כיכר השבת

הערב: גפני ייפגש עם חרדיות עובדות

ביהדות התורה הלחץ גובר. לאחר שניסה לשכנע את החרדים העובדים, ייפגש הערב ח"כ משה גפני עם נשים חרדיות עובדות, משפיעות בניסיון אחרון להשיג את תמיכתן ביום הבוחר. רחלי גרינוולד, יוזמת המפגש, אומרת ל"כיכר השבת" כי "נכנס הערב את כולן סביב שולחן אחד לעלות לדיון את הנושאים הבוערים מול גפני" (חרדים)

| 15 | כיכר השבת |
גייס את החרדיות? גפני
גייס את החרדיות? גפני (צילום: פלאש 90)

בשבועות האחרונים ערכו אנשיו של יו"ר תנועת 'דגל התורה', ח"כ משה גפני כינוסים רבים בבני-ברק, אלעד ובית שמש בהם נפגש גפני עם ציבור החרדים העובדים על מנת 'לנסות לגשר על הפערים ולגרום לשים בקלפי את האות 'ג' .

לאחר שנשמעו קולות רבים כי ב'דגל התורה' מזלזלים בציבור הזה ומפלים אותו לרעה בין השאר בקבלה למוסדות הלימוד והחינוך החרדים. גפני לא יצא חוצץ נגם ואף במספר הזדמניות אמר כי אינו קורא להם להצביע לו, כעת גפני בניסיון אחרון להשיג - למרות הכל - את קולם בקלפי.

בכינוסים הללו, ניסה גפני ללא הצלחה מרובה, לשכנע כי הגישה שלו השתנתה וכי כיום בדגל התורה דואגים לציבור העמל לפרנסתו, ואף הבטיח לפעול רבות בענייניהם.

כעת נראה שהחשש מהיום שאחרי גובר. הערב (שני) עולים בתנועה הליטאית מדרגה ומקיימים כינוס בחירות מיוחד לנשים משפיעות ומובילות דעת קהל על-מנת לגייס למפלגה את ציבור החרדיות העובדות.

המפגש צפוי להתקיים בוילה יוקרתית באחת מהשכונות בעיר בבני-ברק.

בהזמנה אישית שנשלחה לקבוצת נשים מצומצמת תחת הכותרת "מפגש נשים משפיעות בהשתתפות ח"כ הרב משה גפני", נכתב: "רגע לפני הבחירות, זה הזמן לעלות על סדר היום מגוון נושאים בוערים מחייה של האישה החרדית. הנך מוזמנת להשתתף במפגש ייחודי שמטרתו לרתום את העשייה הציבורית גם למען צרכי הנשים".

בתוכנית, פאנל ייחודי עם גפני בו יועלו לדיון סוגיות בוערות על סדר היום במגוון נושאים כגון: תעסוקת נשים, סבסוד לימודי השכלה גבוהה, תמיכה ביולדת החרדית, צהרונים, הכרה בהוצאות חינוך וכדומה.

רחלי גרינוולד יועצת שיווקית למגזר החרדי ומי שיזמה את המפגש הנדיר והמיוחד מספרת ל"כיכר השבת" על ה"מאחורי הקלעים" של המפגש הנדיר. "המטרה הינה לרתום את העשייה הציבורית למען הצרכים של הנשים החרדיות", אומרת גרינוולד.

לדבריה, "במצב הנוכחי כיום, מתגלים צרכים רבים במגוון תחומים שלא היו קיימים בעבר החל משילוב נשים בתעסוקה, סבסוד לימודי השכל גבוהה, פתרונות לנשים עובדות והכרה במס הכנסה על הוצאות למוסדות חינוך".

"כיום ישנן בציבור החרדי נשים רבות הניצבות בתפקידי מפתח, החל ממנכ"ליות בחברות מובילות במשק, נשים בכירות בארגוני תעסוקה והשמת נשים, ונשים בתפקידים בכירים ברשויות המנוציפאליות, עורכות דין ונשות תקשורת", מספרת גרינוולד, "נכנס הערב את כולן סביב שולחן אחד לעלות לדיון את הנושאים הבוערים מול חבר הכנסת גפני שידוע בעשייתו הציבורית ונחפש רעיונות לפתרונות".

"אנחנו מרכזות כוח נשי בעל השפעה במגזר החרדי שמטרתו לספק מענה ולתת פתרון לצורכי האישה החרדית", מוסיפה גרינוולד לסיום.

תוכן שאסור לפספס
15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
מה זה נפגש עם נשים עובדות? אשה עןבדת היא לא צריכה כולל.... האמת שגבר צריך לעבוד התחייב בכתובה לפרנס דאורייתא לא האשה התחייבה....
משה
9
"רחלי גרינוולד יועצת שיווקית למגזר החרדי ומי שיזמה את המפגש הנדיר והמיוחד" בת של מוטקה בלוי, תכתבו את האמת..
יצחק
8
גננות רשת גני ילדים של אגודת ישראל עבדו עשרות שנים -בניצול והתעללות!בלי תנאים מינימליים פיטרתם אותם ! עכשיו אתם רוצים להפגש עם בנותינו וכלתינו ??????????????.בזים לכם ,לא נסלח !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלמה

הצגת כל התגובות

7
4 שנים וכלום לא קרה עכשיו נזכרתם עד לעוד 4 שנים.. תתחילו לעשות לימדונו רבותינו כי אחר המעשים נמשכים הלבבות ולא אנחנו לא פודלים של המגזר. דברים אלו הסתיימו
ירושלמי
6
כמה דגל התורה שילמו לה לארגן ערב עם כזה פרסומת? שתעשה ערב עם אבא שלה שיסביר למה כל דבר מעניין שיש לציבור החרדי הוא אוסר לא ללכת, ואח"כ הולכים למקומות שבאמת אסור,
ארי
5
לאחי החרדים העובדים אשר מישהו דואג שנרגשי מקופחים. אני סטודנט למשפטים שנה רביעית. אנחנו זכאים למגול של משרד החינוך לחרדים שעובדים עד 6000 ש"ח. מי דאג לכך? החילונים? במלגה של טלדור מי שבא מהכולל יכול לקבל עד 11,400 ש"ח.מי דאג לכך החילונים?? חנוך ורדיגר מוכר לנו לוקשים שלא דואגים באקדמיה. נכון יש בעי
יוסי ג.
4
רוב הנשים החרדיות עובדות. רובן המפרנסות של משפחתן, ב"ה. מי מינה את קבוצת הנשים המשפיעות האלו??? בשם מי הן תדברנה? מי נתן להן סמכות?
שירה
3
המוכיחים שוב ושוב כי לפני הבחירות הם רוצים את קולנו ולאחריהן ממשיכים ביחס המזלזל כלפינו. תאכל אותה בקלפי ויהיה טוב לעם ישראל. אולי מזה תלמדו לקח אחת ולתמיד,אתה וחבריך מנהלי החיידרים של "הני התיירא" למיניהם ומנהלי הסמינרים הארורים.
אבי
2
אני חרדית עובדת, בעלי שיחיה נמצא בכולל רוב היום, אני לא רוצה להצביע ג'.
אשת האברך דוד
1
בזכויות של העובדים, זה קורה במיוחד במוסדות חינוך חרדיים. לא נותנית את התנאים שמגיעים לעובדות כגון תוספת מעונות, משרת אם פיצוים כדין וכו'
חנה
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים