כיכר השבת

חסר יעילות

מסתמן: חובת הבידוד לילדים - תבוטל

בשל התחלואה הגבוהה אך הקלה יחסית, במשרד הבריאות החליטו להיערך לביטול חובת הבידוד לילדים. במשרד הבריאות עובדים כעת על מתווה מסודר שיאפשר זאת (עדכוני קורונה)

| 11 |
מסתמן: חובת הבידוד לילדים - תבוטל
(צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90)

לאור ההידבקות העצומה וכמות הבידודים הנלווית והעובדה שהתחלואה באומיקרון קלה יחסית, במשרד הבריאות החליטו להיערך לביטול חובת הבידוד לילדים כבר בקרוב, כך דווח ב'N12'.

על פי התכנית ילדים שנחשפו למאומת יבצעו בדיקת קורונה ובמידה וימצאו שליליים לנגיף לא יהיו חייבים בבידוד וישובו לספסל הלימודים כרגיל.

ההחלטה הגיעה לאחר התייעצויות ארוכות עם רופאי ילדים ובכירי מערכת הבריאות ובהתייעצויות עם אנשי משרד החינוך והשרה.

ככל הנראה הילדים וצוות ההוראה ידרשו לבצע כמה בדיקות בשבוע, כנראה פעמיים, בימי ראשון ורביעי.

ההחלטה הגיעה גם בעקבות מכתבם של 236 רופאי ילדים ורופאי משפחה שפנו לשר הבריאות ניצן הורוביץ בבקשה להפסיק את בידודי הילדים. במכתב הסבירו כי "במציאות שבה המשק פתוח לרווחה ויכולת ההדבקה של האומיקרון גבוהה - בידוד הילדים, בין אם הם מחוסנים או לא, הפך לחסר משמעות".

לטענת הרופאים לבידוד לילדים יש השלכות בריאותיות גדולות על נפשם של הילדים וכי הוא פוגע בהם מבחינה רגשית בעוד הסיכון מהמחלה עצמה נמוך מאד.

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
11
מקסים, נטישה כללית ומפוקחת של צוות המורים, במיוחד בחינוך המיוחד, תקנחו אפים לתלמידים שנחשפו, תחלו, ועוד פעם, מה קרה? פוסט קוביד? שטויות! כאבי ריאות וראש לחודש? תביאו יאללה!
ללא שם
10
לא שווה, יש טעויות בבדיקות, מי שבריא ובלי סימפטומים שחררו אותו
משה בן אברהם
9
סוף סוף קיבלו קצת שכל
שיר

הצגת כל התגובות

8
שיבטלו כבר את התו הירוק פשע
למה לעשות בדיקו
7
שימו לב: מה שהחרדים הבינו כבר מזמן בהוראת רבותינו הציבור הכללי לומד לאט לאט. זה פשוט מדהים.
דוד
6
הם מתקפלים. הנרטיב בקריסה. כל מה שהם עשו מההתחלה היה רק נזק.
מדהים
5
מה הם רציניים שהם יעשו בדיקה פעמיים בשבוע?? רחמנות על הילדיםםם!!! אחלה רעיון שלא יהיה בידוד למי ששלילי. אני בעד- מי שחולה שישאר בבית. מי שלא, שיבוא כרגיל חלאס עם הבדיקות האלההה
אני
4
הם חושבים שאם יתעלמו מהקורונה הוא יתעלם מנסים לברוח מהריבונו של עולם וזה לא יקרה
יד אלוקים
3
ומה עם הצוות מה שיוצא שאין צוותים ויש ילדים אז הילדים לא מגיעים לגנים במילא!!!
שמעון
2
אין שום הגיון למה שהם עושים
ממשלה מבולבלת
1
ברוך השם, זה לא הגיוני שגלל שפעת, אוי סליחה האקמירון, יש בידודים, וילדים יושבים בטלים בבית, כאילו קיבלו עונש שעמדו ליד מאומת.
שוש
אולי גם יעניין אותך
קורונה - כל המידע בכיכר השבת