אחד המעמדים הגדולים בחסידות בעלזא מידי שנה, הינו ה"שטידיגע תוירה" הנערך במוצאי שמחת-תורה, במהלכו נושא הרבי דברי חיזוק והתעוררות בפני אלפי החסידים - בעיקר על העניינים הטעונים תיקון, ומעורר על הבעיות העומדות על הפרק.
אמש, התאספו אלפי החסידים בהיכל "אגרויסע שטוב" למעמד הנרגש, בו נשא הרבי מבעלזא את משאו השנתי.
"מורי ורבותי", הכריז הרבי, "אתם יודעים טוב, איני ראוי לומר דברי התעוררות ודברי מוסר לבני ישראל הלוואי שאזכה בעצמי להתעורר".
בהמשך, האדמו"ר דיבר על ענייני תורה ותפילה ואמר: "אברך חסידי, אברך בעלזאי, צריך להבין מעצמו כי תפילתו צריכה להיות באימה וברתת.
"כמובן שכשעומדים להתפלל צריך להתחיל ברצף אחד מתחילה ועד סוף מבלי להפסיק, צריך להתפלל בהתלהבות מיט א ברען (בחמימות), צריך לדעת בפני מי אנו עומדים, צריכים להתפלל במקום קבוע ולעמוד במקום קבוע בתפלה ולא לדבר בתפלה, איני מתכוון שלא ידברו מברוך שאמר עד שמו"ע אלא הכוונה לכל התפילה, לא לדבר ולא לתת לאחרים לדבר. התפילה צריך להיות כמו שצריך".
בנושא קביעת עיתים לתורה הדגיש הרבי: "אברך צריך לדעת שכמו שמניח תפילין בכל יום ואינו מניח יום מבלי להניח תפילין, כך צריך להיות בשיעורי תורה לא להניח אף יום בלי שיעורי תורה.
"לאברך שיש שיעור תורה קבוע, הרי הוא נראה אחרת והבית שלו נראה אחרת, ואז יכול לשמור גם על האכילה ועל הדיבור ועל שמירת העיניים הכל נראה אחרת דרך שיעורי התורה, צריך שיהיה זמן קבוע לשיעורי תורה ולא לדחות מבוקר לערב ומשעה אחת לשעה אחרת אלא שיהיה זמן קבוע ומקום קבוע וחברותא קבוע, אם זה בשיעור שלומדים ברבים או בשיעור שלומדים שני חברים ביחד העיקר שצריך להיות בקביעות".
הרבי דיבר על חשיבות ההתאספות בחבורות הן לגברים והן לנשים והחיזוק שהדבר מביא לבית. בשלב זה, החל הרבי לדבר על האינטרנט: "ישנו היום כזה דבר בכל העולם הנקרא אינטרנט, מצד אחד יש בו הרבה מעלות ומצד שני יש בו הרבה-הרבה חסרונות. איני רוצה להיכנס באריכות, אבל ברצוני לומר שברוך השם בהשתדלות גדולה מצאו חברה שעושה אינטרנט כשר וכל אחד שחושב שצריך להחזיק אינטרנט שיתחבר לחברה הזו.
"מי שלא צריך אינו צריך, עליו אני לא מדבר, אלא מי שצריך לזה וחפץ לזה שיתחבר לחברה הזו, וזה יתן לו פתרונות לכל הבעיות האמיתיות, במסחר ובכל העניינים ויינצל מנסיונות גדולים וקשים".
לסיום דיבר הרבי על החשיבות של האחדות והעזרה לזולת: "על כל אחד לסייע לשני במה שיכול הן בנפש, הן בגוף והן בממון ולפחות במילה טובה", סיים הרבי את משא הקודש.