
חילופי מהלומות: הציר בין נפתלי בנט ליאיר לפיד שהביא להחרמתם של הציבור החרדי והמפלגות החרדיות על-ידי מפלגות 'הבית היהודי' ו'יש עתיד', ממשיך להסעיר את הפוליטיקה הישראלית.
חברת-הכנסת איילת שקד מ'הבית היהודי', טענה הבוקר (ראשון) בראיון לתוכנית הבוקר של מוטי לביא ברדיו 'קול ברמה' כי "בש"ס, כשניסו לדבר איתנו, זה היה מאוחר מידי. אנחנו מיד אחרי הבחירות ניסינו לדבר איתם והם לא היו מעוניינים. שלא יגידו שזה שקר".
לביא ביקש משקד להבין איך התנהלו המגעים עם ש"ס, וזו השיבה: "תן לי לחשוב על זה ולהתייעץ, אם אכן נרצה לספר את הסיפור, נדבר שוב מחר".
ח"כ יעקב ליצמן מ'יהדות התורה', שעלה מיד אחריה לשידור, אמר: "אני חייב להבהיר שאלי לא פנו. אני פניתי ונפגשתי עם בנט לפני כמעט חודש ימים. הראשון שנפגשתי איתו. בסוד. אני יכול להגיד לך שהצעתי לו שאני אהיה הערב שלא יבגדו בו. זאת אומרת שאם יבגדו בו גם אני לא נכנס...".
במהלך הראיון, אמרה ח"כ איילת שקד כי "העניין שאין שיח כרגע משמעותי בין ראש הממשלה בין בנט או בין ראש הממשלה ובין לפיד. בשבועות האחרונים שום דבר לא קרה למעט ישיבה של צוותי המשא ומתן שדנו במהות. אני לא מבינה למה זורקים את זה על הבית היהודי, מי שמנהל את המשא ומתן ומי שיצר את הפלונטר הזה זה הליכוד... אף אחד לא היה זועק כשמחרימים את הציבור הדתי לאומי.... אנחנו נעשה מה שאפשר על מנת שהחרדים כן יהיו שותפים, אני לא אכנס עכשיו לפרטים. האחריות מוטלת על כתפיו של ראש הממשלה".
"אנחנו צעקנו לחרדים ואמרנו שהם משתפים פעולה עם הדרת האיחוד הלאומי בקואליציה, בממשלה הקודמת? אף אחד לא צעק שמדירים את הציבור הדתי-לאומי מהקואליציה למרות שנתניהו הושיב אותם באופוזיציה. למה לא נלחמו שהציבור הדתי לאומי יהיו בקואליציה, מה ההבדל?
אני לא מבין מאיפה החיבור הכל כך חזק הזה ביניכם (עם לפיד) הרי הפערים בינכם הם כל כך גדולים? מה שנאת החרדים היא כזאת קונצנזוס שאתם לא רואים שום דבר אחר בעיניים, הקשה לביא
ח"כ שקד: "אנחנו לא שונאים את החרדים, אנחנו נשמח לשבת איתם בממשלה. החיבור בינינו לבין יש עתיד נבע מטקטיקה פוליטית ושותפות במצע הכלכלי-חברתי שלנו. אני מאד מקווה והבית היהודי מקווה שראש הממשלה ישב עם יאיר לפיד וימצא הפתרון להכניס גם את החרדים לקואליציה. יחד עם זאת, אופוזיציה זה לא סיביר. אופוזיציה זה דבר חשוב במדינה דמוקרטית. אם הם יאצלו לשבת שם, למרות שאנחנו לא רוצים כי אנחנו רואים גם בחרדים כשותפים של הבית היהודי, אם הם יאלצו לשבת שם אני חושבת שקריאות ה"גוועלד" האלה הם צביעות אחת גדולה".
"אני יכולה לגלות לך משהו שעדיין לא דיברנו עליו, רק שתדע: לפני שדיברנו עם יאיר לפיד, פנינו גם לש"ס ונדחינו. אני לא אכנס עכשיו לפרטים...", חשפה שקד.
את יודעת מה אמרו לי בש"ס בתגובה? שהם שקרנים ונוכלים, ציטט לביא
ח"כ שקד: "בניזרי הוא זה שישב בכלא, לא אנחנו. לפני זה הם קראו לנו בית של גויים.... בש"ס כשניסו לדבר איתנו, זה היה מאוחר מידי. אנחנו מיד אחרי הבחירות ניסינו לדבר איתם והם לא היו מעוניינים. שלא יגידו שזה שקר... תן לי לחשוב על זה ולהתייעץ, אם אכן נרצה לספר את הסיפור נדבר שוב מחר".
האזינו לראיונות עם חברי הכנסת איילת שקד ויעקב ליצמן, באדיבות רדיו 'קול ברמה'
הצגת כל התגובות