כיכר השבת

גזירת הגיוס

הרב חיים דרוקמן בעד גיוס חרדים

החשש מפני ציר משותף של נפתלי בנט ויאיר לפיד שיוציא לפועל את גזירת גיוס בני הישיבות גובר, גדולי ישראל יתכנסו לדון בנושא, וכעת נדמה כי יש לנפתלי בנט על מי לסמוך באם יבחר ברדיפת לומדי התורה. הרב חיים דרוקמן, אומר היום על גזירת הגיוס כי "זה לא שוויון בנטל - זו מצווה מהתורה" (חדשות)

| 47 | כיכר השבת |
הרב חיים דרוקמן
הרב חיים דרוקמן (צילום: פלאש 90)

גדולי ישראל עסוקים ומוטרדים מהמצב אליו נקלעו תלמידי הישיבות כאשר הם עומדים בפני סכנת 'גזירת גיוס', והערב אף ייערך בבני-ברק כינוס אחדות נדיר של כל גדולי ישראל בנושא.

החשש החרדי הוא כי יו"ר 'הבית היהודי' נפתלי בנט ישתף פעולה עם יו"ר 'יש עתיד' יאיר לפיד שרוצה לגייס את כל תלמידי הישבות מלבד מכסה של 400 'עילויים' מידי שנה.

כעת, נדמה כי יש לנפתלי בנט על מי להישען ברדיפת לומדי התורה. בראיון ל'ערוץ 7', מתבטא הרב חיים דרוקמן ואומר על גזירת הגיוס כי "זה לא שוויון בנטל - זו מצווה מהתורה".

הרב דרוקמן גיבה את נפתלי בנט ואמר: "אני חושב שהבית היהודי מתנהל כשורה, לא כל הצעדים גלויים לכולם ולא צריך להתרשם מכל מיני דברים הנשמעים על ידי בעלי אינטרסים".

"הדברים מתנהלים כשורה מתוך אחריות גדולה ושיקול דעת מרובה ועם התייעצות, יושבים שם אנשים ראויים ורציניים בכל הדברים העומדים על הפרק - תורה, צבא ושאר דברים", הוסיף הרב דרוקמן.

הרב דרוקמן המשיך ואמר: "אני מציע להמתין בסבלנות ובאורך רוח ולראות לאן הדברים מובלים, והם מובלים לכיוון האמיתי שאנחנו מאמינים בו, וזה יועיל לטובה לעם ישראל, לתורת ישראל ולאחריות המלאה שמוטלת עלינו".

בהתייחסות לגזירת הגיוס שמרחפת על עולם התורה אמר הרב דרוקמן: "יש כאן שתי מצוות גדולות מאוד, לימוד התורה והשתתפות במלחמת מצווה, זה לא שוויון בנטל, התורה מחייבת אותנו להשתתף במלחמת מצווה והיא לא משחררת ממלחמה שכזו".

עוד אמר הרב דרוקמן: "יש צורך בשיקול דעת על מנת שהדברים לא יתנגשו אחד עם השני אלא יבואו על פתרונם, זאת מתוך התייחסות לשניהם ולא מתוך התעלמות לא מלימוד התורה ולא מביטחון המדינה".

גורם ב'יהדות התורה' הגיב לדברים של הרב דרוקמן ואמר כי "כנראה הפגישות שסידרו לו עם גדולי האדמו"רים, ביניהם עם האדמו"ר מויז'ניץ לא הועילו, והם נשארו בדעתם, חבל שזה מה שהרב דרוקמן אומר אחרי הפגישות הללו".

גם בש"ס אומרים שאולי זה הסיבה שמרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף לא 'שמח' לפגוש את הרב דרוקמן: "הציונות הדתית הפיצה שמועה שכביכול מרן הרב עובדיה הזמין את הרב דרוקמן לפגישה, זה לא נכון, הם בקשו פגישה ועדיין היא לא הקיימה כי מרן הרב עובדיה טרם ענה בחיוב לבקשת הפגישה".

גדולי ישראל: עולם התורה בסכנה

בתקופה האחרונה, התבטא מרן פוסק הדור הגאון רבי עובדיה יוסף בכאב על גזירת הגיוס ואמר למבקרים אותו: "אני לא מצליח לישון בלילות בגלל גזירת הגיוס, הם רוצים לגייס את בני הישיבות, עולם התורה בסכנה".

"מרחפת עלינו גזירה קשה, גיוס בני הישיבות, אשרי מי שעמלו בתורה ועושה נחת רוח ליוצרו, רוצים לבטל את הנחת רוח הזה", הוסיף הרב עובדיה ואמר כי אנו "מוקפים שונאים, מוקפים אויבים, והרשעים האלה שונאי התורה - כל זה לא אכפת להם, רוצים לגזור גזירות עלינו, גזירות קשות ורעות, בצרה גדולה אנחנו".

"התורה בסכנה, מתי יהיו תלמידי חכמים אם יגייסו אותם לצבא. רבותי, אנחנו בצער גדול, סכנה גדולה, תחוסו על בניכם, תחסו על בני בניכם שיעסקו בתורה. "נצטרך חס ושלום לעזוב את ארץ ישראל, ליסוע לחוץ לארץ, בכדי שישחררו את בני הישיבות, אנחנו בצער גדול, לכן עכשיו הזמן שכל אחד ואחד יפתח את ליבו ללכת ולהצביע בשביל המפלגות שהם בשביל התורה", הוסיף הרב עובדיה.

מרן ראש הישיבה, הגאון רבי אהרון לייב שטיינמן, התבטא גם הוא בחריפות אודות הסכנה הרבה שבגזירת הגיוס. באחד מכינוסי הבחירות עבור מפלגת 'יהדות התורה', אמר ראש הישיבה: "כמו שיש שריפה ואדם מתחמק מלהציל, יש שריפה בחוץ, כל מי שיכול להציל צריך לעשות זאת, מדובר גם על להצביע וגם לפעול כדי להעמיד את הדת על תילה".

תוכן שאסור לפספס
47 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
19
אז מה נעשה עם זה עכשיו? שיגייסו גם את המרכזניקים !!
Greg
18
עד מתי תמשיכו לפרסם כתבות שמבזות את רבני הציונות הדתית?
מיוני
17
לשרת בצבא ההגנה לישראל זו זכות להיות שותף בגאולת ישראל בדור זה. רבנו הרב צבי יהודה זצ"ל היה אומר שאפשר לדחות שירות צבאי אם רוצים להישאר בישיבה אבל פטור לכתחילה ממלחמת מצווה אין שום מקום כזה. ואני מציע לכל המבזים את מאור ישראל וקודשו הרב דרוקמן להיזהר בגחלתו. על זלזול בתלמידי חכמים נחרבה ירושלים ומהו
אלנתן

הצגת כל התגובות

16
מל"ו צדיקים. אם אמר, ידע מה שאמר. מעולם לא שמעתי אותו מקלל אדם או קהילה!
מוישה
15
כי צה"ל לא צריך עוד חיילים!! המצווה היחידה כאן היא ללמוד תורה
ר
14
אי אפשר לשנות אלפיים שנות גלות בהם החרדים הפקידו גורלם בידי שמים. ולבקש מהם לקחת גורלם בידיהם ולצאת ולהילחם באוייבהם.אפילו השואה שכילתה 80% מהחרדים לא שינתה אופיים. והרב דרוקמן אינו מבין זאת.
דן סגל
13
אלו הרבנים של המפד''ל צריך להיזהר מכאלה רבנים
אבי
ואתם בדרכם של 10 גדולי ונשיאי הדור המרגלים. איך לא תבושו אחרי אלפני שנות בכייה בט' באב להמשיך בדרכם החוטאת של אלו שרק רצו ללמוד תורה ולא להכנס לארץ ישראל?
דתיה לאומית
12
אותי לימדו בישיבה שרבני הציונות הדתית כמו זה שבכתבה דעותיהם 0 הם אין להם בכלל דעה לא בתורה ולא בכלום וכעת ההוכחה מגיע
אליקו
היזהר בלשונך על תלמידי חכמים שעקיצתם כעקרב
חרדית
11
כי עמנו אל!"
שאלתיאל
10
לקצין מפקד ששאל אותו האם הוא צריך לכוון לפני פעולה ועשיה עם חייליו לשם יחוד קודשא, והרב אמר לו שזה 3 מצוות מן התורה: 1. ואהבת לרעך כמוך 2. מצוות כיבוש הארץ 3. לא תעמוד על דם רעך. עשה זאת המפקד והעביר מסר זה לכל חייליו שיכוונו כמוהו . ללכת להגן לא רק ברוח אלא גם במעשה על ארץ ישראל והנשים והילדים זה
בת ישראל
9
פלאי פלאים; - החזון איש - הפוסק האחרון וכל גדולי ישראל לא ידעו ממצווה שכזו ?! וזה חידוש של ממש אשר לא נאמר למשה מסיני !!! והרב חיים דרוקמן - יודע לחדש הלכות וחידושים חדשים !!!
בן-ציון
8
אין להם דרך אחת אמיתית.
נורא
7
הגיע הזמן שהגברים החרדים יזכרו מה זה אומר להיות גברים. לא מפרנסים, לא מגנים על העם. כל היום יושבים ולומדים תורה. רפים וחלשלושים. די, נשים אמורות להימשך אליכם! זה רק יועיל לכם, שתחזירו לעצמכם קצת מהטסטוסטרון האבוד.
טל
6
אפילו עדיף לצה"ל מכל הבחינות שלא לדבר על בחינות כלכליות לא לגייס את החרדים!
ג
5
עוד אחד שיש לו 'דעה'. מצווה מהתורה. איפה המצווה בהידור יותר ? בחי"ר או ג'ובניק, כבוד הרב ???
אבי
4
בס"ד שויון בנט לכולם גם למצביעים של בל"ד מאום אל פאחם, ג'לג'וליה, טייבה וכו'. אם שויון אז בנט אז שויון מוחלט.
בנט-ל
3
ולזה קוראם חידושים של ממש אשר לא נאמרו למשה מסיני !!! בנית "חדושי תורה" על יסודות שקריות !!!
בן-ציון
2
מי שמכיר יודע שהוא גאון בתורה ובמידות???? בכל אופן, הדברים מוצאים כאן לגמרי מההקשר האמיתי שלהם. כשהרב אמר שמצווה מהתורה, הוא לא התכוון לגייס את החרדים, אלא מצווה מהתורה להשתתף במלחמת מצווה. כל חייל שנוסף לצה"ל עוזר, ויכול להקטין את כמות ההרוגים והפצועים במלחמות. "חתן מחדרו וכלה מחופתה" - ועיין הערוך
תלמיד של הרב
איך היו מגיבים בציונות הדתית אם החרדים היו מצביעים לפנות את כל יהודה ושומרון אוהו , התגובות החרדיות של היום יחוירו לעומת התגובות שלהם
חרדי
1
כל שכן ביום חול
רמב״ם
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים