כיכר השבת

מנגו, תפוז ואפרסמון: הסוד בבחירת פירות

איך בוחרים פירות איכותיים? הכתבה שתציל אתכם הגברים מתפוז שראוי רק לסחיטה, או מאבוקדו קשוח שמקומו באגף חומרי בנין, ולא בסלט שלכם. וכן, גם לכם עקרות הבית המנוסות יש לנו כמה טיפים שיקפיצו לכם את סלט הפירות. המדריך המלא לבחירת פירות איכותיים, מבלי להתבלבל

| 4 | כיכר השבת |
פירות
פירות (תמונה: אביר סולטן, פלאש 90)

כמו בכל יום חמישי עמדתי ליד דוכן הפירות ובחרתי ביודעין ובלא יודעין את הפירות לשבת, ובכן כמו כל יום חמישי גם הפעם הקניה לא הייתה משופרא דשופרא, וספק הסתפקתי אם אי פעם הבאתי פירות משופרא.

כמובן שאשתי כמוני לא הייתה מרוצה מהקנייה, ושוב פעם אמרה לי "השחור בבננה זה לא דבש" תוך שהיא זורקת אשכול בננות רקוב לפח.

זה היה הקש ששבר אותי, אז החלטתי שהפעם, אני עושה תחקיר מעמיק, ומפסיק לזרוק את הכסף לפח.

קמתי ועשיתי מעשה, לקחתי אוטובוס לשכונת הבוכרים ועליתי לרגל לסבתא, שסלט הפירות שלה (וגם החריימה) ידוע ומפורסם לתהילה ברחובות הבוכרים עוד מתקופת הצנע, ויש אומרים ממלחמת ההתשה,

סבתא נאנחה על צרותיו של הדור, ועל העובדה שהיום אוכלים פירות של חורף בקיץ, ושל אביב בסתיו עקב פלאי ההקפאה, והעבירה לי את תורת הפירות הרי היא לפניכם:

הדרים: בבחירות פירות הדר אנחנו נוטים לזלזל כי "רוב הפירות בשוק טובים", חבל, כי כמה הנחיות פשוטות-הנכונות לכל פירות ההדר-יביאו לשולחנכם את ההדרים טריים, מתוקים ועסיסיים יותר (או חמוצים יותר אם תרצו בלימון).

אין כמו מראה בריא

ראשית, כדאי לשים לב שגודל הפרי ומשקלו תואמים, כלומר פרי גדול בעל משקל קל נשאר בחנות. הקפידו על צבע בהיר ומלא לא דהויי ובלי כתמים, כמובן שמראה בריא טוב וחלק יעיד על אחסון נאות.

תפוח: תפוחים תבחרו לרוב על פי צורה חיצונית, כמו כל הפירות גם לגבי תפוחים תקף הכלל של "כל הנראה טוב מחברו טעמו טוב הימנו" צבע חזק ומראה שלם ובריא הוא מתכון לתפוח טוב, אבל, שימו לב הימנעו מתפוחים מבריקים יתר על המידה או "חיוורים" ו"עייפים".

אבוקדו: "אבוקדו קונים רך או לא קונים אותו בכלל"? טעות. אם אתם מתכננים לאכול את האבוקדו היום או מחר וודאי שאבוקדו רך הוא בשבילכם, אבל אם אתם קונים כמות לשבוע או לימים מספר, עדיף לקנות את האבוקדו קשה, אחרת אבוקדו רך לאחר יום יומיים משחירים פניו. אם בכל זאת אתם רוצים אוכל ביד ומיד, הכניסו את האבוקדו לשקיות נייר באוויר החדר, כך תאיצו ההתרככות של האבוקדו.

אגס: הזן שמגודל בישראל הוא "ספדונה" זן עסיסי בעל קליפה דקה ומתמסמסת. על הקליפה להיות חלקה ונקייה מכתמים, קשיחות הפרי מלמדת על טריות אבל אם קונים את האגס ל"היום מחר" אפשר וכדאי לקנות אותו רך (לא רך מדי) אבל שוב נקי וחסר כתמים.

בננה: נחזור על הידוע: בננה שחורה זה לא בננת דבש זה בננה רקובה וסליחה סבתא בקטע הזה העצה שלך לא הייתה מועילה. על הבננה להיות נקייה חלקה וקשיחה בדיוק כמו אגס אם היא ירוקה זה אומר שיקח לה זמן הבשלה ארוך, ההמלצה שלנו לקנות את הבננות כשהן מתחילות להצהיב ולא לקנותן שהן כבר צהובות.

מנגו: בניגוד לדעה הרווחת, צבעו של המנגו אינו אומר דבר מכיוון שקיימים זנים ירוקים לחלוטין. המנגו צריך להיות בשל, בכדי של תאכלו בושר ושיניכם תקהינה, אם העוקץ של המנגו שקוע סימן הוא שהמנגו תפח לגודלו המקסימלי והרי הוא בשל. אם באפשרותכם לראות את צבעו של תוך הפרי ודאו כי הוא צהוב עמוק המעיד על בשלות עמוקה.

אפרסמון: זהו האחרון והחביב עלי, מקורו של האפרסמון מסין, ותתפלאו לשמוע כי האפרסמון הישראלי (זן אמריקאי ששודרג בישראל) נחשב להכי טעים כיום, לא מפתיע אם כן כי הישראלים הם גם שיאני צריכת האפרסמון בעולם. בנוסף לטעם העשיר האפרסמון הוא פרי בריא, טוב למערכת העיכול ומקור עשיר לסיבים תזונתיים ונוגדי חימצון.

כך תבחרו

אפרסמון בוחרים קשה הקפידו על צבע כתום עמוק, ודאו כי הזן אינו מכיל גלעינים כך תדעו שמדובר בזן הישראלי האיכותי, פשוט וקל. בניגוד לפירות אחרים שמקרר עושה להם רע האפרסמון שורד טוב במקרר בין 7-10 ימים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
בצבע ירוק ולא חום
דוד משה
2
בה זכינו להוציא שו"ת על הלכות מליחה לנבחנים ברבנות כולל המלצות רבות של רבנים הספר יחולק ללא תשלום כיצד אפשר לפרסם אצלכם בחינם את הספר ללא מטרת רווח אשמח לתשובה מכם תודה
יוסף
1
בכל אחד אפשר להבדיל בין חדש לישן, אפשר לכתוב חוברת. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דגנית
אולי גם יעניין אותך
צרכנות נבונה