחובשים כי פעילות מכשיר הדפיברילטור (מפעם) של 'איחוד הצלה' בו נתנו החובשים את השוק החשמלי הוא היווה גורם מכריע בפעולת הצלת חייו של האיש ששב להכרה מלאה".

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים