כיכר השבת

'יתד': "מפריע להם שאנחנו נושמים"

ביתד נאמן מובילים הבוקר מתקפה חריפה נגד מה שהם מכנים "ממשלת הזדון" של בנט לפיד ונתניהו. "מפריע להם שאנחנו נושמים, הם רוצים לשלול את האזרחות שלנו" נכתב בטור של ישראל פרידמן, מעורכי הביטאון הליטאי, "ממשלת ישראל הולכת להוציא את המוצא הבילוגי, כבר איננה ממשלה יהודית אלא ממשלת הברית החדשה" (חרדים)

| 32 | כיכר השבת |
הביטאון 'יתד נאמן'
הביטאון 'יתד נאמן' (צילום: פלאש 90)

ההתקדמות המשמעותית לקראת החתימה על הסכם קואליציוני בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנפתלי בנט ויאיר לפיד מנהיגי מפלגות הבית היהודי ויש עתיד, גורמת להגברת המתקפות בתקשורת החרדית כנגד הרכב הממשלה המסתמן הגורם לתחושות חרדה בקרב הציבור החרדי ובני הישיבות.

הבוקר תחת הכותרת "כי תעביר ממשלת זדון מן הארץ" כותב ישראל פרידמן מעורכי הבטאון הליטאי "יתד נאמן" מאמר חריף בו טוען כי כל המהלכים הפוליטיים נובעים מהשנאה ליהדות החרדית והרצון של החילונים לגרום להעלמות הציבור הזה.

"שום דבר לא היה אילוץ. כותב פרידמן, "הכל בזדון, בזדון לב אפל. המתווים היו ברורים. הממשלה החדשה הולכת להשיל מהעם היושב בציון את עדי סיני. ממשלת ישראל הולכת להוציא את המוצא הבילוגי, כבר איננה ממשלה יהודית אלא ממשלת הברית החדשה".

פרידמן כותב ברמז עבה: "מרוץ הלפיד החדש יצא לדרך ואיש לא קיבל דבר מהדור הקודם בכדי למסור. הלפיד הזה ששר התמ"ת המורחב נושא בידו, יכול רק לשרוף, לחרוך".

"ממשלת ישראל החדשה היא במתכוון ובזדון ממשלה ללא חרדים "חרדו-ריין". לבל תיהיה לחרדים השפעה בארץ. חבריה מבקשים להשתלט על הרבנות הראשית ולבצע באמצעותה שינוי. הם מתכננים להקל בגיורים. תחבורה ציבורית עוד לא נוסעת בשבת אבל האוטובוסים כבר מחממים מנועים כדי לדרוס את היום הקדוש. אבל החמור מכל הוא "הדאגה לנו". אלה שמחרימים את הציבור החרדי מנסים כביכול לדאוג לנו, ולדאוג שהעבודה משחררת".

"הם הודיעו על כפיית גיוס, על כפיית ליבה. הם מבקשים להתערב לנו בחיינו כדי לשנות אותנו. הם רוצים לבולל אותנו בתוך הישראליות המתבוללת".

"לשם כך הם מתכננים לפגוע בקצבאות הילדים, בארנונה למשפחות שלא עובדות. איזה שימוש יפה יש במילים של משוררים לרוע הכי גדול שיש".

"אבל האמת", מוסיף פרידמן, "שהכל זה רק מכשירי עינויים. זו לא המטרה. המטרה היא דה-לגיטמציה. אנחנו שמהווים את הזכות המוסרית שלהם לשבת כאן. אנחנו שבזכותנו הם הגיעו עד הלום. אנחנו שהננו החמצן הזורם בעורקיהם, הפכנו לצנינים בעיניהם. פשוט מפריע להם שאנחנו נושמים, שאנחנו קיימים".

"הם מ-פ-ח-ד-י-ם" נכתב ביתד נאמן, "לכן הם רוצים להכשיר את הדרך כדי לשלול את האזרחות שלנו. הגיעה שעת מבחן. מסכם פרידמן, העם היהודי והעם הישראלי הגיעו למקצה התנגשות. לא נבהלנו משום פולש ומשום כובש, לא נרתענו משום עריץ. האופוזיציה אליה נקלענו תשיב מלחמה קשה השערה. ערב פסח. עברנו את פרעה. נעבור גם את זה".

יצויין כי פרידמן הינו ממקורביו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן שליט"א המהווה סמכות רוחנית למאמריו.

תוכן שאסור לפספס
32 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
23
לא כתוב בחוקת המדינה ולא בשום מקום אחר שש"ס או החרדים חייבים לשבת בקואליציה. ישבתם בה שנים רבות וכרגע רוב העם בחר אחרת ורוצה אחרת. אם אתה או מפלגתך נמצאים כחלק מהמפה הפוליטית רק כדי להיות קרובים יותר לכסף קופת המדינה, אז אין מקומכם בכנסת ובממשלה בכלל. במחאתכם כנגד הוצאתכם מהקואליציה בממשלה הבאה ואיו
חרדי
22
ף .אז הם גויים.אז הכסף קובע מי הוא יהודי
יוסף
21
כמה אפשר להתבכיין? האם צפויים לנו ארבע שנים של מאמרי "קמו עלינו להשמידנו" כאלה?
שי פישר

הצגת כל התגובות

20
אבל בתנאים של מהדרין. א. רק נשואים יתגייסו ב. רק לכמה חודשים בלבד ג. מילואים רק בבין הזמנים ד. מצטרפים למלחמה בכל זמן ובכל מצב ה. המדינה שלנו היא לא פחות מלאחרים ו. אוכל רק מהדרין ז. אין נשים בבסיסים של החרדים בכלל ח. כל יהודי דתי יכול להצטרף לבסיסים שלנו ט. שיעורים ותפילות קבועים כל יום י. אחת לחוד
benifene
19
אתם נגד כל דבר שלא זז ונראה כמוכם . ממש הכת הקרובה ביותר ליהדות לפיד מפריע לכם . תסתכלו במראה . בושה שאתם קיימים
אשכנזים גזענים
18
חישבו לרגע מה קרה בשנים האחרונות ובטח לפני הבחירות בציבור שלנו, כולם מחרימים את כולם, המלחמה בין "יתד" ל"פלס" ובין הפלג הירושלמי לבני ברקי גרמה לחילול שם שמים עצום, המלחמה בין ש"ס לרב אמנון יצחק החשוב והביזיונות שעשו לו (הוא לא רב...) גרמו לחילול שם שמים עצום, והמלחמת נגד של הרב אמנון הוסיפו אש ללהב
יוני
17
חבל שרבים כל כך הנמצאים בעמדות השפעה בציבור החרדי- מתגלים בקטנותם, בשנאתם... נכון המצב באמת לא נעים, החששות רבים... אבל עד כדי כך קטנות ושנאה. חבל!!!!!!!!!
מלכי
16
תהיה לך על אזנך ויצאת שמה חוץ
חבורייה
15
המנועים המתחממים הם הבולדוזרים שבנט מתכוון להפעיל בשבת ולעלות על בתי המידרש הליטאים להחריבם. הוא החרים את דרעי מתפקיד שומר השמנת אפילו שקרעי נודע בארץ ובתפוצות כשומר מעולה של שמנת. הוא יגייס את כל הבחורים מיושבי הברזלי ועמדת הקפה עד לעילויים שהורגים את עצמם על הסטנדר. הוא יקשור את הבחורים לכסא כאשר
mike
מזל שהקוראים יותר נבונים ממך, לא הולכים כעיורים אחר האיומים וההפחדות הללו ויודעים טוב מאוד מאוד שדרעי היה כ"כ טוב בשמירה על השמנת, עד שהגיע לכלא
דתי לאומי
14
מתבטאת בכמות זרם המזומנים. ככל שהזרם קטן יותר כך יהדותה של ממשלה קטנה יותר
רוני החכם
13
הוא רוצה רק טוב לחרדים והוא לא מפריע ולא מדבר הרבה
ח"כ אמסלם
12
יורדים מהמסלול! אבל זה חשוב שאנחנו רואים את זה ומבינים היטב מי אתם! התורה לא שלכם, הארץ לא שלכם והעם לא איתכם! תפנימו! הפוליטיקא והרבונים מסיתים אתכם, כי הם חיים על חשבונכם!!!!
מוישה
11
ליהודים שומרי מצוות, לאנשי הציונות הדתית, קוראים בש"ס "בית של גויים", זו איוולת המנוגדת לעיקרי האמונה, הרי יהודי לא יכול להפרד מיהדותו, גם אם יהיה חילוני או כל דבר אחר, גם שיהודי לא שומר מצוות, ומעשיו אינם עפ"י ההלכה, הרי חטאו בבחינת "שטות דקדושה", תמיד ישאר יהודי, כל ינוקא שלומד בישיבה יונק זאת משח
שסניק לשעבר
10
התינוק בוכה, תתנו לו כסף.. מסכן קטן.
שי
9
בתור אלה שלמעשה יצרו את השד העדתי, סוף סוף אתם בחוץ. תגבשו אג'נדה אמיתית עם ערכים ולא ספינים ואולי יתשמעו פחות פתאטיים. במקום ליצור קרע ולשחק על השד העדתי, תהיו חיוביים ועניינים..
ניסים
8
אני לא מאמין שיהודי בנדינת ישראל כותב כךץ הכתב הזה חי בסרט , הוא הוזה ועם דמיון מפותח הגיע הזמן לראות את הדברים כפי שהם, אין מה לעשות אי אפשר יותר לממן את כל לומדי התורה חייב להיות שגם אתם צריכים להבין אי אפשר לשאת יותר את כולם. חייבים שחלקכם ילכו לעבודץ
יהודי
7
אתם יודעים שעל שינאת חינם נחרב בית המקדש, אז מה אנחנו לא לומדים לקח הכי פשוט להאשים אחד את השני,לא חסר אויבים מסביבנו ,כל אחד צריך לעשות חשבון נפש איך הגענו למצב הזה, מבחינתכם אתם טועים בגדול שאתם נושאים את דגל העדתי איפה הלואומיות מה זה נותן כל המלחמות האלו,במצב הזה איך יגיע המשיח, המושג "משיח יבוא
אלעדי
6
אבל החרדיים אוהבים להיות דרמטיים ולרחם על עצמם יש להם קצת מפרנואידים
חרדי
5
די כבר עם הניגון המאוס הזה.
בנימין
והליטאים לא ייללו כשהורסים להם את הישיבות? כולם "מייללים" כשדופקים אותם.
יוני
4
בנט הציע לכם דרך אורי אורבך לעשות חזית משותפת ולא נענתם - תכננתם לסגור עם ביבי . אז בבקשה אל תיתממו!!
אחד שמבין
בס"ד. בנט לא רצה שום חזית ושום נעליים, הוא רצה תיק בממשלה, ובשביל זה הוא החריב את עולם התורה. רשע ומרושע.
Shout4Heaven
האם נפתלי בנט שהוא דתי מלידה שונא את יהדות ישראל?
יעקב
3
"הכל בזדון, בזדון לב אפל. המתווים היו ברורים. הממשלה החדשה הולכת להשיל מהעם היושב בציון את עדי סיני. ממשלת ישראל הולכת להוציא את המוצא הבילוגי, כבר איננה ממשלה יהודית אלא ממשלת הברית החדשה".
דתי לאומי
2
חילוני החי הארץ לא זקוק לנציגיו בממשלה כדי לנשום. הוא חי מיגיע כפיו, ומשלם עבור כל צרכי משפחתו. לעומתו החרדי שאינו מפרנס משפחתו, נציגיו בממשלה הם צינור הנשימה שלו.ועתה סותמים את צינור הנשימה שלו ושל משפחתו.
דן סגל
1
החרדים זה הופך לקנוניה של השמדת עם. אתם דרמטיים משהו... בייחוד שאתם כל הזמן אומרים שאתם יכולים להסתדר גם ללא ממשלת ישראל.
klozone
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים