כיכר השבת

בני-ברק: נפטר הרב שמעון חליבה ז"ל

במוצאי שבת התקיימה הלווייתו של האברך הרב שמעון חליבה ז"ל, שהלך לעולמו והוא בן 42 שנים. צפו בתמונות ממסע הלוויה

| 5 | כיכר השבת |
מסע הלוויה
מסע הלוויה (עוזי ברק)

במוצאי שבת התקיימה הלווייתו של האברך הרב שמעון חליבה ז"ל, שהלך לעולמו והוא בן 42 שנים.

הרב שמעון חליבה הלך לעולמו בערב שבת, כשהוא מוקף בני משפחה, בבית החולים "תל השומר".

המנוח החל לחוש קשיי נשימה לפני שבועות אחדים. תחילה הגיבו הרופאים בביטול לתסמינים, אך כעבור כמה שבועות אושפז בבית החולים לאחר שאיבד את הכרתו וחש קשיי נשימה כבדים.

בני משפחתו הגיבו בהלם למוות הפתאומי. "באמצע השבוע הוא החל לחוש ברע. בסוף השבוע הוא קיבל הרעלה בדם ופתאום, בליל שבת נפטר".

חבריו ספדו לו וסיפרו כי מאז חתונתו ישב ולמד בכוללים. כשהתגורר באופקים חבש את ספסלי הכולל של הרב יורם אברג'ל והיה חי חיי עניות ודוחק. "הוא היה תלמיד חכם עצום, אך עם זאת צנוע".

החברותא שלו סיפר במהלך הלוויה כי ר' שמעון היה יושב ולומד לילות שלמים, אך עם זאת סרב ללמוד עם אחרים כדי שלא יחוש גאווה.

מסר את נפשו למען חינוך ילדיו בכדי שיגדלו ויהיו תלמידי חכמים, ובשל-כך עקר בשנים האחרונות מאופקים לבני-ברק.

לפני כמה שנים כשמצבו הכלכלי היה קשה מאוד הוא פנה למרן הגר"ח קנייבסקי, ושאל אותו אם הוא יכול לצאת לעבוד. השיב לו הגר"ח: "התורה שלך חשובה בשמים", ומאז שיצא מבית הרב המשיך לשקוד על התורה והעבודה.

הלווייתו יצאה אתמול מביתו ברח' ירמיהו 4 בבני ברק. במהלכה ספד לו הגאון הרב ניסים פרץ נשיא מוסדות 'בית אל', שאמר עליו "היית מיחידי הסגולה בכולל שרק בודדים זכו להכיר את דמותך. זוהי אבדה גדולה של צדיק שהסתלק בעונותינו הרבים".

הרב חליבה הותיר אחריו אלמנה וששה יתומים קטנים כשהגדול בן 18 והקטן שבהם בגיל 7.

לאחר דברי ההספדים הלווייתו יצאה מהכולל והוא נטמן בהר המנוחות בירושלים.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נורא ואיום כל שנה בימים אלה קורים מקרים משונים ופתאומיים, ושנה נורא מאוד, כמעט אין יום שאין איזה אסון נורא ופתאומי עם אנשים צעיריו וילדים לא עלינו, אנא, בקשו רחמים מבורא העולמים, על עמינו ועל עוללינו.
משה
1
כנראה בהוראת רה"מ הישראלי
אסאד
אולי גם יעניין אותך
הודעות פטירה